Kosten boekhoudprogramma

Wat mag een goedkoop boekhoudprogramma kosten? Vaak is een gratis boekhoudpakket al goed genoeg. Zelfs met een gratis boekhoudprogramma kun je al veel tijd besparen. Wat is jouw budget en met welke software regel je de boekhouding van jouw eenmanszaak het beste?

Inhoud:

Gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per maand

Kosten online boekhoudprogramma gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per maandMet een onderneming moet je verplicht boekhouden. Een boekhoudpakket kan zaken automatiseren, waardoor je veel tijd bespaart. Is jouw boekhouding nog klein? Dan is een simpel boekhoudprogramma al ruim voldoende. De kosten van een abonnement voor zzp’ers liggen meestal tussen de 10 en 25 euro per maand.

Als je nog niet veel inkomsten hebt wil je liever nog geen vaste uitgaven, maar als een goedkoop boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden of Moneybird je financiële administratie beter op orde krijgt verdien je deze kosten vrij snel weer terug.

Tarieven van populaire boekhoudprogramma’s

Enkele goedkope online boekhoudprogramma’s en de kosten van het abonnement:

Met e-Boekhouden.nl kun je eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren. De eerste 15 maanden van je onderneming is het programma volledig gratis. Het biedt ook ondersteuning per telefoon of e-mail en handige koppelingen.

Met SnelStart inKaart regel je de volledige boekhouding voor 18 euro per maand. Inclusief scan- en herkenfunctie en onbeperkt factureren. De eerste 30 dagen zijn gratis. Voor starters heeft het handige instructievideo's. Voor het mkb veel koppelingen en handige dashboard-functies.

Met MoneyMonk zet je eenvoudig een eigen administratie op. Software is gericht op dienstverlenende zzp'ers. Klanten waarderen vooral de eenvoud van het programma en de ondersteuning vanuit de helpdesk. De software is de eerste maand gratis, daarna 7,50 euro per maand.

Op zoek naar een goedkoop boekhoudprogramma waarmee je ook gemakkelijk de btw-aangifte naar de belastingdienst verstuurt? Vergelijk ze in ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

de meeste boekhoudprogramma's werken met een abonnement

Boekhoudprogramma eenmalige aanschaf?

Het is het goedkoopste als je een boekhoudprogramma eenmalig kan kopen en betalen. Je hebt dan geen abonnement met maandelijkse kosten. Helaas zijn er bijna geen boekhoudpakketten meer te vinden die werken met een eenmalige aanschaf.

Dankzij een abonnement kunnen de aanschafkosten laag blijven en is er altijd geld voor veranderende wetgeving en het verder ontwikkelen van de software. Meestal zijn de maandelijkse tarieven te overzien.

Vrijwel alle online boekhoudprogramma’s werken met een vast online abonnement.

Gratis boekhoudprogramma’s

goedkoopste boekhoudprogramma'sZijn bovenstaande boekhoudpakketten voor jou niet de oplossing en ben je voor je boekhouding op zoek naar de goedkoopste boekhoudprogramma’s? Dan heb je soms al genoeg aan een gratis boekhoudprogramma.

Sommige gratis pakketten zijn vrij uitgebreid. Zo kun je er ook vaak een urenregistratie of debiteuren-administratie in bijhouden. Maar het aantal facturen dat je ermee kunt maken is meestal wel beperkt. Ook zijn de btw-aangifte, een balans of jaarrekening in de goedkope boekhoudprogramma’s niet altijd meegenomen.

Goedkoop boekhouden in Excel

In Excel kun je goedkoop boekhouden en onbeperkt facturerenEen ander populair alternatief is om te boekhouden in Excel. Je kunt natuurlijk zelf daarin je eigen formules maken maar er zijn online ook verschillende sjablonen te koop.

Als je al betaald hebt voor Microsoft Office, zit je niet op de kosten van extra Excel-sjablonen te wachten. Toch zijn deze vaak hun geld meer dan waard. Honderden andere ondernemers gebruiken deze ook voor hun administraties, en op deze manier heb je een boekhoudoplossing tegen lage kosten, waarbij toch goed over alle fiscale regelgeving is nagedacht.

Wil je de complete boekhouding in Excel? Voor 97 euro heb je de templates van professionals, inclusief financieel dashboard, offertes, facturatie, kilometer-, uren- en projectadministratie.

