menu
e-boekhouden

Kosten boekhoudprogramma

Je moet periodiek je cijfers met de Belastingdienst delen, dus een goede boekhouding is geen keuze. Of je daar ook geld aan wilt uitgeven, is dat wel. Wat mag een gemiddeld boekhoudprogramma kosten?

Inhoud:

Kosten gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per maand

Met een goed en uitgebreid pakket kun je ook zaken automatiseren, waardoor je ook nog eens veel tijd bespaart. Maar een goedkoop boekhoudprogramma is voor veel zzp’ers al ruim voldoende. De kosten hiervan liggen meestal tussen de 10 en 25 euro per maand. Als je inkomsten nog laag zijn dan zijn alle kostenposten vervelend, maar als je hiermee je administratie beter op orde krijgt verdien je dit vrij snel weer terug.

Boekhoudprogramma’s

e-Boekhouden.nl - Starter / ZZP'er 15 maanden gratis! (Best getest)

★ ★ ★ ★ ★ (1344)

Actie: 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket voor ZZP'ers in de zakelijke dienstverlening. Geen boekhoudkennis vereist. Vraag nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!

Gratis
  • #1 Boekhoudsoftware
  • Belastingdienst erkend
  • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk de website

Ficsus.nl - Boekhoudpakket voor Zzp'ers

Hét boekhoudpakket voor Zzp'ers. Maak hier je gratis account aan en start direct!

Gratis
  • Gratis en vrijblijvend
  • Gratis helpdesk
  • Belastingdienst-Link
Bekijk de website

Rompslomp.nl - Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

★ ★ ★ ★ ★ (128)

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

€ 15,00 per maand
  • 100% voor ZZP'ers
  • Makkelijk & Compleet
  • Maak gratis je account
Bekijk de website

Benieuwd welk boekhoudprogramma het beste bij jou past? De populairste kun je gemakkelijk en snel vergelijken in ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Boekhoudprogramma eenmalige aanschaf?

Veel ondernemers willen een boekhoudprogramma eenmalig aankopen en betalen, zodat ze hiervoor geen maandelijkse kosten maken. Er zijn helaas bijna geen aanbieders meer te vinden die werken met een eenmalige aanschaf. Dankzij een abonnement kunnen de aanschafkosten laag blijven en is er altijd budget voor veranderende wetgeving en het doorontwikkelen van de software. Gelukkig vallen de maandelijkse tarieven meestal reuze mee.

Vrijwel alle boekhoudprogramma’s werken tegenwoordig met een abonnement.

Goedkoop alternatief? boekhouden in Excel

boekhouden in excelZijn deze boekhoudpakketten niet wat je zocht en ben je op zoek naar een alternatief? Dan kun je soms ook uit de voeten met een gratis boekhoudprogramma. Klinkt gratis jou te beperkt? Vergis je niet: sommige pakketten zijn vrij uitgebreid. Een ander populair alternatief is om te boekhouden in Excel. Je kunt natuurlijk zelf daarin je eigen formules maken maar er zijn online ook verschillende sjablonen te koop.

Als je al betaald hebt voor Microsoft Office, zit je niet op de kosten van extra Excel-sjablonen te wachten, toch zijn deze vaak hun geld meer dan waard. Ze worden meestal door honderden andere ondernemers gebruikt, en op deze manier heb je een boekhoudoplossing tegen geringe kosten, waarbij toch goed over alle fiscale regelgeving is nagedacht.

Heb je meer dan een paar facturen per maand? Heb je bijvoorbeeld wekelijks enkele inkomsten en uitgaven? Of wordt de boekhouding wat ingewikkelder? Dan is de aanschaf van een goedkoop boekhoudprogramma meestal een beter idee. Het alternatief is alles uitbesteden aan een boekhouder en als die al je facturen gaat inboeken zul je zien dat je daar veel meer aan moet betalen. Met de kosten van een boekhoudprogramma bespaar je hierop.

Kosten grote boekhoudprogramma’s

Ben je niet op zoek naar het goedkoopste boekhoudprogramma maar wil je weten welke kosten grote boekhoudprogramma’s hebben? Tarieven van marktleiders als Exact of Twinfield  lijken naar verhouding vrij hoog, als je bedenkt dat er online ook gratis alternatieven zijn en er verschillende pakketten voor een of twee tientjes per maand beschikbaar zijn.

De tarieven van boekhoudprogramma’s lopen enorm uiteen, maar de functionaliteit doet dat ook!

Marktleiders hebben meestal ook wat hogere prijzen, maar als jij een groter bedrijf hebt, afschrijvingen, salarisadministratie en debiteurenadministratie allemaal wilt automatiseren dan maken de kosten meestal niet het verschil. Dan kies je voor een boekhoudprogramma dat het beste bij je past. Een zzp’er wil hierop misschien besparen, maar een ondernemer die vooral stabiliteit en veiligheid zoekt kiest liever een aanbieder dat complete software biedt en al jaren bestaat.

De prijzen van marktleiders beginnen bij een paar tientjes per maand maar zijn afhankelijk van het aantal gebruikers, modules en koppelingen. Gemiddeld betalen ondernemers hier tussen de 150 en 200 euro per maand voor hun boekhoudsoftware-oplossingen. Zeker als je zaken gaat automatiseren en dus veel koppelingen gebruikt – denk aan groothandels of productiebedrijven – kan het gebeuren dat de prijzen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Benieuwd welk boekhoudprogramma het beste bij jou past? De populairste kun je gemakkelijk en snel vergelijken in ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over de kosten van boekhoudprogramma’s zijn:

Wat kost een boekhoudprogramma gemiddeld?

De kosten van een boekhoudprogramma liggen gemiddeld zo tussen de tien en twintig euro per maand. Maar dit is slechts een gemiddelde: er zijn goede gratis boekhoudprogramma’s te vinden terwijl er ook boekhoudsoftware te vinden is waarvoor je enkele honderden euro’s per maand betaalt. Het is dus net welke functies jij belangrijk vindt. Je vergelijkt de kosten gemakkelijk via ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn populaire boekhoudprogramma's?

Momenteel zijn e-Boekhouden, Moneybird en Exact enkele spelers die snel groeien qua marktaandeel. Maar dat wil niet zeggen dat deze ook voor iedereen de beste software hebben. Om die reden bieden wij een boekhoudprogramma-overzicht. Zijn deze programma’s voor jou te duur? Kijk dan eens naar ons rijtje met gratis boekhoudprogramma’s.

Wat moet ik bij boekhouden vooral aan denken?

Ben je net gestart als ondernemer en ben je benieuwd wat er allemaal bij de boekhouding komt kijken? Om te beginnen moet je facturen maken. Daarnaast moet je een overzicht van inkomsten en uitgaven bijhouden en natuurlijk krijg je ook te maken met belastingaangiftes. Deels kun je zaken van de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder maar sommige zaken, zoals de urenregistratie of het debiteurenbeheer, doen de meeste ondernemers zelf.