Wix-review

8

(onze review)

Met de software van Wix zet je gemakkelijk je eigen website in elkaar. In onze laatste review scoort Wix een 8 uit 10. De mooie designs en vele functies maken het een uitgebreid platform. Ook voor online verkopers biedt de software steeds meer mogelijkheden.

Inhoud:

Wat typeert Wix?

wixWix is een bekend softwareplatform onder zzp’ers en freelancers. Het bouwen van een Wix-website is eenvoudig voor iedereen, zelfs voor mensen zonder enige kennis van programmeren.

Het bedrijf is in 2006 opgericht in Tel Aviv, Israel. Sindsdien is het uitgegroeid naar een team van 5.000 medewerkers. De software heeft meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe werkt Wix?

Met haar software richt Wix zich op ondernemers die hiermee eenvoudig zelf een webshop willen maken. Hier heeft het meer dan 900 sjablonen, of templates, voor. De templates staan bekend om de mooie designs en zijn ook geoptimaliseerd voor mobiele bezoekers.

Gebruikers kiezen een standaard template en bewerken deze met een drag and drop-systeem totdat ze tevreden zijn met de lay-out van de Wix-website. Wix biedt, net als concurrent Shopify, de mogelijkheid om functies toe te voegen aan een template, zoals scroll-effecten, animaties of video-achtergronden. Om meer functionaliteiten toe te voegen, koppel je een app van Wix, zoals Wix Bookings voor online boekingen.

Door te klikken en verslepen pas je de template aan volgens jouw voorkeuren.

Zoek je gebruiksvriendelijke software om snel zelf een website mee te maken? Probeer Wix.com of het Nederlandse JouwWeb eens uit. Honderdduizenden mkb'ers gingen je voor.

Wizard gebruiken of juist zelf coderen

Als je snel een eerste versie wilt lanceren kun je met de Artificial Design Intelligence-wizard in 10 minuten een automatisch gegenereerde website laten creëren. Deze wizard stelt een paar vragen en op basis daarvan creëert het een volledige website inclusief tekst en afbeeldingen.

Wil je juist meer vrijheid en zelf je Wix-website of webwinkel (laten) coderen? Dat kan ook! Hiervoor heeft de softwareleverancier Velo by Wix. Met dit open ontwikkelplatform voeg je je eigen code toe of koppel je met meer dan honderd beschikbare API’s. Dit platform geeft je ook meer ontwerpvrijheid in de Wix Editor.

Ondernemer die een website bouwt voor haar eigen winkel.

Webshop maken met Wix

Tegenwoordig is de software van Wix ook erg goed uitgerust met functionaliteiten om een mooie, professionele webshop te maken. Ook deze templates kun je personaliseren in de drag and drop editor, zoals je productpagina’s, winkelwagen en checkout.

Hiernaast zijn er nog genoeg extra functionaliteiten toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld winkelabonnementen waarmee je wekelijkse samengestelde pakketten kunt aanbieden aan je klanten. of Ascend by Wix, waarmee je eenvoudig e-mailcampagnes start, die passen bij het ontwerp van je Wix-website.

Ben je van plan om naast je eigen webshop ook via Instagram of Facebook te verkopen? In je persoonlijke dashboard in Wix hou je makkelijk je voorraad en verkoopaantallen bij van al je verkoopkanalen.

Verkopen via Instagram of Facebook is mogelijk met een webshop bij Wix.

webshop functies toevoegen aan je website.

Aanbod: honderden templates en apps

Wix heeft meer dan 900 templates voor websites. Deze zijn ook opgedeeld in soorten websites. Zo heeft het templates gericht op restaurants, reizen en toerisme, fotografie, portfolio en cv en design. Als je een webshop wilt beginnen, dan kun je kiezen uit een van de ruim 500 Wix Shop-templates. 

Daarnaast biedt de software veel mogelijkheden. Mede dankzij aanvullende integraties. Wix heeft  een eigen Wix App Market met duizenden apps. Denk bijvoorbeeld aan speciale ontwerpelementen om de lay-out van je website te personaliseren. Of voeg producten toe via de app van een leverancier. 

Voor bijna elke extra functie is er wel een app beschikbaar.

De apps maken het ook makkelijker om externe partijen te koppelen aan je account. Zo zijn er apps waarmee je een verzender, zoals Sendcloud, aan je online winkel koppelt. Net als bij concurrent Shopify is er voor bijna elke functie wel een app beschikbaar.

producten verzenden

Zoekmachinevriendelijkheid

In 2023 heeft Wix haar ondersteuning voor SEO compleet vernieuwd. Zo heeft het een integratie met Google Search Console waardoor alle data direct in het dashboard van Wix zelf zichtbaar is. Daarnaast heeft het haar eigen SEO Assistent sterk verbeterd.

