Ondernemen & internet
menu

Facturatieprogramma’s

Wat is nou het beste facturatieprogramma en wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Met dit overzicht van facturatieprogramma’s voor zzp’ers en mkb’ers kun je zelf snel een keuze maken voor jouw bedrijf.

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)

Gratis voor alle starters: Maak, beheer n verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • #1 in Factureren!
 • GRATIS voor starters
 • Onbeperkt factureren
Bekijk de website

Ficsus.nl

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • IDEAL link op factuur
 • Incl. boekhouding
 • Gratis ondersteuning
Bekijk de website

Exact

★ ★ ★ ☆ ☆ (2128)

Wil je tijd besparen en je cashflow verbeteren? Ga digitaal factureren met het online factuurprogramma van Exact. Niet voor niets vertrouwen meer dan 550.000 bedrijven voor hun zakelijke cijfers op de slimme software van Exact.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 39,00 per maand
 • Eenvoudig factureren
 • Win veel tijd
 • 220+ koppelingen
Bekijk de website

Teamleader

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 50,00 per maand
 • Van uur tot factuur
 • Debiteuren overzicht
 • Koppel je boekhouding
Bekijk de website

Kleisteen

★ ★ ★ ★ ★ (9)

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 17,50 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • met basisboekhouding
 • opstart consult
Bekijk de website

Rompslomp.nl

★ ★ ★ ★ ★ (241)

Slimme ondernemers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Met ht meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak onbeperkt & GRATIS je facturen
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • Super makkelijk
 • Factuur in huisstijl
 • Super Handige App!
Bekijk de website

Reeleezee

★ ★ ★ ★ ☆ (40)

Factureer gemakkelijk en snel al jouw klanten wanneer jou dat uitkomt. Of je nu achter je computer zit of dat je ergens zit te wachten. Wij maken jouw facturatie real easy, waar én wanneer jij dat wilt. Bespaar tijd en geld.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 7,50 per maand
 • Gebruiksvriendelijk
 • Bespaar tijd en geld
 • Factureer via de app
Bekijk de website

Minipak Software

Uw hele order- en factuuradministratie met 1 formulier. Offerte, Pakbon, Orderbevestiging, Bestelorder, Inkoop- Verkoopfactuur. met voorraadmodule, urenregistratie herinneringen enz Probeer zelf 30 dagen gratis http://bit.lyincl.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Eenmalig € 159,00
 • eigen opmaak factuur
 • importeren uit webshop
 • Beste helpdesk van NL
Bekijk de website

Facturatieprogramma’s vergelijken

Een facturatieprogramma moet facturen maken. Ook gebruiksvriendelijkheid is belangrijk en de facturen moeten voldoen aan de regels van de belastingdienst. Maar eenvoudig kunnen factureren is vooral de basis, en vrijwel elk programma voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen van zzp’ers of kleine mkb’ers. Waar moet je dan facturatieprogramma’s op vergelijken? Je kunt natuurlijk kijken naar de kosten of welke het mooiste dashboard heeft. Houd vooral ook rekening met het type facturen dat jij hebt. Want ondanks dat elk programma facturen zal kunnen maken en versturen zijn er wel grote verschillen.

Elk facturatieprogramma kan facturen maken. Los daarvan zijn er wel verschillen.

De meeste ondernemers vergelijken facturatieprogramma’s op een of meerdere van de volgende onderdelen:

1. Functies per factuur

Sommige facturatieprogramma’s geven heel veel vrijheid in het maken van facturen. Die gaan dan verder dan alleen het toevoegen van een logo of omschrijving. Zo kan het handig zijn als je meerdere templates kunt hanteren. Bijvoorbeeld voor als je meerdere handelsnamen hebt of als je ook facturen in het Engels, Duits of Vlaams wilt kunnen maken. Misschien lijkt dat laatste wat overdreven maar als je standaard een iDeal-integratie gebruikt maar voor Belgische klanten Bancontact en PayPal aanbiedt, zul je zien dat dit kan helpen bij het betaalgedrag onder onze zuiderburen. En als jij ook facturen in andere valuta wilt maken, is het wel zo handig als deze functionaliteit door je facturatieprogramma wordt aangeboden!

2. Functies facturatieprogramma

Soms kunnen facturatieprogramma’s net wat meer dan alleen het maken van facturen. Denk aan het bijhouden of facturen zijn betaald of zelfs het al dan niet automatisch versturen van betalingsherinneringen (debiteurenadministratie). Soms bieden facturatieprogramma’s ook een urenregistratie of zelfs een offerte-module waarmee je direct offertes kunt maken voor je klant. Hierdoor hoef jij alleen je uren voor een klant bij te houden en rolt er na een afgeronde opdracht automatisch een factuur uit het programma. Daarnaast helpt het als je standaardzaken van klanten kunt opslaan zodat je bij het maken van de factuur het adres of de opdracht niet opnieuw hoeft toe te voegen. Als je crm-software gebruikt is een koppeling met dat programma waarschijnlijk voor jou ook een vereiste.

3. Facturatie automatiseren

Wil je de facturatie deels automatiseren? Dan helpt het als je factuurprogramma kan e-factureren en dus in ieder geval UBL-facturen kan sturen. Alhoewel bijna elk bedrijf ook pdf-facturen  accepteert, is UBL-facturatie de toekomst. Hierbij stuur je zelf geen bestanden die iemand handmatig moet verwerken in zijn boekhouding, maar kunnen boekhoudprogramma’s ‘met elkaar praten’ waardoor facturen met de juiste opmaak (vaak inkoopcodes) automatisch kunnen worden geboekt. Dit voorkomt tijd en fouten! Als jij ook vaak dezelfde klanten periodiek factureert voor hetzelfde bedrag helpt het als jouw facturatieprogramma abonnementenfuncties biedt waardoor je automatisch maandelijks kunt factureren.

Extra opties als een fijne app of gebruikservaring kunnen de doorslag geven.

Facturatieprogramma'sNatuurlijk is het ook fijn als de software gemakkelijk is in gebruik en het maken van facturen echt een feestje wordt. Extra opties als een mooie mobiele app of fijne gebruikservaring kunnen daarom zeker de doorslag geven. Maar voordat je je hier alleen blind op staart, is het goed om zeker te weten dat het facturatieprogramma ook de functies heeft die jij mogelijk nodig hebt. Als je goed facturatieprogramma’s wilt vergelijken moet je daarom wat verder gaan dan alleen kijken naar de kosten of waarmee je zelf het snelst aan de slag gaat. Om echt alle functionaliteiten te leren kennen is het meestal slim om enkele programma’s een korte tijd te proberen om zo te ontdekken welke echt de maximale voordelen biedt voor jouw onderneming.