e-Boekhouden: ‘Actie bereikte ruim 40.000 starters’

e-Boekhouden: ‘Actie bereikte ruim 40.000 starters’

Begin 2016 is e-Boekhouden gestart met een speciale aanbieding voor startende ondernemers. Deze kregen gedurende het eerste jaar na hun KVK-inschrijving de boekhoudsoftware kosteloos aangeboden. En dat bleek een succes, zo geeft de aanbieder zelf aan. “Er is al meer dan 40.000 keer gebruik van gemaakt.”

e-Boekhouden is al jaren een vaste speler in de markt voor boekhoudprogramma’s. Het is een uitgebreid systeem met specifieke oplossingen per type klant. Zo kiezen veel verenigingen voor de software vanwege de ledenadministratie en is de offertemodule juist weer populair onder bedrijven die actief zijn in de financiële dienstverlening. Met al deze toeters en bellen keken starters voorheen nog wel eens verder. e-Boekhouden leek ze dan een te uitgebreid pakket en daarmee een brug te ver. Voor het bedrijf was dat een doorn in het oog. “Juist die startersmarkt verwelkomen we graag”, geeft woordvoerder Loek Thijssen van e-Boekhouden aan.

Juist de startersmarkt verwelkomen we graag!

“De actie waarmee we een jaar de software gratis weggeven heeft intern inderdaad nogal wat teweeg gebracht. Er gaat nu veel meer data door ons systeem, ook de klantenservice is uitgebreid,” erkent Loek. De actie heeft dus wel een bepaalde belasting op de organisatie gelegd en door het een jaar gratis aan te bieden staat daar financieel niet direct wat tegenover. Toch is de actie zeker een positieve bijdrage binnen het bedrijf, denkt hij. En dus is er voor gekozen om ook heel 2017 deze actie aan te blijven bieden.

‘Meer kennis, zowel bij de klant als voor ons’

De startersmarkt toont de ontwikkelingen in de markt, is hij van mening. “e-Boekhouden bestaat al een mooi aantal jaren en om te zorgen dat de software toch aansluit op de markt is het belangrijk om de nieuwe generatie ondernemers goed te leren kennen. Zo starten er vandaag relatief veel zzp’ers, webshops en jonge freelancers die eigenlijk helemaal nog geen budget voor dit soort kosten hebben en voorheen stelden ze het dan ook vaak uit. Door hen het eerste jaar gratis de software aan te bieden, leren we direct wat de wensen zijn van de ondernemer van morgen. Inmiddels zijn een eigen zzp- en ecommercepakket een feit.”

“Daarnaast leren deze ondernemers natuurlijk ook onze software zo beter kennen. Ze zullen zien dat die misschien veel kan, maar je echt geen boekhouder hoeft te zijn om hiermee om te gaan. Een groot aantal van onze klanten werkt zelfs zonder boekhouder en doet de hele administratie zelfstandig. Natuurlijk moet je de software even leren kennen, maar als je er even mee werkt spreekt het voor zich. Veel mensen stellen de kosten voor boekhoudsoftware graag even uit, maar een overstap als de transacties ingewikkelder worden of in volume toenemen, is lastiger dan wanneer de basis gelijk goed is opgezet.”

Over de auteur

Over de auteur

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten