e-Boekhouden.nl review

8

(onze review)

In onze laatste e-Boekhouden.nl-review krijgt het programma een 8. De online boekhoudsoftware is  compleet en gebruiksvriendelijk. Ook gebruikers van e-Boekhouden.nl zijn positief, vooral over de lage instap, kosten en de gratis cursus boekhouden waarmee je snel zelf een eenvoudige administratie opzet.

Inhoud:

Wat typeert e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is een online boekhoudprogramma voor startende ondernemers, zzp’ers en bedrijven uit het mkb. Met de software van e-Boekhouden.nl kun je de boekhouding het eerste jaar van je onderneming gratis bijhouden. Alle functies zijn de eerste 15 maanden na de KvK-inschrijving ongelimiteerd mogelijk.

Starters zonder boekhoudkennis kunnen eenvoudig facturen maken en administratie bijhouden met het boekhoudpakket. Als je boekhouding groeit biedt het een automatische bankkoppeling voor Nederlandse bankrekeningen en specifieke functionaliteiten voor de verschillende ondernemingsvormen.

Daarbij biedt e-Boekhouden.nl een gratis cursus boekhouden voor nieuwe ondernemers, en goede klantenservice inclusief (telefonische) helpdesk. Het klantenbestand is hierdoor afgelopen jaren snel gegroeid. Het programma wordt het meest vergeleken met Moneybird, SnelStart en Moneymonk.

De software van e-Boekhouden.nl is de eerste 15 maanden na je KvK-inschrijving volledig gratis.

Regel je administratie zelf met een goed boekhoudprogramma. Probeer e‑Boekhouden.nl of MoneyMonk vrijblijvend uit. 100.000+ mkb-ondernemers gingen je voor.

e-boekhouden.nl review: facturen aanmaken is eenvoudig in dit pakket.
Facturen aanmaken in de software van e-Boekhouden.nl.

Ervaringen met het boekhoudprogramma

De ervaringen van klanten van e-Boekhouden.nl zijn positief. Zowel van nieuwe ondernemers als overstappers. Het online boekhoudprogramma krijgt een 9 als gemiddeld cijfer op basis van 1.265 beoordelingen (Trustpilot 2023), waaruit blijkt dat gebruikers goede ervaringen hebben met het pakket.

Vooral het gebruiksgemak van het factureren of boeken van inkomende facturen wordt positief benoemd in veel reviews. Zo zijn de gebruikte termen en de verschillende functies in het boekhoudpakket afgestemd op de ondernemer, wat het gebruikersgemak van het boekhoudprogramma verbetert.

Ook zonder veel kennis van belastingen of administratie kun je met e-Boekhouden.nl eenvoudig online boekhouden.

Uit de recensies van e-Boekhouden.nl blijkt dat ondernemers positief zijn over het tarief en het feit dat de abonnementen een looptijd hebben van slechts een maand, waardoor het pakket iedere maand opzegbaar is. Over de ietwat beperkte layout-mogelijkheden zijn gebruikers in reviews soms minder enthousiast.

Beste boekhoudprogramma dat ik ken! Ook zeer geschikt voor zelfstandige/eenmanszaak. De uitleg-video's zijn uitstekend, de help-functie heeft overal een antwoord op en ook erg fijn: ze herinneren je elk kwartaal op tijd wanneer de btw-aangifte weer gedaan moet worden.
Eveline Asjes
Eveline Asjes
Equiday
10
Eenvoudig online boekhouden? Probeer e-boekhouden gratis voor 15 maanden.

Gebruiksvriendelijkheid

Met e-Boekhouden.nl kun je als zelfstandig ondernemer eenvoudig zelf een zzp-boekhouding opzetten. Het is eenvoudig in gebruik en biedt op veel vlakken net iets meer flexibiliteit dan andere oplossingen. Zo is het bij e-Boekhouden.nl mogelijk om een factuurnummer aan te passen.

Verder heeft het enkele handige importfuncties waardoor je een bestaand grootboek, overzicht met mutaties (facturen) of relaties kunt importeren. Handig als je al even je boekhouding regelde in Excel, en nu deze wilt importeren. Hiervoor heeft het ook voorbeeldbestanden en veel uitleg.

e-boekhouden.nl boekhouding importeren

Eigen cursus en goede handleidingen

De app en software is vrij logisch opgezet. Veel ondernemers kunnen er direct zelf mee aan de slag, maar als je nog niet veel weet over facturen maken, belastingen of het regelen van de zakelijke administratie, dan biedt e-Boekhouden.nl handige handleidingen, instructievideo’s en een gratis cursus boekhouden.

