Dropshipping-leveranciers

Werk je liever met dropshipping-leveranciers dan een eigen voorraad? Wij verzamelden zowel Nederlandse als buitenlandse dropshippers en platformen. Elke leverancier is goed voor duizenden producten die jij vandaag nog in jouw webwinkel kunt verkopen.

Inhoud:

Buitenlandse dropshipping-leveranciers

Steeds meer leveranciers bieden dropshipping aan. Hierbij levert de leverancier het product direct bij jouw eindklant. Enkele grote internationale dropshipping-leveranciers waar je producten kunt vinden.

dropshippingXL biedt 90.000 vidaXL-producten voor jouw webwinkel. Het is vooral sterk met meubels en huis-en-tuin-producten, maar levert daarnaast ook producten uit vele andere categorieën. Het bedrijf levert snel en regelt ook retouren. Koppelt o.a. met Lightspeed, Magento en WooCommerce.

De Spaanse dropshipping-groothandel BigBuy heeft een groot aanbod van meer dan 150.000 producten. De verzending gaat snel en artikelen zijn allemaal geschikt voor de Europese markt. Ook kun je een abonnement afsluiten vanaf 69 euro per maand, waarmee het extra diensten biedt.

Het b2b-platform Orderchamp staat vol met retail-groothandels met lage aankoopdrempels en minimumafnames. Sinds eind 2023 kun je er ook een dropshipping-abonnement afsluiten. Handig om aanvullingen te vinden op je assortiment, of zelfs om hiermee een heel totaalaanbod mee te realiseren.

Met het Nederlandse Everspring voeg je een breed assortiment aan bloemen, planten en woondecoraties toe aan je eigen webshop. De producten worden rechtstreeks vanaf de kweker bij de consument geleverd. Een account aanmaken is gratis.

GOGETTERS koppelt jouw Shopify-, WooCommerce- of Prestashop-webshop aan één of meerdere betrouwbare Nederlandse dropshipping-leveranciers. Met de app automatiseer jij het importeren van producten, bijhouden van de voorraden en komen de bestellingen automatisch bij de leverancier terecht.

Betrouwbare Belgische groothandel die al ruim 15 jaar aan retailers en groothandels levert. Uitgebreid assortiment producten, inclusief dropshipping door heel Europa. Next day delivery in Nederland en België, overige EU-landen 2 tot 5 dagen. Geen abonnementskosten en volledige tracking.

De Italiaanse groothandel B2B GRIFFATI biedt verschillende designermerken, inclusief enkele exclusieve Europese modemerken, tegen groothandelprijzen. Met de dropshipping-plugin Sync2Fashion voeg je eenvoudig producten toe aan een Shopify-webshop. De groothandel regelt dan de opslag en verzending.

Op Spocket staan grote Europese en Amerikaanse dropshipping-leveranciers. Gemakkelijk te koppelen met webwinkelsoftware. Tienduizenden retailers maken gebruik van het platform, het aanbod is zo groot dat er altijd leuke artikelen te vinden zijn. Zeker als je ook over landsgrenzen durft te kijken.

Bij Printful kun je een assortiment opbouwen door producten te bedrukken met eigen ontwerpen. Denk aan kleding, tassen, mokken en telefoonhoesjes. Printful is vooral geschikt voor dropshippers met een eigen community of fanbase, zoals influencers en bekende Nederlanders.

01Supply biedt een netwerk van meer dan duizend leveranciers wereldwijd, die je tegelijkertijd kunt aansluiten. Lidmaatschap is gratis en met Shopify zijn alle bestellingen en tracking geautomatiseerd.

Jubilee helpt je een eigen cosmeticamerk op te zetten via dropshipping met producten uit de Verenigde Staten. Ontwerp en verzend beautyproducten onder je eigen merk of label naar je klanten. Vooral gericht op dropshippers gebruikmaken van Shopify en verkopen in Amerika.

