e-Boekhouden.nl koppelt als eerste volautomatisch met Triodos Bank

e-Boekhouden.nl koppelt als eerste volautomatisch met Triodos Bank

Vanaf vandaag is er een volautomatische bankkoppeling beschikbaar tussen het boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl en Triodos Bank. Naar verwachting zullen andere partijen snel volgen.

Dankzij de koppeling worden alle banktransacties, dus de bij- en afschrijvingen, automatisch in de boekhouding geplaatst. Voor klanten van Triodos Bank is het handmatig invoeren van betalingen in de boekhouding hiermee verleden tijd. Dit scheelt niet alleen tijd tijdens het boekhouden, het voorkomt ook typ- en invoerfouten.

Automatische koppeling komt naast bestaande oplossing

Of het ook werkelijk ondernemers over de streep zal trekken is te betwijfelen. Handmatig was het al prima mogelijk voor klanten van Triodos om via het ex- en importeren van bestanden de boekhouding te controleren, maar een volautomatische koppeling was er nog niet.

Na Rabobank, ING, ABN AMRO, Knab en Bunq is Triodos Bank alweer de zesde automatische bankkoppeling van e-Boekhouden. En bij Triodos heeft het dus de primeur. Dankzij nieuwe PSD2-wetgeving is de kans wel groot dat Triodos straks ook zal moeten koppelen met andere boekhoudoplossingen.

Streven naar automatisering

Loek Thijssen van e-Boekhouden.nl geeft telefonisch aan zeer blij te zijn met deze extra automatiseringsslag. “Wij streven naar een zo ver mogelijk geautomatiseerde boekhouding voor iedere ondernemer, stichting, vereniging, accountant en boekhouder.”

“Voor alle banken hebben we importfuncties, dus maakt het ons niet uit waar een ondernemer bankiert. Maar uiteindelijk is een volautomatische bankkoppeling wel de snelste en betrouwbaarste oplossing. We zijn daarom blij dat we als eerste boekhoudoplossing nu ook Triodos aan dit rijtje hebben kunnen toevoegen.”

Gerelateerde berichten