Hiermee leer je de basis van de boekhouding. Zo legt het in haar video’s en cursus uit hoe je met de software zelf je facturen kunt maken of een btw-aangifte kunt indienen. De cursus boekhouden is volledig kosteloos en je kunt je vrijblijvend online aanmelden en het programma volgen in je eigen tempo.

Functies van het programma

het is een volledig online administratieprogrammae-Boekhouden.nl is onderverdeeld in verschillende modules. Samen vormen deze een volledig online boekhoudprogramma, al zijn sommige delen van het programma wel pas beschikbaar in het complete pakket en niet in het losse facturatieprogramma.

Het factuurprogramma biedt uit zichzelf:

 • UBL-facturen maken in eigen huisstijl
 • abonnementen-module
 • Betalen via PayPal, iDEAL, automatisch incasso
 • Urenregistratie
 • Voorraadadministratie
 • Offertesoftware
 • Relatiebeheer
 • Koppeling voor de boekhouder

Samen met de boekhoudmodule is het een goed boekhoudpakket voor het maken van jaaroverzichten zoals het maken van een balans, jaarrekening of het insturen van belastingaangiftes. Veel klanten stappen hiernaar over bij de eerste btw-aangifte. Je hebt dan direct een digitaal archief voor de belastingdienst.

zelf factureren en aangiftes versturen met een online programma

Kosten e-Boekhouden.nl

De kosten van e-Boekhouden.nl zijn goed te overzien. Voor alle startende ondernemers die online boekhouden met het boekhoudprogramma zijn er in de eerste 15 maanden na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel zelfs helemaal geen kosten aan het boekhoudprogramma verbonden.

Voor nieuwe klanten heeft e-Boekhouden.nl een gratis cursus. Hiermee leer je eenvoudig factureren en boekhouden met het programma. Onder starters is het mede een populair pakket omdat e-Boekhouden.nl haar cursus en boekhoudsoftware de eerste 15 maanden na KvK-inschrijving  zonder kosten aanbiedt.

Naast starters zijn ook tienduizenden bedrijven die er al jaren de facturatie en boekhouding mee regelen. De tarieven voor bestaande bedrijven zijn afhankelijk van welk pakket je afneemt:

 • Starters in het eerste ondernemingsjaar: gratis
 • Kleine ondernemingen, incl. belastingaangiftes (max. 240 boekingen) 9,95 per maand
 • Standaard, onbeperkt boekingen, maar zonder aangiftes: 9,50 per maand
 • Standaard, onbeperkt boekingen, inclusief aangiftes: 14,50 per maand

De eerste 15 maanden na KvK-inschrijving is het boekhoudpakket geheel gratis.

Wil je online boekhouden en zoek je goede boekhoudprogramma’s? Zie voor een goede vergelijking dan ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Breed klantenbestand

e-boekhouden.nl logo

In de loop der jaren heeft het e-Boekhouden.nl ontwikkeld tot een boekhoudprogramma dat specifieke oplossingen biedt per type klant. Hierdoor heeft het bedrijf een divers klantenbestand en positieve ervaringen van diverse organisaties.

Zo kiezen veel verenigingen die online boekhouden voor het pakket vanwege de ledenadministratie, is de offertemodule handig voor bedrijven die actief zijn in de financiële dienstverlening en ervaren webwinkeliers dat de koppeling helpt succesvol de orders direct in de online administratie te verwerken.

e-Boekhouden.nl biedt al twintig jaar een betrouwbaar boekhoudprogramma voor het mkb.

Doelgroep van starters, zzp’ers en het mkb

zzp'ers kunnen er alles zelfstandig mee verwerken, maar het werkt ook veel samen met boekhoudersVooral kleine of middelgrote organisaties, die zelf online boekhouden zonder boekhouders, werken met het pakket. Daar zijn de ervaringen ook het meest positief.

Ook starters kiezen veel voor dit boekhoudpakket, mede omdat ze er de boekhouding de eerste 15 maanden gratis mee regelen.

e-Boekhouden.nl is ook een goed programma als je wilt samenwerken met een boekhouder. Voor ondernemers die doorgroeien en administratie uitbesteden werkt het programma zelf samen met veel boekhouders en accountants. Veel klanten kiezen daarbij een oplossing waarbij ze de facturatie zelf regelen maar de aangiftes laten verzorgen door een boekhouder.

