Facturatieprogramma

Wat is nou het beste online facturatieprogramma en wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Met dit overzicht van facturatieprogramma’s voor zzp’ers en mkb’ers kun je zelf snel een keuze maken voor jouw bedrijf.

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)

Gratis voor alle starters: Maak, beheer en verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • #1 in Factureren!
 • GRATIS voor starters
 • Onbeperkt factureren
Bekijk de website

Ficsus.nl

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • IDEAL link op factuur
 • Incl. boekhouding
 • Gratis ondersteuning
Bekijk de website

Exact

★ ★ ★ ★ ☆ (2220)

Wil je tijd besparen en je cashflow verbeteren? Ga digitaal factureren met het online factuurprogramma van Exact. Niet voor niets vertrouwen meer dan 550.000 bedrijven voor hun zakelijke cijfers op de slimme software van Exact.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 39,00 per maand
 • Eenvoudig factureren
 • Win veel tijd
 • 220+ koppelingen
Bekijk de website

Rompslomp.nl

★ ★ ★ ★ ★ (299)

Slimme ondernemers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Met het meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak onbeperkt & GRATIS je facturen
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • Eenvoudig in gebruik
 • Alles met facturatie
 • Handige mobiele app
Bekijk de website

DigiBTW

★ ★ ★ ★ ★ (1163)

Met enkele simpele handelingen is een factuur zo gemaakt en direct per e-mail (als PDF en UBL) verstuurd. DigiBTW biedt facturatie- en boekhoudsoftware speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en meer!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 10,00 per maand
 • Offertes & facturen
 • Voor uren & producten
 • Factureer in huisstijl
Bekijk de website

Kleisteen

★ ★ ★ ★ ★ (9)

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 17,50 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • met basisboekhouding
 • opstart consult
Bekijk de website

Gripp

★ ★ ★ ★ ☆ (46)

Met Gripp verlies je inkoopfacturen nooit meer uit het oog en factureer je zelf binnen een handomdraai! Blijf op de hoogte van de status zodat je precies weet wanneer er een factuur, herinnering of aanmaning verstuurd moet worden.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 30,00 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Scan & Herken en UBL
 • iDEAL link op factuur
Bekijk de website

Blue10

Worden facturen in jouw organisatie nog handmatig verwerkt? Dit is niet alleen tijdrovend, het is ook foutgevoelig. Met Blue10 is het overtypen van gegevens verleden tijd dankzij zelflerende documentherkenning.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 25,00 per maand
 • Minder handmatig werk
 • Digitaal archief
 • Onbeperkt gebruikers
Bekijk de website

Beste facturatieprogramma’s vergelijken

een facturatieprogramma kan facturen en offertes makenEen online facturatieprogramma kan facturen maken. Ook gebruiksvriendelijkheid is belangrijk en de factuur moet voldoen aan de regels van de belastingdienst. Eenvoudig factureren is de basis maar vrijwel elk programma voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen van zzp’ers of kleine mkb’ers.

Waar moet je dan facturatieprogramma’s op vergelijken? Je kunt natuurlijk kijken naar de kosten of welk factuurprogramma het mooiste dashboard heeft. Houd vooral ook rekening met het type facturen dat jij hebt. Want ondanks dat elk programma een factuur kan maken en versturen zijn er wel grote verschillen.

De meeste ondernemers vergelijken online facturatieprogramma’s op een of meerdere van de volgende onderdelen:

1. Functies per factuur

Sommige facturatieprogramma’s geven heel veel vrijheid in het maken van facturen. Die gaan verder dan alleen het toevoegen van een logo of omschrijving op een nieuwe factuur. Zo kan het handig zijn als je meerdere sjablonen kunt hanteren. Bijvoorbeeld voor als je meerdere handelsnamen hebt of als je ook facturen in het Engels, Duits of Vlaams wilt maken.

Elk facturatieprogramma kan een factuur maken maar er zijn wel grote verschillen.

Facturen versturen in het Vlaams lijkt misschien overdreven maar als je op jouw factuur standaard een iDeal-integratie gebruikt en voor Belgische klanten liever Bancontact en PayPal aanbiedt verbetert dit het betaalgedrag onder onze zuiderburen. En als jij ook facturen in andere valuta wilt maken, is het wel zo handig als je facturatieprogramma ook deze functionaliteit biedt.

2. Functies facturatieprogramma

bijzondere facturen makenSoms kan een facturatieprogramma net wat meer dan alleen het maken van facturen. Als je er echt mee wilt boekhouden, en bijvoorbeeld eenvoudig een btw-aangifte wilt indienen, dan is een compleet boekhoudprogramma logischer. Los daarvan is er rond de de hele facturatie best veel dat een facturatieprogramma kan.

Denk aan het bijhouden of facturen zijn betaald of zelfs het automatisch versturen van betalingsherinneringen (debiteurenadministratie). Soms bieden facturatieprogramma’s ook een urenregistratie of zelfs een offerte-module waarmee je direct offertes kunt maken voor je klant. Met deze facturatie-software hoef jij alleen je uren voor een klant bij te houden en rolt er na een afgeronde opdracht automatisch een factuur uit het programma.

Soms biedt een facturatieprogramma ook offertes, betalingsherinneringen of software voor een urenregistratie aan.

Daarnaast helpt het als je standaardzaken van klanten kunt opslaan in de software zodat je bij het maken van de factuur het adres of de opdracht niet opnieuw hoeft toe te voegen. Als je crm-software gebruikt is een koppeling met dat programma waarschijnlijk voor jou ook een vereiste.

3. Facturatie automatiseren

Wil je de facturatie deels automatiseren? Dan helpt het als je factuurprogramma kan e-factureren en dus in ieder geval UBL-facturen kan sturen. Alhoewel bijna elk bedrijf ook pdf-facturen  accepteert, is UBL-facturatie de toekomst.

Als je software werkt met UBL-facturen stuur je zelf geen bestanden die iemand handmatig moet verwerken in zijn boekhouding, maar haalt een boekhoudprogramma deze zelf op. Deze boekt  facturen met de juiste opmaak (vaak inkoopcodes) automatisch. Dit voorkomt tijd en fouten in de administratie! Als jij ook vaak dezelfde klanten periodiek factureert voor hetzelfde bedrag helpt het als jouw facturatieprogramma abonnementenfuncties biedt waardoor je de periodieke facturatie kunt automatiseren.

Extra opties als een fijne app of software met een fijne gebruikservaring kan de doorslag geven.

Facturatie-programma'sNatuurlijk is het ook fijn als de facturatie-software gemakkelijk is in gebruik en het maken van facturen echt een feestje wordt. Extra opties als een mooie mobiele app of fijne gebruikservaring kunnen daarom zeker de doorslag geven. Maar voordat je je hier alleen blind op staart, is het goed om zeker te weten dat het facturatieprogramma ook de functies heeft die jij voor jouw administratie nodig hebt.

Als je goed facturatieprogramma’s wilt vergelijken moet je daarom wat verder gaan dan alleen kijken naar de kosten of waarmee je zelf het snelst aan de slag gaat. Om echt alle functionaliteiten te leren kennen is het meestal slim om enkele programma’s enkele dagen gratis te proberen om zo te ontdekken welk programma echt de maximale voordelen biedt voor jouw onderneming.