Kosten boekhoudprogramma

Wat mag een gemiddeld boekhoudprogramma kosten? Is een gratis boekhoudpakket goed genoeg, hoeveel tijd kun je besparen met het beste boekhoudprogramma en met welke software regel je de boekhouding van een eenmanszaak het beste?

Inhoud:

Gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per maand

Kosten online boekhoudprogramma gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per maandMet een onderneming moet je verplicht boekhouden. Het beste boekhoudpakket kan zaken automatiseren, waardoor je veel tijd bespaart. Is jouw boekhouding nog klein? Dan is een simpel boekhoudprogramma al ruim voldoende. De kosten van een abonnement voor zzp’ers liggen meestal tussen de 10 en 25 euro per maand.

Als je nog niet veel inkomsten hebt wil je liever nog geen vaste uitgaven, maar als een goedkoop boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden of Moneybird je financiële administratie beter op orde krijgt verdien je deze kosten vrij snel weer terug.

Tarieven van populaire boekhoudprogramma’s

Enkele goedkope online boekhoudprogramma’s en de kosten van het abonnement:

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Gratis
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Deskundige helpdesk
Bekijk de website

AFAS SB+

★ ★ ★ ★ ☆ (244)

AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers en ZZP'ers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

€ 59,00 per maand
 • Met Scan & Herken
 • CRM & Bankkoppeling
 • Complete oplossing
Bekijk de website

Ficsus.nl

Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Bekijk de website

Reeleezee

★ ★ ★ ★ ☆ (40)

Al sinds 2002 helpt Reeleezee tienduizenden ondernemers de boekhouding real easy te maken en is het uitvinder van online boekhouden. Je gehele boekhouding automatisch up-to-date met web & app. Waar je ook bent. Reeleezee biedt alle service en support die jij nodig hebt. Dat maakt Reeleezee: supporter van ondernemers. Start 30 dagen gratis!

€ 15,00 per maand
 • Gebruiksvriendelijk
 • Bespaar tijd en geld
 • Altijd & overal
Bekijk de website

Op zoek naar een goedkoop boekhoudprogramma waarmee je ook gemakkelijk de btw-aangifte naar de belastingdienst verstuurt? Vergelijk ze in ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

de meeste boekhoudprogramma's werken met een abonnement

Boekhoudprogramma eenmalige aanschaf?

Het is het goedkoopste als je een boekhoudprogramma eenmalig kan kopen en betalen. Je hebt dan geen abonnement met maandelijkse kosten.

Helaas zijn er bijna geen boekhoudpakketten meer te vinden die werken met een eenmalige aanschaf. Dankzij een abonnement kunnen de aanschafkosten laag blijven en is er altijd budget voor veranderende wetgeving en het verder ontwikkelen van de software. Gelukkig vallen de maandelijkse tarieven meestal reuze mee.

Vrijwel alle online boekhoudprogramma’s werken tegenwoordig met een abonnement.

Gratis boekhoudprogramma’s

goedkoopste boekhoudprogramma'sZijn bovenstaande boekhoudpakketten voor jou niet de oplossing en ben je voor je boekhouding op zoek naar de goedkoopste boekhoudprogramma’s? Dan kun je soms ook online boekhouden met een gratis boekhoudprogramma.

Sommige gratis pakketten zijn vrij uitgebreid. Zo kun je er ook vaak een urenregistratie of debiteurenadministratie in bijhouden. Maar het aantal facturen dat je ermee kunt maken is meestal wel beperkt. Ook zijn de btw-aangifte, een balans of jaarrekening in de goedkope boekhoudprogramma’s niet altijd meegenomen.

Goedkoop boekhouden in Excel

In Excel kun je goedkoop boekhouden en onbeperkt facturerenEen ander populair alternatief is om te boekhouden in Excel. Je kunt natuurlijk zelf daarin je eigen formules maken maar er zijn online ook verschillende sjablonen te koop.

Als je al betaald hebt voor Microsoft Office, zit je niet op de kosten van extra Excel-sjablonen te wachten. Toch zijn deze vaak hun geld meer dan waard. Honderden andere ondernemers gebruiken deze ook voor hun administraties, en op deze manier heb je een boekhoudoplossing tegen lage kosten, waarbij toch goed over alle fiscale regelgeving is nagedacht.

Met Excel kun je goedkoop boekhouden en onbeperkt factureren.

Heb je meer dan een paar facturen per maand en wil je niet beperkt zijn in aantallen facturen? Wil je liever een online boekhouding of wordt deze te ingewikkeld voor Excel? Dan is de aanschaf van een goedkoop boekhoudprogramma meestal een beter idee.

Het alternatief is alles uitbesteden aan een boekhouder. Dan is je volledige boekhouding op orde, maar als een boekhouder al je inkoop- en verkoopfacturen gaat inboeken moet je voor zijn uren soms veel betalen. Met de kosten van een goedkoop boekhoudprogramma bespaar je hierop.

Kosten grote boekhoudprogramma’s

betaalbaar boekhouden met ExactBen je niet op zoek naar het goedkoopste boekhoudprogramma maar wil je weten welke kosten grote boekhoudprogramma’s rekenen?

Tarieven van marktleiders als Exact, Afas of Twinfield lijken naar verhouding vrij hoog, als je bedenkt dat er online ook gratis oplossingen zijn en er verschillende pakketten voor een of twee tientjes per maand beschikbaar zijn.

De tarieven van boekhoudprogramma’s lopen enorm uiteen, maar de functionaliteit doet dat ook!

Marktleiders hebben meestal hogere prijzen, maar als jij een groter bedrijf hebt, afschrijvingen, salarisadministratie en debiteurenadministratie allemaal wilt automatiseren dan maken de kosten van het boekhoudprogramma meestal niet het verschil. Dan kies je voor een oplossing dat het beste past bij jouw bedrijf. Een zzp’er wil hierop misschien besparen, maar een ondernemer die vooral stabiliteit en veiligheid zoekt kiest liever software dat volledig is en al jaren bestaat.

kosten abonnement goedkoop boekhoudprogrammaDe prijzen van marktleiders beginnen bij een paar tientjes per maand maar zijn afhankelijk van het aantal gebruikers, modules en koppelingen. Gemiddeld betalen ondernemers hier tussen de 150 en 200 euro per maand voor hun boekhoudsoftware-oplossingen.

Zeker als je zaken gaat automatiseren en dus veel koppelingen gebruikt – denk aan groothandels of productiebedrijven – kan het gebeuren dat de prijzen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Wil je de mogelijkheden en kosten van boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken? Zie dan ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over de kosten van boekhoudprogramma’s zijn:

Wat kost een online boekhoudprogramma gemiddeld?

De kosten van een eenvoudig boekhoudprogramma liggen gemiddeld zo tussen de tien en twintig euro per maand.

Maar dit is slechts een gemiddelde: er zijn goede gratis boekhoudprogramma’s te vinden terwijl er ook boekhoudsoftware te vinden is waarvoor je enkele honderden euro’s per maand betaalt. Het is dus net welke functies jij belangrijk vindt. Je vergelijkt de kosten gemakkelijk via ons overzicht van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn populaire boekhoudprogramma's?

Momenteel zijn e-Boekhouden, Moneybird en Exact enkele spelers die snel groeien qua marktaandeel. Maar dat wil niet zeggen dat deze ook voor iedereen de beste software hebben. Om die reden bieden wij een boekhoudprogramma-overzicht. Zijn deze programma’s voor jou te duur? Kijk dan eens naar ons rijtje met gratis boekhoudprogramma’s.

Wat valt er bij een zzp'er allemaal onder de boekhouding?

Ben je net gestart als ondernemer en ben je benieuwd wat er allemaal bij de boekhouding komt kijken? Om te beginnen moet je facturen maken. Daarnaast moet je een overzicht van inkomsten en uitgaven bijhouden en natuurlijk krijg je ook te maken met belastingaangiftes.

Deels kun je zaken van de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder maar sommige zaken, zoals de urenregistratie of het debiteurenbeheer, doen de meeste ondernemers zelf.

Wat is een goed en goedkoop boekhoudprogramma?

Een goedkoop boekhoudprogramma is bijvoorbeeld e-Boekhouden (gratis voor starters) of Moneybird (12 euro per maand). Maar of die ook voor jou goed zijn, hangt af van je administratie en wensen. Voor veel zzp’ers is ook een gratis boekhoudprogramma al meer dan voldoende.