Onze reviewscore: 8

In onze review krijgt e-Boekhouden.nl een 8. Wij ervaren de online boekhoudsoftware als compleet en gebruiksvriendelijk. Zowel voor overstappers, als voor nieuwe ondernemers. Voor gebruikers zonder boekhoudkennis zijn er voldoende handleidingen, instructievideo’s en een gratis cursus boekhouden.

De boekhoudsoftware werkt eenvoudig. Zowel op de desktop, waarop ondernemers meestal de boekhouding bijhouden, als via de mobiele app waarop je eenvoudig facturen maakt, uren registreert of even snel wat opzoekt in de administratie.

Ook de tarieven zijn vriendelijk. Zowel voor starters, die de eerste 15 maanden na KvK-inschrijving gratis gebruik kunnen maken van de boekhoudsoftware, als voor overstappers die pas hoeven te betalen als het abonnement van de vorige aanbieder afloopt.

Nieuws over e-Boekhouden.nl

Onze laatste nieuwsberichten rond e-Boekhouden.nl:

Zie hier alle berichten over e-Boekhouden.nl.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over e-Boekhouden.nl zijn:

Wat zijn de ervaringen met e-Boekhouden.nl?

Ervaringen met e-Boekhouden.nl zijn grotendeels positief. Bij Google Reviews scoort het een 4.2 op een schaal van 5. Van Trustpilot, dat klantbeoordelingen verzamelt, krijgt het boekhoudpakket het label: ‘Uitstekend’ op basis van ruim 1.265 ervaringen van gebruikers. In 2023 gaf 80% het pakket een recensie met de hoogst mogelijke reviewscore. Hierdoor is het een aanbieder met de beste scores op basis van openbare klantreviews.

Wat kost het abonnement per maand?

Om te weten wat e-Boekhouden.nl kost is het belangrijk om te weten hoelang je al onderneemt en met welke ondernemingsvorm. Het boekhoudprogramma maakt in haar kosten onderscheid tussen starters, zzp’ers, verenigingen/stichtingen en het mkb. Voor startende ondernemers is het online boekhoudprogramma de eerste 15 maanden helemaal gratis.

Hoe kan ik een abonnement opzeggen?

Dat is eenvoudig. Een proef- of startersaccount komt automatisch te vervallen als je niet kiest voor een betaald abonnement. Betaalde abonnementen kun je bij e-Boekhouden.nl op ieder moment opzeggen. De opzegtermijn is één maand. Je moet hiervoor een e-mail sturen naar de klantenservice, waarna deze de opzegging per e-mail bevestigt.

Heeft de software een cursus of handleiding?

e-Boekhouden.nl is gemaakt voor ondernemers die zelf boekhouden. Het is redelijk makkelijk in gebruik, maar vanuit de belastingdienst zijn er natuurlijk wel veel regels rond het boekhouden. Voor mensen die nieuw zijn met een boekhoudprogramma heeft het niet alleen een handleiding, maar ook een gratis boekhoudcursus beschikbaar gesteld. Hiermee kun je gemakkelijk de software even uitproberen.

Ervaringen met e-Boekhouden.nl review

4.3

op basis van 187 reviews via Google Maps

Maarten Kwakernaak

Maarten Kwakernaak

in de afgelopen week

Sturen herhaaldelijk ongewenste, geadresseerde post aan startende ondernemers. Bovendien is hun marketing bangmakerij, die het vermoeden wekt dat je met ze in zee moet gaan om een boete te voorkomen. Dit soort marketing is ongepast en ongewenst. Retour gestuurde post wordt ook gewoon brutaal nog eens verstuurd door dit bedrijf.

An Broli

An Broli

3 weken geleden

Net begonnen met dit programma en in het begin vliegen de lastige termen om je hoofd. Heb totaal geen boekhoudkennis, maar na gewoon begonnen te zijn met invoeren van relaties, facturen en betalingen, kom je steeds een stapje verder. Het wijst zichzelf. Er zijn nog kleine dingen die ik niet helemaal snap of precies weet hoe het moet. Ik ga binnen kort een korte cursus op locatie volgen en dan de boekhouding stap voor staplees meer

Ron van Putten

Ron van Putten

3 weken geleden

De uitleg op de kennisbank van e-boekhouden.nl geeft veel informatie, maar ik wilde weten of ik het goed deed en had enkele vragen over hoe nu verder. En dan is het superfijn als je kunt sparren met een service medewerker, Charlotte in mijn geval. Zij liep dingen voor mij na, beantwoordde mijn vragen en gaf helderheid over de vervolgstappen. Enorm bedankt voor de geboden hulp! Ik ben er een stuk wijzer van geworden.

Bekijk alle 187 reviews op Google Maps