Via Printful kun je zelf artikelen ontwerpen en in een eigen webwinkel verkopen via dropshipping.

producten en leveranciers vinden voor je webshop

Dropshipping vanuit China

Als je een webwinkel wilt met een groot aanbod kun je inkopen in China, maar producten importeren is complex. Een dropshipping-business maakt het wat makkelijker. Alibaba staat bijvoorbeeld vol met dropshipping-leveranciers. Daarnaast zijn ook DHgate.com of Banggood.com grote Chinese platformen.

Alibaba staat vol met producenten en leveranciers.

Niet alle producten die je op deze b2b-platformen vindt kun je verkopen via dropshipping. Een deel van deze leveranciers is echt gericht op wholesale: ze verkopen in bulk aan grote Europese retailers. Je moet dan minimaal duizenden stuks afnemen en zelf de complete logistiek verzorgen.

Je moet even filteren en zoeken, maar er zitten voldoende leveranciers tussen die dropshipping aanbieden. Let altijd goed op met wie je zakendoet. De meeste leveranciers spreken goed Engels, hebben heldere voorwaarden en productfoto’s en kennen de Europese regels. Maar er zitten ook nieuwe startende Chinese groothandels tussen met minder kennis van dropshipping of de regels van de Europese markt.

Dropshipping-leveranciers zoeken op Alibaba

dropshipping-leveranciers op alibabaAls je op zoek gaat naar de juiste leverancier via Alibaba, is het aan te raden om alleen Gold Suppliers te selecteren. Deze leveranciers hebben een betaald lidmaatschap en meestal meer ervaring.

Voor starters is de optie ‘Onsite checked’ ook geen overbodige luxe. Daarbij is de fysieke locatie door een inspecteur bezocht, waardoor je zeker weet dat de fabriek in orde is. Controleer ook of de leverancier ervaring heeft met producten verkopen in Europa en of de dropshipper op de hoogte is van Europese veiligheidseisen en regelgeving voor producten.

Wil jij graag dropshippen via Alibaba? Via Shopify kun je gemakkelijk een webwinkel beginnen op basis van artikelen van geselecteerde AliExpress-dropshippers.

Nederlandse dropshipping-leveranciers

Nederlandse leverancier voor elektronica of kleding Het voordeel van Nederlandse dropshippers is de snelle levertijd, maar de concurrentie is soms hoog en de winstmarges laag. Bij een buitenlandse dropshipper lijken je kansen groter maar zijn de levertijden langer en de verzendkosten hoger.

Als je een Nederlandse dropshipping-leverancier zoekt moet je misschien wat langer zoeken, want het aanbod is hier wel kleiner. Er zijn minder leveranciers van leuke artikelen voor in huis of in de tuin. Ook op het gebied van kleding, schoenen of elektronica zijn er maar weinig Nederlandse dropshippers te vinden.

Voor een speelgoed of sieraden zijn er wel Nederlandse magazijnen die dropshippen, maar deze leveranciers lopen er niet altijd mee te koop. Nederlandse groothandels leveren vaak alleen via dropshipping aan vaste relaties die ze goed kennen. Op de website noemen ze het dus niet.

Ze zijn bang dat grote bestaande afnemers dan ook op deze manier willen werken. Daarnaast willen deze leveranciers niet te veel benaderd worden door nieuwe starters die minder investeren. Met alleen googelen kom je er dus niet, je moet leveranciers overhalen om aan jou te leveren.

Heb jij echt een mooie webshop en denk jij wel wat voor groothandels en leveranciers te kunnen betekenen? Bel spelers dan gewoon op en vraag wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn voor dropshipping. Er zijn er meer dan je denkt, zelfs in Nederland.

Waarom leveren groothandels via dropshipping?

voordelen van dropshipping voor leveranciersBij dropshipping regelt de leverancier de voorraad en logistiek voor jouw webshop. Bij een bestelling verstuurt de dropshipper het product direct naar je klant. Groothandels en leveranciers kunnen zelf een webshop beginnen en producten rechtstreeks aan consumenten leveren, maar een mooie webwinkel maken is veel werk. En dan hebben we het nog niet eens over de marketing. Daarom bieden steeds meer leveranciers dropshipping aan.