Heb je meer dan een paar facturen per maand en wil je niet beperkt zijn in aantallen facturen? Wil je liever een online boekhouding of wordt deze te ingewikkeld voor Excel? Dan is de aanschaf van een goedkoop boekhoudprogramma meestal een beter idee.

Het alternatief is alles uitbesteden aan een boekhouder. Dan is je volledige boekhouding op orde, maar als een boekhouder al je inkoop- en verkoopfacturen gaat inboeken moet je voor zijn uren soms veel betalen. Met de kosten van een goedkoop boekhoudprogramma bespaar je hierop.

Met Excel kun je goedkoop boekhouden en onbeperkt factureren.

Kosten grote boekhoudprogramma’s

betaalbaar boekhouden met ExactBen je niet op zoek naar het goedkoopste boekhoudprogramma maar wil je weten welke kosten grote boekhoudprogramma’s rekenen?

Tarieven van marktleiders als Exact, Afas of Twinfield lijken naar verhouding vrij hoog, als je bedenkt dat er online ook gratis oplossingen zijn en er verschillende pakketten voor een of twee tientjes per maand beschikbaar zijn.

De tarieven van boekhoudprogramma’s lopen enorm uiteen, maar de functionaliteit doet dat ook!

Marktleiders hebben meestal hogere prijzen, maar als jij een groter bedrijf hebt, afschrijvingen, salarisadministratie en debiteurenadministratie allemaal wilt automatiseren dan maken de kosten van het boekhoudprogramma meestal niet het verschil. Dan kies je voor een oplossing dat het beste past bij jouw bedrijf. Een zzp’er wil hierop misschien besparen, maar een ondernemer die vooral stabiliteit en veiligheid zoekt kiest liever software dat volledig is en al jaren bestaat.

kosten abonnement goedkoop boekhoudprogrammaDe prijzen van marktleiders beginnen bij een paar tientjes per maand maar zijn afhankelijk van het aantal gebruikers, modules en koppelingen. Gemiddeld betalen ondernemers hier tussen de 150 en 200 euro per maand voor hun boekhoudsoftware-oplossingen.

Zeker als je zaken gaat automatiseren en dus veel koppelingen gebruikt – denk aan groothandels of productiebedrijven – kan het gebeuren dat de prijzen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Regel je administratie zelf met een goed boekhoudprogramma. Probeer e‑Boekhouden.nl, SnelStart of MoneyMonk vrijblijvend uit. Meer dan 100.000+ ondernemers gingen je voor.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over de kosten van boekhoudprogramma’s zijn:

Wat kost een online boekhoudprogramma gemiddeld?

De kosten van een eenvoudig boekhoudprogramma liggen gemiddeld zo tussen de tien en twintig euro per maand.

Maar dit is slechts een gemiddelde: er zijn goede gratis boekhoudprogramma’s te vinden terwijl er ook boekhoudsoftware te vinden is waarvoor je enkele honderden euro’s per maand betaalt. Het is dus net welke functies jij belangrijk vindt. Je vergelijkt de kosten gemakkelijk via ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn populaire boekhoudprogramma's?

Momenteel zijn e-Boekhouden, Moneybird en Exact enkele spelers die snel groeien qua marktaandeel. Maar dat wil niet zeggen dat deze ook voor iedereen de beste software hebben. Om die reden bieden wij een boekhoudprogramma-overzicht. Heb jij liever een goedkoper programma? Kijk dan eens naar ons rijtje met gratis boekhoudprogramma’s.

Wat valt er bij een zzp'er allemaal onder de boekhouding?

Ben je net gestart als ondernemer en ben je benieuwd wat er allemaal bij de boekhouding komt kijken? Om te beginnen moet je facturen maken. Daarnaast moet je een overzicht van inkomsten en uitgaven bijhouden en natuurlijk krijg je ook te maken met belastingaangiftes.

Deels kun je zaken van de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder maar sommige zaken, zoals de urenregistratie of het debiteurenbeheer, doen de meeste ondernemers zelf.

Wat is een goed en goedkoop boekhoudprogramma?

Een goedkoop boekhoudprogramma is bijvoorbeeld e-Boekhouden (gratis voor starters) of Moneybird (12 euro per maand). Maar of die ook voor jou goed zijn, hangt af van je administratie en wensen. Voor veel zzp’ers is ook een gratis boekhoudprogramma al meer dan voldoende.