Online verkopen

Zelf online spullen verkopen. Een eigen webwinkel is niet eens nodig want online zijn allerlei platforms ontstaan. Of je nu verkoopt via Instagram, bol.com, of Vinted. Online verkopen is een bedrijfstak op zich en jij kunt er vandaag nog mee starten.

Inhoud:

Spullen verkopen via internet

online verkopen via een platform

Online verkopen is eenvoudig. Je kunt je spullen vanuit huis verkopen en via een online platform bereik je voldoende kopers. Zonder minimumbedrag  verkoop je artikelen eenvoudig tegen opbod op een online marktplaats of veiling als Marktplaats.nl.

Als je tweedehands spullen wilt verkopen aan consumenten, bijvoorbeeld omdat de kinderen hun speelgoed zijn ontgroeid of gebruikte producten van je zolder hebt opgeruimd, kun je zo snel wat extra geld verdienen.

Online verkopen via een webwinkel

Als je eenmalig een tweedehands artikel verkoopt zijn online marktplaatsen of platforms het makkelijkste. Daarnaast kun je als verkoper ook een eigen onderneming beginnen. Met online platformen kun je snel kopers vinden, maar daarnaast kun je ook een webshop beginnen, en hier terugkerende klanten of naamsbekendheid opbouwen. Een simpele internetwinkel is vaak al genoeg.

Je kunt een internetbureau je website laten maken maar als je een beetje handig bent kun je ook zelf een webshop maken via de volgende aanbieders:

Wix

wixMede dankzij meer dan 500 professionele webshop-designs, en een simpel stappenplan, is Wix.com een ideale oplossing voor starters die net beginnen met online verkopen. Maar voor bedrijven waarvan de online omzet groeit heeft Wix ook voldoende mogelijkheden. Internationaal draaien meer dan 700.000 webshops op de software van Wix.com.

JouwWeb

JouwWebJouwWeb is erg geschikt voor nieuwe webshops. Waar de andere pakketten gericht zijn op bestaande spelers, biedt JouwWeb een gebruiksvriendelijke 'drag-and-drop'-editor, waardoor iedereen zonder technische kennis snel een webshop lanceert. Met €9 per maand zeer voordelig en nu ook de eerste drie maanden gratis. Meer info op jouwweb.nl

Shopify

ShopifyMaak je eigen webwinkel zelf dankzij meer dan honderd thema's en de complete appstore. Shopify is zeer eenvoudig om mee te starten, technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en dankzij een internationale appstore is vrijwel alles ermee mogelijk. Zo biedt het bijvoorbeeld vrijwel alle dropship-oplossingen en social media-integraties.

Wil je een eigen bedrijf starten? Het begint met het inschrijven bij de KvK. Wil je vooral wat extra inkomsten vanuit huis? Zie dan hoe je online geld kunt verdienen.

Wat kun je online allemaal verkopen?

Wat voor diensten of producten je wilt verkopen is helemaal aan jou. Alles wat je nu in de garage, op zolder, of ergens anders hebt staan en niet meer gebruikt, is mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Je kunt vrijwel alles online verkopen.

Zelfs voor een gebruikt matras of oude wc-pot is online een koper voor te vinden, al verdien je sneller geld met een tweedehands auto of andere waardevollere spullen. Gaat het je niet om het opruimen van oude spullen maar wil je jouw inkomen verdienen online? Dan kan je het ook groter aanpakken.

Producten inkopen bij een groothandel

producten inkopen bij een leverancier Je kunt een volledig inkomen halen uit de online verkoop van producten maar dan moet je wel op zoek naar een groothandel of leverancier. Welke het beste bij jou als verkoper past is afhankelijk van je eigen expertise en interesse.

Sommige leveranciers bieden ook dropshipping. Dat betekent dat je zelf geen eigen voorraad hoeft op te slaan maar de leverancier bestellingen direct doorstuurt naar jouw klant.

Dat maakt dropshipping eenvoudiger om een onderneming mee te starten, maar dat geldt ook voor je concurrenten. Vaak is er bij dropship-artikelen daarom meer concurrentie. Ook heb je bij online verkoop te maken met de wettelijke bedenktijd. Kijk goed hoe jouw leverancier omgaat met eventuele retouren.

Met dropshipping kun je producten uit de voorraad van je leverancier verkopen.