Hiermee zie je nu direct of je focus zoekterm in je titels staat, of je alt-tags hebt toegevoegd. De Wix SEO Assistant vind je direct in het dashboard onder het kopje SEO.

Dropshipping

Heb je al een voorraad van wat je gaat verkopen in je webwinkel? Of wil je juist gaan verkopen via dropshipping? In dat geval koop je zelf geen voorraad in, maar verkoop je producten in jouw online winkel rechtstreeks vanuit de dropshipping-leverancier.

Wix maakt het haar gebruikers erg makkelijk om aan dropshipping te doen. Het nam in 2021 namelijk het dropshipping-platform Modalyst over. Het platform werkt als een marktplaats waar onder andere kleding, schoenen en accessoires worden verkocht. Het koppelt Wix-gebruikers aan dropshipping-leveranciers.

Met de app van Modalyst koppel je snel dropshipping-leveranciers aan je webshop.

Nadat je een webwinkel hebt gemaakt via Wix, download je de app van Modalyst. Door de twee platformen te koppelen begin je snel met het verkopen via dropshipping in je nieuwe webwinkel.

Wix Payments

online betalingen toevoegen aan je webwinkelNadat de lay-out van je webwinkel is afgerond, je producten zijn toegevoegd en teksten gepubliceerd zijn is het nog tijd om je checkout klaar te maken. Je kunt zelf een betalingsprovider en betaalmethodes toevoegen in de Wix Editor. Het platform ondersteunt alle debet- en creditcardbetalingen van grote providers. Maar er zijn ook meerdere alternatieve opties, zoals PayPal of Klarna.

Met Wix Payments hoef je geen externe provider te koppelen aan je webshop.

Daarnaast heeft het bedrijf een eigen betaalmethode, genaamd Wix Payments. Klanten die dit toevoegen hoeven geen betalingen via een externe provider op te zetten. Het geeft één vast tarief voor alle creditcards, wat voordeel biedt voor veel klanten. Verwerkingspercentages voor betalingen worden berekend op basis van de transacties van het bedrijf van de klant. Ook met deze provider is het mogelijk meerdere betaalopties te koppelen aan je webwinkel.

Kosten

Een Wix-website maken is gratis, maar om gebruik te maken van veel geavanceerde functies voor een bedrijf moet je premium abonnementen afsluiten. De kosten van de verschillende momenten zijn:

 • Business Elite (€149/maand):
  • Onbeperkte opslag, geavanceerde marketing, gratis domein (1 jaar), geavanceerde statistieken en ecommerce-mogelijkheden, ontwikkelaarsplatform.
 • Business (€29/maand):
  • 100 GB opslag, standaard marketing, gratis domein (1 jaar), standaard analytics, betalingsmogelijkheden, standaard webshop-mogelijkheden.
 • Core (€20/maand):
  • 50 GB opslag, basis marketing, gratis domein (1 jaar), basis statistieken, betalingsmogelijkheden, basis ecommerce-mogelijkheden.
 • Light (€10/maand):
  • Basisfunctionaliteiten als eigen domein, geen Wix-advertenties, gratis domein (1 jaar), Nederlandstalige klantenservice.

online ondernemer

Betrouwbaarheid

Wix bestaat sinds 2006 en heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers. Deze gebruikersaantallen weerspiegelen de populariteit van Wix als veilig en toegankelijk platform. Wix gebruikt SSL, TLS 1.2+, en HTTPS om transactiegegevens van gebruikers te versleutelen. Het werkt in overeenstemming met de AVG en het biedt hulp bij het opstellen van gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid​​.

Ze hebben ook ingebouwde functies om e-commercefraude te identificeren en te blokkeren​​. Verder biedt het 2-factor-authenticatie, Level 1 PCI-compatibiliteit voor de bescherming van financiële transactiegegevens, DDoS-bescherming, en automatische beveiligingsupdates​​.

Onze Wix-reviewscore: 8

In onze laatste review scoort de websitesoftware van Wix een 8 uit 10. Pluspunten zijn de vele designs waardoor ook zzp’ers en freelancers er makkelijk en snel een mooie website mee kunnen maken. Het heeft daarnaast veel tools die gebruikers helpen bij de marketing van de website.

Ook klanten zijn vooral te spreken over het gebruiksgemak en de mooie designs van de templates. Er zijn veel reviews te vinden op websites zoals Trustpilot. De meeste ervaringen zijn positief. Enkele negatieve reviews gaan over afgeschreven betalingen na het stopzetten van een abonnement.

