menu
e-boekhouden

Online verkopen

Met het internet zijn er veel online winkels gekomen en is online verkopen een bedrijfstak op zich. Niet alleen webwinkels als Amazon.com en Bol.com maken grote winsten, ook veel particulieren en nieuwe kleine bedrijven verkopen veel spullen op het internet. En er zijn nog niches genoeg om in te starten. Maar let wel op de regels rond online verkoop.

Inhoud:

Online spullen verkopen populair

online verkopen
Online verkopen.

Het verkopen van spullen online heeft natuurlijk ook een ontzettend lage drempel. Je hebt geen bedrijfspand of grote inventaris nodig. En een eigen webwinkel om je spullen online te verkopen is voor veel producten ook al niet meer nodig. Als je geen strak minimumbedrag voor je product hebt, zoals tweedehands spullen, kun je deze ook tegen opbod laten verkopen bij veel online veilingen.

Als je eenmalig wat wilt verkopen, bijvoorbeeld omdat de kinderen hun speelgoed zijn ontgroeid, of omdat je de zolder op hebt geruimd, dan kun je het beste kiezen voor een simpele marktplaats of veilingssite. Juridisch gezien is dat het makkelijkste, daarnaast bereik je zo het snelst veel mensen wat de prijs ten goede komt!

Wil je jouw inkomen halen uit internet? Dan is iets online verkopen allang niet meer de enige manier! Bekijk ons overzicht waarmee je online geld kunt verdienen.

Wat kun je online verkopen?

Wat voor spullen je wilt verkopen is helemaal aan jou. Alles wat je nu in de garage, op zolder, of ergens anders hebt staan en niet meer gebruikt, is mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken! Zelfs een gebruikt matras of oude wc-pot zijn online prima kopers voor te vinden, al zul je sneller veel geld verdienen met een tweedehands auto of andere waardevollere spullen. Gaat het je niet om de spullen uit de garage of zolder, maar wil je jouw inkomen verdienen online? Dan kan je het ook groter aanpakken.

Je kunt vrijwel alles online verkopen.

Soms loop je zomaar tegen een goed idee aan. Want op het internet kun je met best een smal assortiment al snel veel verkopen. Voor tweedehands auto’s bijvoorbeeld zijn meerdere websites beschikbaar en een groot aantal van autobedrijven verkoopt meer auto’s via veilingen op het internet dan via het eigen bedrijf.

Zo zijn er wel meer producten die je online makkelijk kunt verkopen. Veilingen als Marktplaats, eBay en Speurders hebben zo enorm veel bezoekers dat dit ook niet zo gek is. Marktplaats behaalt per maand zo’n 6 miljoen unieke bezoeken! (bron: Marktplaats). Daarnaast zijn er nog veel meer verkoopplatforms. Heb jij een goed eigen merk? Dan kun je je mogelijk ook aansluiten bij Bol.com, Amazon of andere bekende platforms.

Met de CRM-software van Teamleader heb je alle info van klanten op één plek. Adressen, afspraken en gesprekken… Makkelijk toegankelijk voor jou of je collega’s.

Extern verkoopplatform of eigen webwinkel?

Webwinkel beginnenDe meeste mensen vinden iets van zichzelf fijn. Ze willen dus graag een eigen webwinkel. Natuurlijk zijn er ook mensen die zich niet te veel met de wetgeving of techniek bezig willen houden en liever online verkopen via een marktplaats of ander verkoopplatform, maar dat is een minderheid. Waarom al die verkoopplatforms dan toch zo succesvol zijn? Die hebben nou eenmaal een groot publiek.

Online verkopen zonder eigen webwinkel? Dat kan!

Om maar enigszins in de buurt te komen van aantallen die je daarmee zou kunnen bereiken, zul je veel geld aan marketing uit moeten geven. En dan is het nog de vraag of het lukt. Via online verkoopplatforms kun je ook vaak verkopen op basis van commissie. De kosten daarvan kunnen ook flink oplopen, maar dan weet je tenminste zeker dat hier ook omzet tegenover staat.

Wil je online producten verkopen? Benieuwd naar de regels, software of veelgestelde vragen? Lees dan verder over het beginnen van een eigen webshop.

Online spullen verkopen is lastig

Online oriënteert men zich makkelijk, maar iets online verkopen is lastiger. Mensen gaan niet tien fysieke winkels langs voor één product, maar online bezoekt men er soms wel tientallen zonder er iets te kopen. Als je eigen webwinkel dus enkele tientallen bezoekers per dag krijgt, is dat nog geen garantie voor dagelijkse bestellingen. Als je via een eigen platform wilt verkopen betekent dit dus dat je langere tijd moet investeren in marketing, om naamsbekendheid en vertrouwen op te bouwen.

