e-boekhouden

Website laten maken

Je kunt hem zelf maken, maar je kunt ook een professionele website laten maken door een goede webdesigner. Dat heeft zeker voordelen. Maar waar moet je nu op letten als je een nieuwe website laat bouwen voor jouw bedrijf? En aan welke kosten moet je ongeveer denken?

Een professionele website laten maken

website laten makenHet voordeel van een zakelijke website laten bouwen voor je bedrijf, is dat je die volledig naar jouw wensen kan laten ontwerpen. Je bent niet afhankelijk van je eigen kennis en tijd, of een beperkt aantal vooraf gemaakte layouts en functies. Je website zal hierdoor uniek en professioneel ogen voor bezoekers.

Een op maat gebouwde website is daarnaast toekomstbestendig. Een webdesigner is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zal zijn specialistische kennis met je delen. Mocht je bovendien elementen willen toevoegen of veranderen aan je website, dan kan je dit makkelijker regelen.

Zelf een mooie website maken? Met JouwWeb of het professionele (en duurdere!) Phoenix kun je zonder programmeerkennis zelf een website bouwen.

Elk bedrijf heeft zijn eigen expertise

Als je een nieuwe website wilt laten maken door een internetbureau is het goed om vooraf even te informeren waar de expertise precies ligt. Het programmeren, ontwerpen, of beter vindbaar maken in zoekmachines, zijn drie verschillende werelden waarvoor je ook verschillende bureaus kunt inschakelen.

Programmeren, ontwerpen en online marketing zijn drie verschillende werelden.

Je website volledig op maat gemaaktAls je een freelancer of bureau inschakelt om jouw website te laten bouwen is het prettig dat je één aanspreekpunt hebt die alles regelt. Maar als die persoon nu tijdelijk wegvalt, kun je dan wel door met je website?

Zorg ervoor dat als je een website laat maken de domeinnaam op je eigen naam staat geregistreerd. Je kunt later makkelijker wisselen van webdesigner als jij zelf ook de controle over de domeinnaam hebt. Je hoeft dan niet te wachten tot jouw bureau actie onderneemt.

Zorg ervoor dat je zelf de eigenaar bent van je domeinnaam.

Een content management systeem kiezen

Een WordPress-website makenVoordat je een bedrijf inschakelt voor het bouwen van je website is het verstandig om stil te staan bij de keuze van het cms. Dit is het systeem waarmee je later zelf je nieuwe website kunt beheren.

Een populaire oplossing is bijvoorbeeld WordPress. Naar eigen zeggen maken 4 op de 10 websites op het internet gebruik van dit systeem. Je kunt met het WordPress-cms vrijwel alles mee maken, maar hierdoor is het beheer soms complex en voor een simpele website is een simpeler Nederlands cms soms ook voldoende.

4 op de 10 websites maken gebruik van WordPress, maar er zijn er ook prima Nederlandse oplossingen.

Veel bouwers maken alle websites in een systeem dat ze zelf in eigen beheer hebben ontwikkeld. Op het eerste gezicht is daar weinig mis mee maar besef wel dat als je wisselt van internetbureau je waarschijnlijk een compleet nieuwe website moet laten maken.

Online marketing uitbesteden

je website vindbaar laten makenNaast het maken van de website zelf wil je misschien ook een deel van de online marketing uitbesteden. Vaak biedt een internetbureau wel aan om de website zoekmachinevriendelijk te maken, maar bedoelen ze daarmee slechts de techniek. Als je ook wat ondersteuning wilt bij de opmaak van je social media-accounts, zoekmachinemarketing, of het optimaliseren van je posities in zoekmachines, moet je hier ook een deel van je budget voor reserveren.

Benieuwd naar de kosten van een website laten maken? Online kun je vrijblijvend offertes opvragen van bureaus uit je regio.

Nadelen van een website laten maken

Het voordeel van de tijdwinst die het uit handen geven oplevert, brengt wel het risico met zich mee dat jouw website niet meer helemaal een afspiegeling is van jou en jouw onderneming. Als jij zelf elke pagina maakt is deze tot in details in eigen woorden. Als je de website laat maken door een extern bedrijf dan loop je dus het risico dat ze hierin andere keuzes maken.

Laat je de website bouwen? Zorg dat je wel zeer betrokken blijft bij je site!

Hier heb je zelf natuurlijk de grootste rol in. Als jij zorgt dat je zeer betrokken blijft bij je site en altijd snel en duidelijk reageert op vragen dan is de kans dat het resultaat in lijn is met je verwachting zeker het grootst. Daarnaast zijn de kosten van het bouwen een belangrijke reden waarom veel ondernemers er niet voor kiezen om het uit handen te geven.

Verder is het belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat je niet klaar bent met de website wanneer deze is gepubliceerd. Je moet daarna deze actief bijwerken. Zorg dat je vooraf goed weet of je dit ook uitbesteedt en dat je een plan hebt waaruit blijkt hoeveel tijd en geld het onderhoud van je website gaat kosten.

Benieuwd naar de kosten van een website laten maken? Online kun je vrijblijvend offertes opvragen van bureaus uit je regio.

Een goede website laten bouwen: de kosten

professionele WordPress website laten makenDe kosten van een website laten maken op maat bestaat uit meerdere zaken. Ten eerste betaal je voor webhosting en de domeinnaam. Daarnaast rekent een ontwikkelaar meestal gewoon zijn uren en is het dus deels afhankelijk van welk budget jij in gedachten hebt.

Hoeveel pagina’s en functionaliteiten moet de website hebben? Hoe ingewikkeld of uniek wil je de layout laten maken? Lever je zelf teksten en foto’s aan of laat je dit doen?

Gemiddeld kost het tussen de 2.500 en 5.000 euro om een website te laten maken. Wil je ook advies over online marketing en de werking van zoekmachines? Goede zoekmachine-optimalisatie heeft soms meer uren nodig dan het bouwen van de website zelf.

De kosten zijn gemiddeld 2.500 tot 5.000 euro en afhankelijk van wat je wilt en wie je de website laat maken.

Denk ook aan het onderhoud van je website. Naast de initiële kosten heb je dan ook maandelijkse kosten. Zoals voor hosting, onderhoud en service. Daarnaast geldt dat hoe meer je uitbesteedt, hoe duurder je het maakt. Je kunt er dus ook voor kiezen om tekst en beeld zelf te leveren, maar het webdesign aan de designer over te laten. Het is aan te raden om prijzen van verschillende webdesigners te vergelijken. Vraag daarom vrijblijvend offertes op van websitebouwers uit je regio om een goede keuze te maken.

Benieuwd naar de kosten van een website laten maken? Online kun je vrijblijvend offertes opvragen van bureaus uit je regio.