Je moet het dus slim aanpakken, maar misschien zie jij wel waar de kansen liggen op online platforms. Veilingen als Marktplaats, eBay en Speurders hebben zo enorm veel bezoekers dat je er bijna alles kunt verkopen. Marktplaats behaalt per maand zo’n 6 miljoen bezoekers en daarop is echt alles te koop. Daarnaast zijn er nog veel meer verkoopplatforms en met een goed eigen merk kun je je ook als verkoper aansluiten bij Bol.com, Amazon of andere bekende platforms.

Nieuwe producten inkopen? Zie onze uitleg over groothandels en leveranciers. Overweeg je ook dropshipping-leveranciers? Lees dan verder over dropshipping.

Online verkoopplatform naast je eigen webwinkel

Webwinkel beginnenOnline een product verkopen via een marktplaats of ander verkoopplatform is makkelijker dan via een eigen webwinkel, maar verkoopplatforms rekenen wel een stevige commissie. Je kunt ook een eigen webshop starten, maar om voldoende kopers te vinden moet je dan soms veel reclame maken.

Veel verkopers combineren beide oplossingen. Via online verkoopplatforms verkopen ze op basis van commissie. De kosten daarvan kunnen flink oplopen, maar dan weet je tenminste zeker dat je omzet maakt. Vervolgens proberen ze de webshop te laten groeien met herhaalaankopen van deze klanten.

Je webshop is ideaal voor vaste en terugkerende klanten en nieuwe doelgroepen bereik je weer makkelijker via online verkoopplatforms. Als je die mensen kunt attenderen dat je ook een eigen website hebt, bijvoorbeeld via een folder in de verzendverpakking, kun je zo wel zorgen dat ze de volgende keer wel direct bij jouw webshop bestellen.

Instagram en Facebook

Je kunt je webshop koppelen met Facebook en InstagramOm veel consumenten te bereiken kiezen steeds meer verkopers ervoor om te verkopen via Instagram of Facebook.

Technisch is dit makkelijker dan een webshop. Al is het aanbod hier zo ontzettend groot dat het toch best lastig is om via deze sites wat te verkopen.

Wil je een eigen webshop beginnen? Met Wix.com of JouwWeb maak je die eenvoudig zelf! Sneller uit de startblokken? Je kunt ook een bestaande webshop overnemen.

Online oriënteert men zich makkelijk, maar iets online verkopen is lastiger. Mensen gaan niet tien fysieke winkels langs voor één product, maar online bezoekt men er soms wel tientallen zonder er iets te kopen. En op sites als Instagram of Facebook klikken mensen foto’s ook vaak gewoon uit verveling aan. Als elke dag tientallen consumenten jouw producten zien, is dat geen garantie voor bestellingen.

Online spullen verkopen is lastig. Bezoekers zijn online geen garantie dat je iets verkoopt.

Dit is op een verkoopplatform als Bol.com of Amazon niet anders, maar daar lift je mee op de bekendheid die al is opgebouwd. Daar komen soms miljoenen mensen per dag. Als je iets wilt verkopen dan is de kans groot dat dit makkelijker gaat en voordeliger via een platform is, dan wanneer je jouw producten zelf onder de aandacht wilt brengen bij het juiste publiek. Als je online wilt verkopen moet je dus meestal langere tijd investeren in marketing.

Groeien in online marketing? Het boek Online Marketing Tornado en/of het cursusprogramma met 47 video's (20 uur) van IMU+ biedt een handig stappenplan voor online ondernemers. Vraag het nu aan!

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over online verkopen zijn:

Mag je op internet alles zomaar verkopen?

Je kunt vrijwel alles online verkopen wat je ook op straat mag verkopen. Wapens of beschermde diersoorten moet je dus geen handeltje in beginnen. En als je klant jou als bedrijf kan ervaren dan moet je je wel eerst inschrijven bij de KvK. Als je een eigen webwinkel gaat beginnen gelden er nog wel meer regels.

Kan ik ook tweedehands spullen verkopen?

Natuurlijk, heel veel mensen verkopen tweedehands spullen! Kleding is populair, maar ook meubels of andere producten kun je prima een tweede leven schenken. Zolang de koper maar weet dat het tweedehands is, en je eerlijk en duidelijk bent over de staat of het verleden van het product.

Kan ik hiermee veel geld verdienen?

Het kan zeker maar een webwinkel beginnen blijkt in de praktijk niet de makkelijkste manier. Ook verkopen via online verkoopplatforms is nog niet zo eenvoudig. Er zijn verschillende manieren waarmee je online geld kunt verdienen dus misschien is een andere manier voor jou sneller te realiseren.

Online verkopen - de laatste berichten:

Alle berichten over dit onderwerp