menu
e-boekhouden

Kosten boekhoudprogramma

Je moet periodiek je cijfers met de Belastingdienst delen, dus een goede boekhouding is geen keuze. Of je daar ook geld aan wilt uitgeven, is dat wel. Wat mag een gemiddeld boekhoudprogramma kosten?

Kosten boekhoudprogramma

Kosten gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per maand

Met een goed en uitgebreid pakket kun je ook zaken automatiseren, waardoor je ook nog eens veel tijd bespaart. Maar een goedkoop boekhoudprogramma is voor veel zzp’ers al ruim voldoende. De kosten hiervan liggen meestal tussen de 10 en 25 euro per maand. Als je inkomsten nog laag zijn dan zijn alle kostenposten vervelend, maar als je hiermee je administratie beter op orde krijgt verdien je dit vrij snel weer terug.

Boekhoudprogramma’s: de tarieven

e-Boekhouden.nl - Starter / ZZP | 15 maanden gratis! (Best getest)

Actie: 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket voor ondernemers. Geen boekhoudkennis vereist. Maak nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!
Bekijk de website

Ficsus.nl - Speciaal voor zzp'ers. Probeer gratis uit!

Online boekhouden, factureren, rittenregistratie en nog veel meer. Het pakket voor de Zzp'er! Maak hier een gratis account aan.
Bekijk de website

Exact

Exact Online geeft je ongekend inzicht in zowel financiën als relatiebeheer. Alles is geïntegreerd en geautomatiseerd in 1 pakket. Ruim 500.000 ondernemers werken al met Exact. Proberen? Dat kan 30 dagen gratis en vrijblijvend.
Bekijk de website

Boekhoudprogramma eenmalige aanschaf?

Veel ondernemers willen een boekhoudprogramma eenmalig aankopen en betalen, zodat ze hiervoor geen maandelijkse kosten maken. Er zijn helaas bijna geen aanbieders meer te vinden die werken met een eenmalige aanschaf. Dankzij een abonnement kunnen de aanschafkosten laag blijven en is er altijd budget voor veranderende wetgeving en het doorontwikkelen van de software. Gelukkig vallen de maandelijkse tarieven meestal reuze mee.

Goedkoop alternatief? boekhouden in Excel

Zijn deze boekhoudpakketten niet wat je zocht en ben je op zoek naar een alternatief? Er zijn ook gratis boekhoudprogramma’s te vinden die soms vrij uitgebreid zijn. Een ander populair alternatief is om te boekhouden in Excel. Je kunt natuurlijk zelf daarin je eigen formules maken maar er zijn online ook verschillende sjablonen te koop.

Als je al betaald hebt voor Microsoft Office, zit je niet op de kosten van extra Excel-sjablonen te wachten, toch zijn deze vaak hun geld meer dan waard. Ze worden meestal door honderden andere ondernemers gebruikt, en op deze manier heb je een boekhoudoplossing tegen geringe kosten, waarbij toch goed over alle fiscale regelgeving is nagedacht.

Heb je meer dan een paar facturen per maand? Heb je bijvoorbeeld wekelijks enkele inkomsten en uitgaven? Of wordt de boekhouding wat ingewikkelder? Dan is de aanschaf van een goedkoop boekhoudprogramma meestal een beter idee. Het alternatief is alles uitbesteden aan een boekhouder en als die al je facturen gaat inboeken zul je zien dat je daar veel meer aan moet betalen. Met de kosten van een boekhoudprogramma bespaar je hierop.

Kosten grote boekhoudprogramma’s

Ben je niet op zoek naar het goedkoopste boekhoudprogramma maar wil je weten welke kosten grote boekhoudprogramma’s hebben? Tarieven van marktleiders als Exact of Twinfield  lijken naar verhouding vrij hoog, als je bedenkt dat er online ook gratis alternatieven zijn en er verschillende pakketten voor een of twee tientjes per maand beschikbaar zijn.

Marktleiders hebben meestal ook wat hogere prijzen, maar als jij een groter bedrijf hebt, afschrijvingen, salarisadministratie en debiteurenadministratie allemaal wilt automatiseren dan maken de kosten meestal niet het verschil. Dan kies je voor een boekhoudprogramma dat het beste bij je past. Een zzp’er wil hierop misschien besparen, maar een ondernemer die vooral stabiliteit en veiligheid zoekt kiest liever een aanbieder dat complete software biedt en al jaren bestaat.

De prijzen van marktleiders beginnen bij een paar tientjes per maand maar zijn afhankelijk van het aantal gebruikers, modules en koppelingen. Gemiddeld betalen ondernemers hier tussen de 150 en 200 euro per maand voor hun boekhoudsoftware-oplossingen. Zeker als je zaken gaat automatiseren en dus veel koppelingen gebruikt – denk aan groothandels of productiebedrijven – kan het gebeuren dat de prijzen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Benieuwd welk boekhoudprogramma het beste bij jou past? De populairste kun je gemakkelijk en snel vergelijken in ons overzicht van boekhoudprogramma’s.