SnelStart

SnelStart biedt facturatie- en boekhoudoplossingen voor het midden-en kleinbedrijf. In onze laatste review, van december 2023, scoort het een 7. Wij ervaren het pakket als volledig en gebruiksvriendelijk. Ook online ervaringen van klanten zijn grotendeels positief. Qua tarieven is het niet de goedkoopste aanbieder.

Inhoud:

SnelStart maakt boekhouden makkelijk

boekhoudpakket voor het maken van facturenEind 2023 bedient SnelStart naar eigen zeggen ruim 130.000 klanten met haar boekhoudsoftware. Het boekhoudprogramma is gericht op ondernemers die zelf factureren. Het maken van facturen is gemakkelijk gemaakt. Ook het verwerken van alle journaalposten kunnen gebruikers meestal zelf.

Voor meer complexe vraagstukken kan er eenvoudig een boekhouder worden ingeschakeld. Op deze manier richt SnelStart zich op ondernemers die hun boekhouding grotendeels zelf willen doen, maar aspecten zoals het verzorgen van de aangiftes willen uitbesteden aan een boekhouder of accountant. de Software van SnelStart wordt het vaakst vergeleken met dat van e-Boekhouden.nl.

Boekhouden via een mobiele app.

Gebruiksvriendelijkheid en instructies

De software is gericht op ondernemers die zelf boekhouden. Ook als je niet bekend bent met de eisen van de belastingdienst is het een prima pakket. Via simpele instructievideo’s helpt het je snel en gratis op weg. Voor vragen is een uitgebreid kennisplein ingericht.

Zo stuurt SnelStart je de eerste week na je registratie dagelijks een mail met informatie over het opzetten van een deel van je boekhouding. De ene dag krijg je dus een mail over facturen aanmaken, de volgende dag over bonnen inscannen.

Kennisplein en instructievideo’s

Naar eigen zeggen zorgt dit ervoor dat je binnen 7 werkdagen een geautomatiseerde boekhouding op orde hebt. Wil je in één keer alle stappen doorlopen? Dat kan ook, dan heeft het programma een video met uitleg van 21 minuten, of de mogelijkheid om tekst te lezen over alle losse stappen die erbij horen.

Heb je liever geen thuisstudie maar een dagje training? Ook dat is mogelijk, al rekent het bedrijf hier een meerprijs voor. Een alternatief is om zelf de simpele taken van de boekhouding te doen en de rest uit te besteden aan een van de vele boekhouders of accountants die werken met het programma.

Aanbod: meerdere pakketten

Pakketten van SnelStartDe software-aanbieder heeft verschillende pakketten, variërend van een instapmodel, waarmee de basisfunctionaliteiten zoals het inboeken of maken van facturen zijn gedekt, tot een uitgebreid pakket waarbij de nadruk ligt op het zo veel mogelijk automatiseren van de administratie. Ook zijn er diverse uitbreidingsmodules, zoals voorraadbeheer en een kassakoppeling.

SnelStart richt zich op ondernemers die zelf boekhouden maar aangiftes vaak uitbesteden.

Kosten

SnelStart werkt met verschillende modules met elk hun eigen tarieven. De instap is goed betaalbaar, maar aan de meer uitgebreide functies hangt een hoger prijskaartje. De pakketten zoals op de website beschreven:

  • inStap: 12,50 per maand. Eenvoudig facturen sturen.
  • inKaart: 18 euro per maand. Boekhoudpakket.
  • inBalans: 33 euro per maand. Boekhoudpakket en debiteurenadministratie.
  • inZicht: 45 euro per maand. Boekhoudpakket en orderbeheer.
  • inControle of inHandel: prijs op aanvraag. Voorraadbeheer, webshop- en groothandelfuncties.

SnelStart geeft je meer tijd om te ondernemen.

Achtergrond van de onderneming

De Texelse onderneming SnelStart is opgericht in 1964 en is van oorsprong een familiebedrijf dat scheepselektronica produceerde. In eerste instantie ontwikkelde het boekhoudsoftware voor eigen gebruik, maar vanwege de toenemende vraag naar administratiesoftware werd dit vanaf 1982 een nieuw bedrijfsmodel.

Vanwege de groei werd begin 2018 besloten om een extra vestiging te openen. Het kantoor in Alkmaar moet ervoor zorgen dat SnelStart eenvoudiger personeel kan vinden, waarbij de nadruk ligt op IT-ontwikkelaars. Naast de nieuwe ontwikkelafdeling is hier een deel van de klantenservice gehuisvest. Ook wil het bedrijf er colleges, seminars en trainingen geven, waardoor er meer interactie is met de klanten.

Reviewscore 7/10

SnelStart bestaat al jaren en is daardoor zowel een volledig als betrouwbaar boekhoudpakket. Voor starters heeft het goede instructievideo’s en een uitgebreid kennisplein.  Veel boekhouders hebben er een voorkeur voor. Door de verschillende modules is het ook geschikt voor een complexe boekhouding.

Ook in onze test doet SnelStart wat je ervan verwacht. De video’s en het kennisplein zijn zeer volledig. Ook scoort het programma goed op dashboards, waardoor je in een oogopslag een goed beeld van je boekhouding krijgt.

Voor zzp’ers mist het wat fuctionaliteit zoals een eenvoudige mobiele timer voor het bijhouden van uren, en een simpele oplossing om de kilometeradministratie mee bij te houden. Qua kosten zijn de verschillende modules van SnelStart soms relatief duur.

Ervaringen van SnelStart-gebruikers

Ervaringen SnelStartDe ervaringen met online boekhouden via SnelStart zijn overwegend positief. De software bestaat al jaren, en heeft daardoor een groot aantal trouwe en tevreden gebruikers.

Door de modulaire opbouw heb je als gebruiker de vrijheid om een pakket samen te stellen dat goed bij je past en kan meegroeien met de organisatie. Ook de koppeling met diverse webwinkelsoftwarepakketten, banken en externe platformen als Amazon en Bol.com zorgen voor positieve ervaringen met SnelStart.

Een nadeel is dat de kosten relatief snel oplopen als je meerdere modules afneemt. Daarnaast komt er in de recensies meerdere malen naar voren dat de software niet zo snel is als de naam doet vermoeden en dat de helpdesk regelmatig onderbezet is.