JouwWeb-review

8

(onze review)

JouwWeb is een Nederlands platform voor websitebouw. In onze laatste review scoort het een 8. Vooral voor kleine bedrijven met beperkte wensen vinden wij het een ideale oplossing. Gebruikers kunnen zonder technische kennis snel een professionele website, blog of webshop maken.

Inhoud:

Wat typeert JouwWeb?

JouwWebLogo JouwWeb biedt eenvoudige website- en webshopsoftware voor zzp’ers en het mkb. Hiervoor biedt het gebruiksvriendelijke sjablonen en SEO-tools. Daarmee weet het snel te groeien: eind 2023 stond het voor de vijfde keer in de Deloitte Fast 50. Daarmee werd het zelfs al twee keer bekroond tot Most Sustainable Grower.

Als Nederlandse partij heeft het vooral in ons land een groot marktaandeel. Maar het werkt al enkele jaren aan een internationale strategie waarmee het de groei nog wel even denkt vol te kunnen houden Zo mikt het op 250.000 gebruikers in 2026.

Zelf een website maken, ik dacht dat kan ik niet. Maar via JouwWeb bleek het zelfs leuk, simpel en boeiend om te doen. Als de website dan ook nog eens zonder problemen online gaat dan is dat wel even een joepie-moment. Ook als je vragen hebt komt er snel een antwoord.
Petra Daalman
Petra Daalman
Docent-trainer (eigen bedrijf)
10

Zelf je nieuwe website maken

Met JouwWeb kun je heel eenvoudig een website maken. Bij de start stelt het enkele basisvragen. Zo kies je bij de start voor een blog, website of webshop en kun je aangeven of je wil dat de software je al wat op weg helpt, of niet. Als je deze optie kiest geef je aan wat voor type bedrijf je hebt. De software biedt hierbij een lange lijst met opties.

Als je het soort website of webshop hebt gekozen krijg je een gallerij met templates. Daarna kies je jouw domeinnaam, waarbij alleen de onderste optie van een subdomein bij JouwWeb zelf mogelijk is bij het gratis abonnement. Als laatste stap kies je welk abonnement je mee wilt starten, en genereert het voor jou een website.

Zeer tevreden met mijn website. Eerst geprobeerd om met een template wat te maken en het lukte ook nog, zeker voor iemand die niks van websites bouwen weet. Het was kinderlijk eenvoudig, met plaatjes en teksten schuiven. Toen meteen maar een abonnement genomen met een emailadres. Echt super!
Jeffrey Geraerds
Jeffrey Geraerds
Eigenaar geraerds-vloerverwarming.nl
10

Voorbeeldcontent op basis van AI

Als je de basisstappen hebt doorlopen zie je direct een voorbeeld van je website in de beheeromgeving. Tijdens het maken van onze review viel het ons op hoeveel sneller dit ging dan met onze bestaande software. Omdat alles modulair is opgebouwd kun je de elementen eenvoudig aanklikken en aanpassen.

Voor een volledige website heb je goede teksten en afbeeldingen nodig. Het verzamelen hiervan kost meestal aardig wat tijd, maar zodra je het materiaal hebt kun je snel online zijn. Het werkte al met templates en voorbeeldcontent, maar dankzij AI kan het deze steeds beter al op maat aanbieden.

Daardoor zijn de teksten die het zelf genereert vaak echt prima inspiratie of zelfs zo nu en dan best bruikbaar om te laten staan, wat veel tijd kan besparen. Ook als je nieuw bent met websitesoftware kun je met JouwWeb in een paar uurtjes zelf een eigen zakelijke website lanceren.

Met JouwWeb maak je in 3 eenvoudige stappen een eigen account.

Gebruiksvriendelijkheid van JouwWeb

JouwWeb staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid, vooral voor beginners. In reviews waarderen gebruikers de eenvoudige navigatie en handleidingen. Het biedt een ‘drag-and-drop’-oplossing, waardoor je eenvoudig elementen aan je website kunt toevoegen en aanpassen zonder technische vaardigheden.

Het biedt mogelijkheden voor het uploaden van foto’s en video’s, en ondersteunt de integratie van YouTube-video’s. Het biedt geen e-mailmarketing of nieuwsbrieffunctionaliteit. De SEO-mogelijkheden worden goed beoordeeld, met snelle en responsieve websites die goed scoren in zoekmachines.

Vergeleken met aanbieders als Shopify of Wix is het aantal templates bij JouwWeb beperkt, maar er zitten enkele goed geoptimaliseerde sjablonen tussen. Deze zijn gemakkelijk aan te passen, waardoor je zelf snel een professioneel ogende website kunt opzetten.

De software van JouwWeb is simpel en volledig. Vooral voor voor kleine zakelijke websites en webshops.

Voorbeelden van JouwWeb-templates

Aangeboden functies en kosten van abonnementen

Met JouwWeb kun je een volledige zakelijke website of webshop bouwen. De functies zijn afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Er zijn geen opstartkosten en alle abonnementen zijn de eerste 3 maanden gratis.

Het gratis abonnement

Het gratis pakket is nog zonder eigen domeinnaam, maar hiermee kun je wel vast je hele website bouwen. Zo krijg je hosting met onbeperkt dataverkeer en een onbeperkt aantal pagina’s, meer dan 50 designs, stockfoto’s, SSL-beveiliging, persoonlijke ondersteuning en een blog-functie.