Ondertussen heeft het platform ook steeds meer functionaliteiten voor webshops, waardoor het ook voor webwinkeliers geschikte webshopsoftware is, al zien wij daar ook nog wel wat minpunten. Voor het verkopen van simpele diensten is een Wix-shop wel ruim voldoende.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over Wix zijn:

Wat is Wix?

Het platform Wix biedt zzp’ers en freelancers software om zelf een website mee te maken. Je hebt hier geen kennis van ontwerpen of coderen voor nodig. In de editor van het platform pas je zelf standaard templates aan door te klikken en te verslepen. Door de vele koppelingen en integraties voeg je makkelijk een extra functionaliteit toe aan Wix-websites, zoals een reserveringssysteem of een webshop maken.

Wat kost een website maken bij Wix?

Het maken van Wix-websites is gratis. Met de mooie designs van de templates zet je al snel een professioneel ogende website in elkaar. Om extra functies toe te voegen heb je een premium abonnement nodig. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, restaurant-functies of een online boekingssysteem. Om je domein te koppelen aan je website heb je ook een abonnement nodig.

Als ondernemer liggen de business-pakketten van Wix het meest voor de hand. De kosten liggen tussen de 20 en 149 euro per maand. Met een business-abonnement biedt je klanten veilige online betalingen aan én kun je productvideo’s toevoegen aan je webshop. Met het duurste abonnement krijg je ook prioriteit bij de klantenservice van Wix.

Ervaringen met Wix-review

3.1

op basis van 47 reviews via Google Maps

Steve Turcotte

Steve Turcotte

een maand geleden

Als ik 0 sterren zou kunnen geven, zou ik dat doen. Dit bedrijf is absoluut verschrikkelijk. Ze schakelen de automatische verlengingsfunctie automatisch in en geven geen restitutie bij verlenging, het is een absolute oplichterij. Gebruik dit bedrijf niet, ze zijn stiekem en bedriegen mensen met hun geld. Bovendien is de klantenondersteuning onbeleefd en kun je ze alleen bereiken via de chat. Veruit een van de SLECHTSTE bedrijven ter wereld. Bespaar uzelf de hoofdpijn en bespaarlees meer

Bill McCarthy

Bill McCarthy

een week geleden

Vreselijke klantenservice! Schaduwrijk! Sneaky abonnementssysteem! In rekening gebracht nadat ik dacht dat ik me had afgemeld door op UNSUBSCRIBE te drukken, wisselen ze op de site van knop om je voor de gek te houden. Erg vies. Geen restitutie, na bellen binnen een uur na afschrijving. VEEL te duur toch. Zij zullen worden vervangen door A.I. toch binnenkort. Er worden grapjes over gemaakt.

Erika Zimmermann R.

Erika Zimmermann R.

3 weken geleden

Mijn domeinnaam is vóór de aankoopperiode van 2 jaar ontkoppeld van mijn account. Er is geen telefoonnummer of live agent (chat) om antwoord te krijgen en ik heb tot nu toe een paar verzoeken om communicatie gestuurd, zonder antwoord. Ik heb twee jaar lang voor het domein betaald en er is niet alleen sprake van een vertrouwensbreuk, maar ook van een persoonlijke identiteit. En ik zeg dit omdat iemand mijn domein van mijn account heeft ontkoppeld, enlees meer

Jeff Varga

Jeff Varga

een maand geleden

Wijs uw premiumabonnement NOOIT opnieuw toe aan een nieuwe site. Je 50 gigabyte opslagruimte wordt meteen beperkt tot 500 MB, wat betekent dat je geen elementen meer kunt toevoegen, zoals foto's, illustraties of video. Na urenlang met de technische ondersteuning te hebben gechat en keer op keer te zijn geëscaleerd, vertellen ze me dat ik moet wachten tot het systeem automatisch wordt bijgewerkt. Dit betekent dat ze niemand in het hele bedrijf hebben die hetlees meer

Mike Powell

Mike Powell

3 maanden geleden

Ik ben ruim 39 jaar werkzaam in de IT. Het webontwerpplatform van Wix is ​​geniaal! Het zal nog lang duren voordat andere platforms kunnen vergelijken met hoe geweldig hun editor en platform zijn. Genie!

Bekijk alle 47 reviews op Google Maps

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is eigenaar van Zietuwel, het bedrijf achter sites als Ondernemen & Internet.nl, investeerders.nl, ecommercenews.nl en enkele andere titels.

Bekijk alle berichten van Dirkjan