menu
e-boekhouden

Gratis facturatie-software

Gratis facturatie-softwareDe facturatie – het maken of verwerken van facturen – is vaak het meest tijdrovende onderdeel van de financiële administratie. Door gebruik te maken van facturatie-software kun je dit snel efficiënter maken. Facturatie software hoeft niet duur te zijn, er zijn zelfs gratis facturatieprogramma’s. 

De meeste ondernemers zien wel in dat facturen maken sneller en eenvoudiger gaat via facturatie software en dat hierbij minder fouten worden gemaakt. Maar als (startende) ondernemer heb je misschien nog niet voldoende financiële middelen om betaalde facturatie software aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven te vinden.

Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven te vinden.

Gratis facturatie-software

Bedenk wel van te voren dat facturatie software geen volledig boekhoudprogramma is, daar komt een stuk meer bij kijken dan alleen facturen versturen (grootboek, winst-verlies rekening, etc). Daarnaast geldt  voor facturen de administratieve bewaarplicht, wat inhoudt dat je de facturen minimaal 7 jaar moet bewaren. Soms kan facturatie software hierbij helpen, maar dit is niet altijd het  geval.

e-Boekhouden.nl

e-Boekhoudene-Boekhouden heeft nu een actie waardoor het je het 15 maanden gratis kunt gebruiken. Hierdoor is het momenteel het meest populaire pakket: maak, beheer én verstuur facturen online in eigen huisstijl en inclusief iDeal-link. Je kunt hierna zonder verplichtingen stoppen of kiezen voor een betaald abonnement.

Moneybird

MoneybirdAndere populaire facturatie software is Moneybird. Het oogt simpel, maar je kunt er toch de volledige administratie mee regelen. Facturen, bonnetjes inboeken, offertes, btw-overzichten, iDeal of PayPal op je factuur en een app zijn aanwezig. Met de gratis versie verstuur je maximaal 3 facturen per maand.

Ficsus

FicsusFicsus is een online boekhoudpakket dat speciaal gericht is op zzp’ers. Je kan er direct mee starten zonder enige boekhoudkennis. Daarnaast biedt het een koppeling met de Belastingdienst. Dankzij een overname kun je deze software tijdelijk gratis uitproberen.

Exact Go

Exact GoExact Online kennen de meeste ondernemers wel. Het is dé marktleider, maar ook een prijzig pakket. Voor kleine zzp’ers komt het nu met Exact Go: onbeperkt offertes sturen, klanten toevoegen, bonnetjes uploaden en in de béta-periode gratis tot 100 facturen per maand (na de beta 5 facturen per maand gratis).

Gekko

GekkoHierbij kun je onbeperkt gratis (UBL-)facturen maken, uren en ritten bijhouden en een winst- en verliesrekening maken. Momenteel loopt er ook een kortingsactie voor het premium-abonnement dat extra mogelijkheden biedt zoals rond de opmaak van facturen of het toevoegen van extra handelsnamen.

Simpelfact

SimpelfactMet de gratis versie van deze factuursoftware kun je zoveel facturen maken als je wil, zonder beperkingen of restricties. Na het invoeren van een adres, logo en btw-tarief kun je met Simpelfact aan de slag. Facturen kunnen direct geprint worden, of zelfs gratis als pdf worden verstuurd. Voor eenmalig 95,59 is een betaalde versie mogelijk, met meer mogelijkheden.

fENNA

fENNAOnbeperkt facturen maken in eigen huisstijl, meerdere btw-tarieven, naar Nederlandse en buitenlandse klanten. Voor een meerprijs kun je ook boekhouden maar de facturatiesoftware van fENNA is gratis en zeer uitgebreid. Zelfs factureren in het Engels, Duits of Frans is mogelijk. Je kunt facturen maken op basis van een sjabloon, door te slepen, of door het sjabloon uit het overzicht te kiezen. Bankafschriften inlezen, herinneringen bij vervaldatum en bijlages bij facturen is hier allemaal mogelijk.

Factuur Simpel

Factuur SimpelDit is één van de snelst groeiende online facturatie software oplossingen in Nederland en België. De naam zegt het al: Factuur Simpel onderscheidt zich van haar concurrenten door haar software simpel te houden. Je kunt in de gratis versie van alle functionaliteiten gebruik maken en elke maand 5 gratis facturen of offertes sturen.

Bokbiz

BokbizBokbiz is een boekhoudpakket waar je ook facturen mee kunt maken. Het gratis pakket is zeer uitgebreid te noemen. Je moet er wel mee kunnen leven dat je veel advertenties ziet (voor €1 p/m zie je deze niet meer) en dat de naam Bokbiz op een factuur wordt vermeld (ook €1 p/m om te verwijderen). Om het pakket uitgebreider te maken kun je modules aanschaffen.

Digitalefactuur.nl

Digitale Factuurdigitalefactuur.nl heeft een gratis versie, maar deze is wel erg beperkt, je kan per maand 3 gratis facturen sturen. Wat uniek is aan digitale factuur is dat je betaalt per factuur en niet zoals de andere facturatie software een vast bedrag per maand betaald. Verstuur je weinig facturen per maand, dan is digitalefactuur.nl het bekijken waard.

Betaalde facturatie software

Alle bovenstaande oplossingen zijn gratis te gebruiken maar als je onderneming groeit kom je wel al snel uit bij beperkingen van het gratis pakket. Twijfel je toch over betaalde facturatie software? Zie dan ons overzicht met facturatieprogramma’s.

Zie ook de info over facturen maken, alles rond online boekhouden, of onze suggesties voor een boekhoudprogramma voor de eenmanszaak.