Exact Online

Exact biedt verschillende boekhoudprogramma’s voor ondernemers. Die kunnen zelf online boekhouden, al biedt het pakket ook veel functies voor boekhouders of accountants. Ervaringen rond de producten van Exact Online zijn positief, al worden de kosten van de software bij het kleinbedrijf soms als hoog ervaren.

Exact Online: boekhouden voor groeibedrijven

Exact Online richt zich met haar producten op ondernemers uit het mkb die zelf online boekhouden en de controles of aangiftes van de financiële administratie laten verzorgen door een boekhouder of accountant. Zo is de facturatie of het dashboard van de software volledig gericht op ondernemers zelf.

Het online abonnement van Exact is geschikt voor alle bedrijven maar als je net een nieuwe onderneming start en net begint met boekhouden zijn er vaak eenvoudigere oplossingen beschikbaar. Exact is vooral gericht op bedrijven die al even bezig zijn. Het mikt daarbij zelf op ondernemers met groeiambities.

succesvolle vrouwen met groeiambities

Online software voor productie- of handelsbedrijven

Je kunt handmatig online boekhouden met Exact, maar de software ook inzetten om delen van de administratie of boekhouding te automatiseren. Naast een algemeen boekhoudpakket voor het mkb heeft het ook pakketten gericht op specifieke doelgroepen, zoals Exact Online Productie als ERP-oplossing, of Exact Online Handel voor bedrijven die ook voorraadadministratie zoeken.

Online software houdt rekening met meerdere magazijnen, inclusief dropshipping.

Denk aan het synchroniseren van de voorraad voor handelsbedrijven. Bijvoorbeeld voor de boekhouding van een webshop waarbij de software rekening houdt met meerdere opslaglocaties of zelfs met dropshipping, waarbij de leverancier producten uitlevert. Andere pakketten bieden weer extra optimalisaties voor een financieringsaanvraag of het op peil houden van het werkkapitaal.

Regel je administratie zelf met een goed boekhoudprogramma. Probeer e‑Boekhouden.nl of MoneyMonk vrijblijvend uit. 100.000+ mkb-ondernemers gingen je voor.

Achtergrond en werkwijze

Exact online boekhoudenExact houdt zich sinds 1984 bezig met boekhoudsoftware en is wereldwijd uitgegroeid tot een speler van formaat. In 2005 kwam de onderneming met Exact Online.

Met deze SaaS-oplossing (Software as a Service) is de administratie voor een vast maandelijks tarief per maand op elk gewenst moment beschikbaar. Met haar online boekhoudpakketten is het naar eigen zeggen marktleider binnen het mkb met zo’n 675.000 klanten eind 2023.

Exact richt zich met haar marketing en functionaliteiten op bedrijven met een groeiambitie. Snelle startups of scale-ups kunnen optimaal gebruikmaken van functies die delen van de boekhouding automatiseren of die het samenwerken met een boekhouder bevorderen.

Kosten & tarieven

Er zijn meerdere pakketvarianten van Exact Online waarmee ondernemers online kunnen boekhouden met elk een eigen tarief. De kosten van de abonnementen lopen op bij de meer gespecialiseerde pakketten zoals Exact Online Handel of Exact Online Productie.

Over het algemeen zijn de producten van Exact niet goedkoop, maar staan er tegenover de hogere tarieven ook meer functionaliteiten. Vanwege het gebruiksgemak en de compleetheid van Exact Online geven veel ondernemers en boekhouders er de voorkeur aan.

De pakketten zijn vooral populair onder ondernemers met ambities, die de boekhouding gedeeltelijk automatiseren of die de administratie koppelen met andere software. Je kunt de online software van Exact gebruiken zonder boekhouder, maar de meeste klanten werken daar wel mee samen.

Samenwerken met een boekhouder

Gebruiksvriendelijkheid Exact

De ervaringen van ondernemers die gebruikmaken van de boekhoudsoftware van Exact zijn positief over het werken in de cloud, de optie om op te schalen en de gebruiksvriendelijkheid van het boekhoudpakket. Ook de koppelingen die de administratie automatiseren komen positief in reviews naar voren.

Daarentegen hangt er aan al deze mogelijkheden wel een bijbehorend tarief en dat blijkt ook uit de reviews. Ervaringen van de kleinste ondernemers zijn dat het pakket voor hen soms te duur is.