e-boekhouden

Gratis facturatie-software

Liever nog geen abonnement? Kies gratis facturatie-software en maak je facturen snel en foutloos, dankzij checks in de software. Overzicht van software en de voor- en nadelen.

Je kunt sneller een factuur maken en versturen via een eenvoudig facturatieprogramma en deze maakt ook minder fouten. Maar als (startende) ondernemer heb je misschien nog geen zin in een betaald programma. Dan biedt goede gratis facturatie-software mogelijk een oplossing.

Met gratis facturatie-software maak je complete facturen die voldoen aan de regels.

Gratis facturatie-software

gratis facturatie-softwareMet gratis facturatie-software kun je echt complete facturen maken die geheel geheel voldoen aan de regelgeving. Meestal is een gratis programma wel beperkt tot een aantal offertes of facturen. Als je bedrijf groeit en veel facturen of omzet hebt is een volledig boekhoudprogramma meestal beter voor de boekhouding. Tegen die tijd kun je meestal eenvoudig wisselen van pakket.

Daarnaast geldt voor facturen de administratieve bewaarplicht, wat inhoudt dat je elke factuur minimaal 7 jaar moet bewaren. Soms kan online facturatie-software hierbij helpen, maar dit is niet altijd gratis.

e-Boekhouden.nl

e-Boekhoudene-Boekhouden heeft nu een actie waardoor de software 15 maanden gratis is. Hierdoor is het momenteel het meest populaire factuurprogramma: maak, beheer én verstuur je factuur online in eigen huisstijl en inclusief iDeal-link. Ook de boekhouding of btw-aangifte is in deze periode kosteloos. Daarna kun je zonder verplichtingen stoppen of kiezen voor een betaald abonnement.

Moneybird

MoneybirdAndere populaire facturatie software is Moneybird. Het oogt simpel, maar je kunt er toch de volledige administratie mee regelen. Facturen, bonnetjes inboeken, offertes, btw-overzichten, iDeal of PayPal op je factuur en een app zijn aanwezig. Met het gratis pakket verstuur je maximaal 3 facturen per maand.

Tellow (3 facturen per maand gratis)

logo tellowMet het gratis boekhoudprogramma van Tellow kun je gratis 3 facturen maken en versturen per maand. Dankzij een winst- en verliesrekening, automatisch inladen van transacties en overzicht van betaalde en onbetaalde facturen kun je hiermee eenvoudig de boekhouding bijhouden en handmatig de btw-aangifte indienen.

Ficsus

FicsusFicsus is een online boekhoudpakket dat speciaal gericht is op zzp’ers. Je kan er direct mee starten zonder kennis van boekhouden. Daarnaast biedt het een koppeling met de Belastingdienst. Dankzij een overname kun je facturatie via deze software tijdelijk gratis uitproberen.

Gekko

GekkoBij dit gratis factuurprogramma kun je onbeperkt (UBL-)facturen maken, uren en ritten bijhouden en een winst- en verliesrekening maken. Momenteel loopt er ook een kortingsactie voor het premium-abonnement dat extra mogelijkheden biedt zoals rond de opmaak van facturen of het toevoegen van extra handelsnamen.

Simpelfact

SimpelfactMet de gratis versie van deze factuursoftware kun je zoveel facturen maken als je wil, zonder beperkingen of restricties. Na het invoeren van een adres, logo en btw-tarief kun je met Simpelfact aan de slag. Facturen kunnen direct geprint worden, of zelfs gratis als pdf worden verstuurd. Voor eenmalig 95,59 biedt het factuurprogramma een betaalde versie met meer mogelijkheden.

fENNA

fENNAOnbeperkt facturen maken in eigen huisstijl, meerdere btw-tarieven, naar Nederlandse en buitenlandse klanten. Voor een meerprijs kun je ook boekhouden maar de facturatiesoftware van fENNA is gratis en zeer uitgebreid. Zelfs factureren in het Engels, Duits of Frans is mogelijk. Je kunt facturen maken op basis van een sjabloon, door te slepen, of door het sjabloon uit het overzicht te kiezen. Bankafschriften inlezen, herinneringen bij vervaldatum en bijlages bij facturen is hier allemaal mogelijk.

Factuur Simpel

Factuur SimpelDit is één van de snelst groeiende online facturatie software-oplossingen in Nederland en België. De naam zegt het al: Factuur Simpel onderscheidt zich van haar concurrenten door haar software simpel te houden. Je kunt in de gratis versie van het programma alle functies gebruiken en elke maand 5 gratis facturen of offertes sturen.

Bokbiz

BokbizBokbiz is een boekhoudpakket waar je ook facturen mee kunt maken. Het gratis pakket is zeer uitgebreid te noemen. Je moet er wel mee kunnen leven dat je veel advertenties ziet (voor €1 p/m zie je deze niet meer) en dat de naam Bokbiz op elke factuur staat vermeld (ook €1 p/m om te verwijderen). Om het pakket uitgebreider te maken kun je modules aanschaffen.

Digitalefactuur.nl

Digitale Factuurdigitalefactuur.nl biedt haar software deels gratis maar de opties hiervan zijn beperkt. je kan per maand 3 gratis facturen sturen. Wat uniek is aan digitale factuur is dat je betaalt per factuur en niet zoals de andere facturatie software een vast bedrag per maand betaald. Verstuur je weinig facturen per maand, dan is digitalefactuur.nl het bekijken waard.

Betaalde facturatie software

Alle bovenstaande programma’s zijn gratis te gebruiken maar als je onderneming groeit kom je wel al snel uit bij beperkingen van gratis facturatie-software. Twijfel je toch over betalen voor deze software? Zie dan ons overzicht met facturatieprogramma’s.

Zie ook de info over facturen maken, alles rond online boekhouden, of onze suggesties voor een boekhoudprogramma voor de eenmanszaak.