menu

Boekhoudprogramma’s

Wat is nou het beste boekhoudprogramma en wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Met dit overzicht van boekhoudprogramma’s voor zzp’ers en mkb’ers kun je zelf snel een keuze maken voor jouw bedrijf.

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (842)

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk de website

MoneyMonk

★ ★ ★ ★ ★ (193)

Start 2020 met een goede administratie! All-in-One: Project Management & Online boekhouden! Klanten waarderen ons om onze eenvoud en fantastische support. Je kan met ons mailen, chatten en bellen. Persoonlijk, daar houden we van. Hulp nodig? We helpen je graag op weg. Start gratis!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 10,00 per maand
 • Speciaal voor Starters
 • Gratis Opstartservice
 • Telefonische Helpdesk
Bekijk de website

DigiBTW

★ ★ ★ ★ ★ (15)

Online boekhouden speciaal voor zzp'ers. Het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste systeem. Zelf boekhouden, zonder boekhouder. Zonder beperkingen, compleet met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Probeer gratis.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 10,00 per maand
 • Eenvoudig in gebruik
 • Super voordelig
 • Speciaal voor Starters
Bekijk de website

Exact

★ ★ ★ ★ ☆ (2086)

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 39,00 per maand
 • No hands accounting
 • Verbind al je software
 • Met gratis mobiele app
Bekijk de website

KBinfo.nl

Online boekhouden, factureren, offreren etc. vanaf 15 euro per maand. Alle functionaliteit en alle koppelingen die je nodig hebt. Ideaal voor Zzp, Mkb en startende ondernemers. 30 Dagen gratis uitproberen.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 15,00 per maand
 • Boekhouden, factureren
 • Persoonlijke hulp
 • Vanaf 15 euro p/m
Bekijk de website

Unit4 Bedrijfssoftware

★ ★ ★ ☆ ☆ (38)

Unit4 Bedrijfssoftware is dé leverancier van administratieve software voor meer dan 3.000 accountants en 25.000 ondernemers. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we begrijpen wat je nodig hebt. 350 experts staan dagelijks klaar zodat jij zorgeloos kan ondernemen. Met Unit4 Bedrijfssoftware, heb je alles onder controle!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Vanaf € 39,00
 • Slim samenwerken
 • > 35 jaar ervaring
 • Van Nederlandse bodem
Bekijk de website

Rompslomp.nl

★ ★ ★ ★ ★ (61)

Rompslomp is hét meest eenvoudige boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Vanaf € 5,00
 • 100% voor ZZP'ers
 • Makkelijk & Compleet
 • Start GRATIS
Bekijk de website

fENNA factureren en boekhouden

Bij fENNA vinden we dat de boekhouding voor je zelf moet zijn. Niet voor je boekhouder, niet voor de fiscus. We maken het daarom zó dat je het zelf kan, maar ook gemakkelijk met je adviseur kan. Inclusief offertes, facturen, bonnetjes-app, facturatie-planning, automatische betalings-verwerking en rapportages.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 15,00 per maand
 • Online factureren
 • Herinneren en aanmanen
 • Btw-aangifte
Bekijk de website


Als ondernemer moet je de belastingdienst regelmatig overzichten sturen van jouw cijfers. Je kunt dat zelf bijhouden op papier of in een spreadsheetprogramma maar er zijn ook veel boekhoudprogramma’s voor te vinden. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Maak je eigen vergelijking met het vorige overzicht.

Overzicht voor starters en zzp’ers

Ben je nog maar net begonnen? Heb je dus nog geen budget maar wil je wel een professionele factuur kunnen maken? Tussen bovenstaande boekhoudprogramma’s staan er ook verschillende voor starters en zzp’ers. Vaak zijn de eerste drie facturen kosteloos, het andere grote voordeel is dat deze programma’s meestal simpel in gebruik zijn. Als nadeel geldt wel dat ze wat beperkter zijn. Groeit je bedrijf of boekhouding en wil je iets meer controle en inzicht in de boekhoudhouding? Kies dan voor een boekhoudprogramma’s voor het mkb.

Waarop letten?

Als je de financiële administratie gaat opzetten, let je ook op de vereisten van de overheid. De belastingdienst heeft wel wat wensen op hoe jij factureert, aangiftes doorgeeft en hoe jij je administratie bewaart. Een boekhoudprogramma biedt hiervoor ondersteunende software.

Vrijwel alle boekhoudprogramma’s voldoen aan de wensen die de belastingdienst heeft. Wel zijn er andere grote verschillen. Natuurlijk in het tarief: de kosten kunnen per boekhoudprogramma enorm verschillen. Gelukkig zijn er zelfs prima gratis boekhoudprogramma’s te vinden. Maar niet alleen de prijs is verschillend. Let daarom vooral of het boekhoudprogramma van jouw keuze eenvoudig te gebruiken is, alle functionaliteiten heeft die jij zoekt en of deze goed aansluit bij je bedrijf.

Verschillen in boekhoudprogramma’s

Naast de kosten zijn er grote verschillen in boekhoudprogramma’s. Om te beginnen is het verstandig om te kijken of de software met zijn tijd meegaat. Er zijn nog altijd boekhoudprogramma’s die niet via de cloud werken. Terwijl dat ervoor zorgt dat het makkelijk te koppelen is, de backups makkelijk te regelen zijn en updates van afstand mogelijk zijn. Maar het grootste verschil zit hem in de mogelijkheden die je pas tegenkomt als je bedrijf iets groter wordt. Dan merk je dat je specifieke zaken zoekt, of dat je voor het boekhouden een voorkeur krijgt voor een speciaal programma.

Sommige boekhoudprogramma’s zijn voor een leek bijna niet doorheen te komen. Dit terwijl starters vandaag de dag lang niet allemaal meer een boekhouder inschakelen! Als je er zelf mee gaat werken moet de software dus simpel te gebruiken zijn. In de basis zijn ze allemaal geschikt te noemen maar er zijn nog altijd boekhoudprogramma’s waarbij je grootboekrekeningen en journaalposten moet invullen. Als jij deze boekhoudkundige kennis niet hebt dan zul je liever kiezen voor een eenvoudig boekhoudprogramma.

Extra functies om op te letten

Het is vooral belangrijk dat een boekhoudprogramma jou een goed overzicht geeft van je cijfers en dat je hier gemakkelijk mee kunt werken. Maar als je voor je klanten-, debiteuren-, of personeelsadministratie vervolgens allemaal extra software moet aanschaffen is het misschien slimmer om gelijk één goed pakket aan te schaffen. Functies die lang niet in alle boekhoudprogramma’s zitten zijn bijvoorbeeld:

Andere eigenschappen zijn natuurlijk de kosten van de boekhoudprogramma’s en of deze bij je bedrijf past. Zo kan het zijn dat een boekhoudpakket erg goedkoop lijkt maar een ander pakket uiteindelijk voordeliger uitkomt omdat je gemakkelijk je rittenadministratie via een mobiele app kan verwerken, de snelheid veel beter is en de manier van het bijhouden van betalingen zoveel fijner werkt, dat het bijhouden van je debiteuren je echt uren per maand scheelt.