Het Lite abonnement (4,50 euro per maand)

Het Lite-abonnement biedt alles van het gratis abonnement, aangevuld met een domeinnaam.

Het Pro abonnement (8,50 euro per maand)

Alles van het Lite-abonnement, aangevuld met een mailbox, onbeperkte opslagruimte, mogelijkheid voor 10 producten in een webshop, boekhoudkoppelingen, een mobiele balk, een reclamevrije en meertalige website, een zoekfunctie, uitgebreide statistieken, een eigen “Favicon”, wachtwoordbeveiliging, Google Analytics en Search Console, en mogelijkheid voor audio en eigen HTML.

Het Business abonnement (17 euro per maand)

is gericht op grotere ondernemingen en biedt alles van het Pro-abonnement, maar met hogere limieten, inclusief de mogelijkheid om HD-video’s toe te voegen.
Kleding online verkopen.

Betrouwbaarheid

JouwWeb is een betrouwbare Nederlandse speler gevestigd in Eindhoven. Met de software zijn al ruim 3 miljoen websites gemaakt en het bedrijf heeft online meer dan 10.000 reviews met de maximale 5-sterrenbeoordelingen behaald.

Voor ondersteuning biedt JouwWeb enkel e-mailondersteuning, maar de klantenservice reageert snel en volledig. Op het gebied van beveiliging biedt JouwWeb back-ups op een aparte server, beveiliging van IP-adressen, dataopslag in Europa, Single Sign-On (SSO) en twee-factor-authenticatie.

betrouwbare leveranciers voor jouw dropshipping-bedrijf

Reviewscore: 8

In onze laatste review scoort JouwWeb een 8 uit 10. Het biedt goede service en de software is eenvoudig en volledig. Voor zakelijke websites of nieuwe retailers is JouwWeb een ideale keuze. Ook is JouwWeb relatief goedkoop, waardoor wij het een van de beste pakketten vinden qua prijs/kwaliteit-verhouding.

Ondanks de snelle groei is het vergeleken met Wix en Shopify nog een relatief kleine organisatie. Veel mensen missen telefonische ondersteuning, en voor specifieke oplossingen is de software soms nog wat beperkt. Voor internationale dropshipping-webshops is Shopify bijvoorbeeld meestal een betere oplossing. Voor grote websites met meerdere gebruikers biedt WordPress meer mogelijkheden.

Ervaringen met JouwWeb-review

4

op basis van 444 reviews via Google Maps

G G

G G

een week geleden

Ik heb mijn abonnement bij Jouwweb verlengd en tot mijn grote verbazing is mijn abonnement gedowngrade en mijn domeinnaam verdwenen na de verlenging. Het enige wat ik heb gedaan, is de opmaak van mijn website verwijderen om een nieuw design te maken. Jouwweb beweert echter dat dit mijn schuld is, terwijl ik geen handelingen kan verrichten zoals het ontkoppelen van een domeinnaam of het downgraden van een abonnement. Dit zou alleen kunnen gebeuren als iklees meer

Jimmy Groen

Jimmy Groen

een week geleden

Met Jouwweb maakte ik snel en eenvoudig mijn website als beeldend kunstenaar. Alles werkt zeer eenvoudig en logisch, de webbuilder is snel. Er zijn heel veel elementen al in sjabloonvorm aanwezig, zodat je eenvoudig toevoegingen kunt maken als een blog, een portfolio enz. Ook de keuzes aan layout is prima! Ik ben zeer tevreden met Jouwweb!

Dash SF

Dash SF

een maand geleden

Nu hebben de dag van vandaag veel bedrijven een slechte service, maar die van Jouwweb slaat wel echt alles. Geen telefoon, trage mails, steeds een andere persoon... De website en mail staan offline omdat een ander account met zogezegd de zelfde facturatie gegevens enkele facturen heeft openstaan. Ik heb mijn factuur tijdig betaald voor de periode tot oktober 2024. Heel jammer...

Ramazan Lale

Ramazan Lale

2 maanden geleden

Oplichters niks anders. No opzeg moet je ofwel nog 1 jaar betalen. Of als de opzeg toch doorgaat sturen ze jou gegevens naar bymetis.nl die automatisch 30 euro vraagt! En deze mensen zijn noch besmettelijker dan Corona! Constant mails, brieven met plots 70 euro en inschakelen van een incassobureau maanden nadat ik een opzeg heb gedaan. Kwaliteit is ook verschrikkelijk. Wix bijvoorbeeld doet het veel beter. De tools trekken op niks. Ze lopen 10 jaarlees meer

Rene The Leisure Expert

Rene The Leisure Expert

3 maanden geleden

Helaas moet ik na vele jaren met Jouwweb gewerkt te hebben ze nu toch echt een negatieve review geven. De eenvoud klopt, de manier van bouwen ook goed maar zodra je begint over een uitdraai van je producten is het antwoord wij maken alleen maar iets eenvoudigs en meeste klanten weten dit niet. Vervolgens als je wil koppelen met de grote bekende bedrijven zoals google, meta om je producten ook daar (gratis) te promoten danlees meer

Bekijk alle 444 reviews op Google Maps

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is eigenaar van Zietuwel, het bedrijf achter sites als Ondernemen & Internet.nl, investeerders.nl, ecommercenews.nl en enkele andere titels.

Bekijk alle berichten van Dirkjan