Vaak hebben groothandels wel geprobeerd om een eigen webshop op te zetten, maar zijn ze daarmee snel gestopt. Ze hebben verstand van producten, verpakkingen en magazijnzaken, maar niet zoveel van online verkopen. Ze weten niet hoe ze klanten moeten bereiken of verleiden.

ondernemer die verschillende leveranciers vergelijkt

Neem contact op en doe eerst zelf een bestelling

Zie je leuke producten om te verkopen via dropshipping? Stuur de leverancier dan een berichtje dat jij de artikelen toevoegt aan jouw webshop. Als een leverancier bijna uitverkocht is, of als een artikel niet meer wordt gemaakt, kan de leverancier dit direct laten weten. Ook is het slim om altijd eerst zelf een sample te bestellen. Op deze manier heb je het product zelf ook even in handen gehad.

Neem altijd even contact op met de leverancier. Ook is het slim om zelf een sample te bestellen.

Je ziet dan of het inderdaad voldoet aan de verwachtingen in de omschrijving en of het product lijkt op de productfoto. Ook kun je dan veel beter vragen beantwoorden van klanten en heb je dan gelijk een beeld van hoe het product wordt verpakt en geleverd.

Brievenbuspakketjes worden bijvoorbeeld wel aan huis geleverd, maar hele goedkope pakketjes die niet door de brievenbus passen worden soms alleen naar een afhaalpunt gebracht. Het is goed om dit van tevoren te weten, zodat je dit ook kunt communiceren in je webshop.

Wil je jouw inkomen online verdienen? Dan is een webwinkel beginnen niet de enige manier. Bekijk hoe je nog meer online geld kunt verdienen.

Producten verkopen via dropshipping

producten verkopen op Facebook en InstagramBen jij goed met social media? Heb jij een drukbezocht Instagram-account, verstand van Google of heb jij wel interesse om te leren hoe je een webshop succesvol maakt? Dan kun jij groothandels helpen door hun artikelen te verkopen via dropshipping.

Je hoeft dan alleen de webshop te maken en promoten. Zodra er een bestelling binnenkomt stuurt de leverancier het product direct naar jouw klant. Je hoeft dus niet eerst artikelen op voorraad te hebben. Dat regelt de dropshipping-leverancier allemaal voor je.

Bij dropshipping blijf jij het aanspreekpunt voor je klant, zoals rond de levering, garantie of retouren.

Wel blijf je vanuit de klant gezien verantwoordelijk voor de hele bestelling. De klant heeft er niets mee te maken dat jij een deal hebt met een dropshipping-leverancier. Jij bent voor de klant dus het eerste juridische aanspreekpunt voor de levering, het retourenbeleid, garantie op de artikelen en mogelijke andere problemen of vragen. Juridisch verandert er dus niet zoveel als je een dropshipper in de arm neemt. Maar omdat je de spullen zelf niet op voorraad hoeft te nemen, heb je wel veel minder kapitaal nodig om op deze manier een eigen webshop te beginnen.

Een assortiment op basis van eigen ontwerpen en toch dropshippen? Printful bedrukt kleding, telefoonhoesjes of andere producten en levert in 2-4 dagen vanuit Barcelona.

Een dropshipping-webshop beginnen

Shopify-assortiment met DSersGa je een webwinkel beginnen met Shopify? Dan kun je ook bij DSers kijken. Dit platform heeft een directe koppeling met AliExpress en filtert automatisch op dropshipping-leveranciers die direct te koppelen zijn met Shopify.

Door de koppeling kun jij deze artikelen direct toevoegen aan jouw webshop. Zo is een dropshipping-leverancier vinden heel eenvoudig. Via Shopify kun je makkelijk verkopen op Instagram of andere platformen. En omdat je geen voorraad in een magazijn hoeft aan te leggen, bespaar je veel geld dat je nu kunt besteden aan je webshop of marketing.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is eigenaar van Zietuwel, het bedrijf achter sites als Ondernemen & Internet.nl, investeerders.nl, ecommercenews.nl en enkele andere titels.

Bekijk alle berichten van Dirkjan