menu

Hou je administratie op orde!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg ervoor dat je je administratie op orde hebt. Toch horen we met regelmaat geluiden uit de branche waaruit blijkt dat niet iedereen in het midden- en kleinbedrijf in ons land zich hieraan houdt. Vooral bij de kleinere ondernemers ontbreekt het vaak aan een goede administratie.

En zo komen ze onnodig in de financiële problemen. Problemen die voorkomen hadden kunnen worden als ze net wat vaker en met net wat meer aandacht naar de administratie hadden gekeken. Want wie zijn cijfermatige zaakjes niet op orde heeft, die heeft ook geen goed of volledig beeld van hoe het bedrijf ervoor staat. En daarbij is het ook nog eens heel erg lastig om financiering rond te krijgen als je met een niet kloppende administratie bij je bank aanklopt.

Een goede bedrijfsadministratie is een administratie die zo is ingericht dat de ondernemer gemakkelijk kan bijsturen op cijfers. En als je door een slechte administratie niet eens weet hoe je bedrijf er precies voorstaat, dan is dat bijsturen lastig.

Deze problemen worden ook aangekaart door MKB-Nederland dat recent een nieuwe campagne, genaamd ‘Sturen op cijfers’, heft gelanceerd. Hierin wil het het midden- en kleinbedrijf in ons land ondersteunen bij het voeren van een goede financiële huishouding.

Reacties