Online bezoekers geen garantie dat je iets verkoopt.

Dit is op een verkoopplatform niet anders, maar daar lift je mee op de bekendheid die al is opgebouwd. Daar komen soms miljoenen mensen per dag. Als je iets wilt verkopen dan is de kans groot dat dit makkelijker gaat en voordeliger via een platform is, dan wanneer je jouw producten zelf onder de aandacht wilt brengen bij het juiste publiek.

Online verkopenAl kun je beide natuurlijk wel combineren. Je webshop is ideaal voor vaste en terugkerende klanten. Nieuwe doelgroepen bereik je weer makkelijker via online verkoopplatforms. Als je die mensen kunt attenderen dat je ook een eigen webshop hebt, bijvoorbeeld via een folder in de verzendverpakking, kun je zo wel zorgen dat ze de volgende keer wel direct bij jouw webshop gaan bestellen.

Groeien in online marketing? IMU geeft sinds 6 april het boek Online Marketing Tornado uit. Bomvol tips voor online ondernemers. Vraag het nu aan!

Verkopen via een webwinkel

Een eigen webwinkel kan interessant zijn als je terugkerende klanten of naamsbekendheid kunt opbouwen. Een simpele internetwinkel is vaak al genoeg. Soms is zelfs eigen voorraad niet eens nodig, bijvoorbeeld als jij een leverancier kunt vinden die aan dropshipping doet. Dan is de drempel echt vrij laag!

Je kunt natuurlijk bij een internetbureau binnenstappen en vragen om een offerte voor een webwinkel. Maar als je niet veel geld hebt en wel zelf er ook wat tijd aan wilt besteden dan kun je ook kijken wat je zelf al kunt bouwen. De volgende aanbieders houden daar ook rekening mee:

Mijnwebwinkel

MijnwebwinkelBij Mijnwebwinkel start je een eigen webwinkel in een handomdraai. Vanaf slechts €9 per maand heb je alles wat je nodig hebt, zoals een eigen domeinnaam, veilige hosting en toegang tot de populairste betaalmethoden. Kies het pakket dat het beste bij je past, en start vandaag nog je webshop! Meer info op Mijnwebwinkel.nl.

Shoppagina

ShoppaginaShoppagina biedt alles wat je nodig hebt om zonder technische kennis een webshop te beginnen. Je kunt de webshop vormgeven zoals jij dat wilt. Na je aanvraag kun je direct beginnen met de inrichting van je webshop en vanaf € 9,50 per maand heb je al een compleet webshop-pakket inclusief eigen domeinnaam en telefonische support. Meer info op shoppagina.nl

JouwWeb

JouwWebWaar de andere pakketten echt software-pakketten zijn, biedt JouwWeb een gebruiksvriendelijke ‘drag-and-drop’-editor, waardoor technische kennis niet vereist is. JouwWeb is dus bijzonder geschikt voor startende webshops. Met €8 per maand is dit normaal al de meest voordelige aanbieder, maar daarnaast heeft het momenteel een actie waarbij je de eerste drie maanden gratis krijgt. Meer info op jouwweb.nl

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over online verkopen zijn:

Mag je alles zomaar online verkopen?

Je kunt vrijwel alles online verkopen wat je ook op straat mag verkopen. Wapens of beschermde diersoorten moet je dus geen handeltje in beginnen. En als je klant jou als bedrijf kan ervaren dan moet je je wel eerst inschrijven bij de KvK. Als je een eigen webwinkel gaat beginnen gelden er nog wel meer regels.

Kan ik ook tweedehands spullen verkopen?

Natuurlijk, heel veel mensen verkopen tweedehands spullen! Kleding is populair, maar ook meubels of andere producten kun je prima een tweede leven schenken. Zolang de koper maar weet dat het tweedehands is, en je eerlijk en duidelijk bent over de staat of het verleden van het product.

Kan ik hiermee veel geld verdienen?

Het kan zeker maar een webwinkel beginnen blijkt in de praktijk best lastig. Het is dus niet de makkelijkste manier. Ook verkopen via online verkoopplatforms is nog niet zo eenvoudig. Er zijn verschillende manieren waarmee je online geld kunt verdienen dus misschien is een andere manier voor jou sneller te realiseren.

Online verkopen - de laatste berichten:

Alle berichten over dit onderwerp