menu
e-boekhouden

Websitesoftware

Met goede websitesoftware kan elke ondernemer zelf een website maken, ook als je geen kennis van programmeren hebt. Handig, want als bedrijf kun je tegenwoordig niet zonder een website. Zonder website kunnen klanten immers moeilijk over je bedrijf te weten komen.

Hoe kun je een eigen website maken als je hier weinig technische kennis van hebt? Een webdesigner kan dit uit handen nemen, maar met goede websitesoftware maak je je eigen website gewoon zelf! Er zijn steeds meer alternatieven voor een professionele website die je zelf kunt realiseren. Met websitesoftware kun je makkelijk een website maken zonder hier veel kennis voor nodig te hebben. Afhankelijk van hoe geavanceerd je je website wilt maken, hoeft websitesoftware ook helemaal niet duur te zijn.

Websitesoftware waarmee je zelf aan de slag kan? Met JouwWeb of het professionele (en duurdere!) Phoenix kun je zonder voorkennis zelf een website bouwen.

Websitesoftware biedt alles voor een complete website

WebsitesoftwareVoor een website heb je verschillende zaken nodig. Je moet een domeinnaam registreren, hosting reserveren, een huisstijl ontwerpen en duidelijke navigatie bedenken. Als je dit allemaal zelf gaat regelen kan dat een hele klus zijn maar met goede websitesoftware zijn al dit soort dingen meestal erbij inbegrepen.

Bij het bestellen van de websitesoftware moet je meestal een domeinnaam opgeven en zij regelen vervolgens de rest. Ook helpen ze je vaak met wat tips voor de huisstijl of navigatie. Soms kun je er zelfs logo’s of hele huisstijlen mee maken! Wel ben je altijd beperkt tot de opties die websitesoftware bieden. Vroeger was je soms beperkt tot enkele templates, lettertypes of kleuren maar tegenwoordig is er echt veel mogelijk en kun je bijna alles naar wens aanpassen.

Controleer wel even goed of ze de domeinnaam op jouw naam zetten en deze dus jouw eigendom wordt. Op die manier kun je altijd later besluiten om de website te verhuizen, als je niet meer tevreden bent over deze aanbieder.

Keuze maken in websitesoftware

Er zijn diverse opties waarmee je gemakkelijk een website in elkaar kunt zetten, ook als je zelf niet kunt programmeren. De keuze voor een aanbieder van websitesoftware hangt bovenal samen met jouw specifieke wensen. Wil je bijvoorbeeld hosting zelf regelen of dit laten doen? Wil je meerdere domeinnamen, en wil je ook betalingen kunnen faciliteren op je website? Hoe uitgebreid je wensen zijn heeft ook invloed op de prijs. Je hoeft maandelijks echter niet meer dan tien euro tot enkele tientjes betalen. Hieronder zetten we een aantal van de populairste aanbieders van websitesoftware voor ondernemers op een rij.

JouwWeb

Websitesoftware van JouwWebJouwWeb is een Nederlands bedrijf uit 2010, gevestigd in Eindhoven. De aanbieder van websitesoftware behaalde in 2019 de mijlpaal van 20 duizend trouwe klanten. De websitesoftware staat bekend om goede service en gebruikersgemak. In de intuïtieve ‘drag and drop‘-interface kun je makkelijk je eigen website ontwerpen zonder programmeerkennis.

JouwWeb heeft een gratis pakket en twee betaalde abonnementen, maar ook deze laatste twee zijn nog steeds erg goedkoop. Elk pakket beschikt over gratis hosting in de cloud, toegang tot een beeldbank en een beveiligde https-verbinding. De websitesoftware ondersteunt ook de functionaliteiten voor een webshop. Lees verder op JouwWeb.nl

Wix

Websitesoftware van WixWix is een aanbieder van websitesoftware uit Israël. De Wix Artificial Intelligence maakt een volledig gepersonaliseerde website voor je na het beantwoorden van enkele vragen. Zelfs teksten en afbeeldingen worden op maat gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen je website zelf in elkaar te sleutelen in de Wix Editor. De dienst is gratis te gebruiken, maar je kunt ook uit vijf abonnementen kiezen met diverse extra functies. Bijvoorbeeld kun je zo meer opslagruimte en je eigen domein gebruiken. Ook is er een speciaal pakket voor webshops beschikbaar. Lees verder op Wix.com.

WordPress

Websitesoftware van WordPressEen andere populaire en laagdrempelige aanbieder van websitesoftware is WordPress. Dit is een opensource Content Management Systeem. Dit betekent kortweg dat de code openbaar is waardoor iedereen nieuwe functies kan ontwikkelen. WordPress staat bekend als zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, maar wordt als betaalde versie ook gebruikt door grote bedrijven.

Je kunt WordPress gratis gebruiken. Het nadeel hiervan is dat je geen eigen domeinnaam hebt, maar een subdomeinnaam zoals ‘.wordpress.com’ in plaats van ‘.nl’. Vimexx kan echter de hosting op zich nemen waardoor je alsnog een eigen domein hebt. Dat oogt wel zo professioneel voor bezoekers. Het hostingbedrijf biedt een handige handleiding waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

WordPress heeft ook betaalde versies met meer geavanceerde mogelijkheden. De prijs is met name afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte die je wilt hebben. De uitgebreidere pakketten hebben ook meer functionaliteiten voor marketing en zoekmachineoptimalisatie. Ook is er een pakket speciaal voor ecommerce beschikbaar. Daarmee kun je bezorgopties en internationale betalingen integreren in je webshop, bijvoorbeeld.