menu

Facturatieprogramma’s

Wat is nou het beste facturatieprogramma en wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Met dit overzicht van facturatieprogramma’s voor zzp’ers en mkb’ers kun je zelf snel een keuze maken voor jouw bedrijf.

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (870)

Gratis voor alle starters: Maak, beheer én verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • #1 Facturatieprogramma
 • 15 maanden gratis!
 • Factuur met eigen logo
Bekijk de website

SnelStart

★ ★ ★ ☆ ☆ (169)

SnelStart is er voor de startende ondernemers. Ervaring of geen ervaring, er is een pakket dat bij je past: inStap biedt onbeperkt offreren en factureren in een overzichtelijke app voor €10 p/m! Probeer inStap 30 dagen gratis!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 10,00 per maand
 • Makkelijk factureren
 • 35+ jaar ervaring
 • Gratis support
Bekijk de website

Exact

★ ★ ★ ☆ ☆ (2086)

Met het digitaal factuurprogramma van Exact Online bespaar je direct tijd en verbeter je je cashflow. Door elektronisch te factureren houdt je daarnaast meer tijd over om te ondernemen! Probeer het zelf, 1 maand gratis.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 39,00 per maand
 • 30 dagen op proef
 • Factureren via de app
 • Door 96% aanbevolen
Bekijk de website

HelloProfs

Op het HelloProfs platform doet u gemakkelijk zaken met opdrachtgevers. U kunt stap voor stap een sluitende factuur opstellen om uw samenwerking professioneel af te ronden.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 21,95 per maand
 • Snel en gemakkelijk
 • Juridisch geborgd
 • Volledige service
Bekijk de website

KBinfo.nl

Offertes en facturen maken en versturen met de facturatiemodule van KBinfo.nl: makkelijk en overzichtelijk. Maak een maand gratis kennis met de vele mogelijkheden en onze gratis hulp.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 15,00 per maand
 • Offertes en facturen
 • Onze persoonlijke hulp
 • Eerste maand gratis
Bekijk de website

Facturatieprogramma’s vergelijken

Een facturatieprogramma moet facturen maken. Ook gebruiksvriendelijkheid is belangrijk en de facturen moeten voldoen aan de regels van de belastingdienst. Maar eenvoudig kunnen factureren is vooral de basis, en vrijwel elk programma voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen van zzp’ers of kleine mkb’ers. Waar moet je dan facturatieprogramma’s op vergelijken? Je kunt natuurlijk kijken naar de kosten of welke het mooiste dashboard heeft. Houd vooral ook rekening met het type facturen dat jij hebt. Want ondanks dat elk programma facturen zal kunnen maken en versturen zijn er wel grote verschillen.

De meeste ondernemers vergelijken facturatieprogramma’s op een of meerdere van de volgende onderdelen:

1. Functies per factuur

Sommige facturatieprogramma’s geven heel veel vrijheid in het maken van facturen. Die gaan dan verder dan alleen het toevoegen van een logo of omschrijving. Zo kan het handig zijn als je meerdere templates kunt hanteren. Bijvoorbeeld voor als je meerdere handelsnamen hebt of als je ook facturen in het Engels, Duits of Vlaams wilt kunnen maken. Misschien lijkt dat laatste wat overdreven maar als je standaard een iDeal-integratie gebruikt maar voor Belgische klanten Bancontact en PayPal aanbiedt, zul je zien dat dit kan helpen bij het betaalgedrag onder onze zuiderburen. En als jij ook facturen in andere valuta wilt maken, is het wel zo handig als deze functionaliteit door je facturatieprogramma wordt aangeboden!

2. Functies facturatieprogramma

Soms kunnen facturatieprogramma’s net wat meer dan alleen het maken van facturen. Denk aan het bijhouden of facturen zijn betaald of zelfs het al dan niet automatisch versturen van betalingsherinneringen (debiteurenadministratie). Soms bieden facturatieprogramma’s ook een urenregistratie of zelfs een offerte-module waarmee je direct offertes kunt maken voor je klant. Hierdoor hoef jij alleen je uren voor een klant bij te houden en rolt er na een afgeronde opdracht automatisch een factuur uit het programma. Daarnaast helpt het als je standaardzaken van klanten kunt opslaan zodat je bij het maken van de factuur het adres of de opdracht niet opnieuw hoeft toe te voegen.

3. Facturatie automatiseren

Wil je de facturatie deels automatiseren? Dan helpt het als je factuurprogramma kan e-factureren en dus in ieder geval UBL-facturen kan sturen. Alhoewel bijna elk bedrijf ook pdf-facturen  accepteert, is UBL-facturatie de toekomst. Hierbij stuur je zelf geen bestanden die iemand handmatig moet verwerken in zijn boekhouding, maar kunnen boekhoudprogramma’s ‘met elkaar praten’ waardoor facturen met de juiste opmaak (vaak inkoopcodes) automatisch kunnen worden geboekt. Dit voorkomt tijd en fouten! Als jij ook vaak dezelfde klanten periodiek factureert voor hetzelfde bedrag helpt het als jouw facturatieprogramma abonnementenfuncties biedt waardoor je automatisch maandelijks kunt factureren.

Facturatieprogramma'sNatuurlijk is het ook fijn als de software gemakkelijk is in gebruik en het maken van facturen echt een feestje wordt. Extra opties als een mooie mobiele app of fijne gebruikservaring kan daarom zeker de doorslag geven. Maar voordat je je hier alleen blind op staart, is het goed om zeker te weten dat het facturatieprogramma ook de functies heeft die jij mogelijk nodig hebt. Als je goed facturatieprogramma’s wilt vergelijken moet je daarom wat verder gaan dan alleen kijken naar de kosten of waarmee je zelf het snelst aan de slag gaat. Om echt alle functionaliteiten te leren kennen is het meestal slim om enkele programma’s een korte tijd te proberen om zo te ontdekken welke echt de maximale voordelen biedt voor jouw onderneming.