Gratis facturatie-software

Met gratis facturatie-software kun je snel, foutloos en eenvoudig facturen maken dankzij checks door een online factuurprogramma. Ook abonnementen voor producten en diensten factureer je eenvoudig met gratis software. Overzicht van software en de voor- en nadelen.

Met de programma’s van Office kun je zelf een factuur maken en versturen. Maar dat kost veel tijd en met een goed en eenvoudig facturatieprogramma maak je minder fouten. Als (startende) ondernemer heb je misschien nog geen geld voor een betaald programma. Dan is goede gratis factuur-software een oplossing.

Gratis facturatie-software

gratis facturatie-softwareMet een gratis factuurprogramma kun je complete facturen maken die volledig voldoen aan de regelgeving. Meestal is een gratis programma wel beperkt tot een maximaal aantal facturen en offertes per maand.

Als je bedrijf groeit of als je aanvullende functies voor openstaande of periodieke facturen zoekt, is een volledig boekhoudprogramma meestal beter voor de boekhouding. Tegen die tijd kun je meestal eenvoudig wisselen van pakket.

Daarnaast geldt voor facturen de administratieve bewaarplicht, wat inhoudt dat je elke factuur minimaal 7 jaar moet bewaren. Soms kan online factuur-software hierbij helpen, maar dit is niet altijd gratis.

e-Boekhouden.nl (15 maanden gratis)

e-BoekhoudenActie: voor starters is e-Boekhouden nu 15 maanden gratis. Met dit online factuurprogramma maak je jouw offertes en facturen in eigen huisstijl en inclusief iDEAL-koppeling. Ook de boekhouding of btw-aangifte is in deze periode kosteloos. Daarna kun je direct stoppen of overstappen op een betaald abonnement.

Rompslomp (gratis facturen maken)

rompslompHet boekhoudprogramma van Rompslomp is speciaal voor zzp’ers en eenmanszaken gemaakt. In de gratis variant kun je onbeperkt facturen en offertes maken met je eigen logo en huisstijl. Wil je de hele boekhouding in het programma doen? Dan kost het je 15 euro per maand.

DigiBTW

e-BoekhoudenMet DigiBTW regel je gratis de facturatie in je eigen lay-out. Facturen verstuur je eenvoudig per e-mail, inclusief iDEAL-link voor een snelle betaling. Een adresboek voor relaties is bij de facturatie inbegrepen. Met een maandabonnement is het mogelijk om de volledige boekhouding te regelen met dit pakket.

Moneybird (3 facturen per maand gratis)

MoneybirdAndere populaire software is Moneybird. Ook met hiermee kun je de volledige administratie regelen. Factureren in je eigen huisstijl, bonnetjes inboeken, offertes, btw-overzichten, iDEAL of PayPal op je factuur en een app zijn aanwezig. Met het gratis pakket verstuur je maximaal 3 facturen per maand in je eigen huisstijl.

Tellow (3 facturen per maand gratis)

logo tellowMet het gratis boekhoudprogramma van Tellow kun je gratis 3 facturen maken en versturen per maand. Dankzij een winst- en verliesrekening, automatisch inladen van transacties en overzicht van debiteuren kun je hiermee eenvoudig de boekhouding bijhouden en handmatig de btw-aangifte indienen.

Gekko

GekkoBij dit gratis factuurprogramma kun je onbeperkt (UBL-)facturen maken, uren en ritten bijhouden en een winst- en verliesrekening maken. Momenteel loopt er ook een kortingsactie voor het premium-abonnement dat extra mogelijkheden biedt zoals rond de opmaak van de factuur of het toevoegen van extra handelsnamen.

Simpelfact

SimpelfactMet de gratis versie van deze factuursoftware kun je zoveel facturen maken als je wil, zonder beperkingen of restricties. Na het invoeren van een adres, logo en btw-tarief kun je met Simpelfact eenvoudig een nieuwe factuur maken, printen of gratis als pdf versturen. Voor eenmalig 95,59 biedt het factuurprogramma meer mogelijkheden.

fENNA

fENNAOnbeperkt facturen maken in eigen huisstijl, meerdere btw-tarieven, naar Nederlandse en buitenlandse klanten. Voor een meerprijs kun je ook boekhouden maar de facturatiesoftware van fENNA is gratis en zeer uitgebreid. Zelfs factureren in het Engels, Duits of Frans is mogelijk. Je kunt facturen maken op basis van sjablonen. Bankafschriften inlezen, herinneringen sturen en bijlages bij een factuur versturen.

Digitalefactuur.nl

Digitale Factuurdigitalefactuur.nl biedt haar software deels gratis maar de opties hiervan zijn beperkt. je kan per maand 3 gratis facturen sturen. Uniek aan Digitale Factuur is dat je betaalt per factuur en niet zoals bij andere facturatie software een vast bedrag per maand. Verstuur je weinig facturen per maand, dan is digitalefactuur.nl het bekijken waard.

Een online administratie regel je eenvoudig zelf

Betaalde pakketten

Alle bovenstaande programma’s zijn gratis te gebruiken maar als je onderneming groeit kom je wel al snel uit bij beperkingen van gratis facturatie-software. Ben je echt op zoek naar het beste factuurprogramma en overweeg je om ervoor te betalen? Zie dan ons complete overzicht met facturatieprogramma’s.

Zie ook de info over facturen maken, alles rond zelf boekhouden, of onze suggesties voor een boekhoudprogramma voor de eenmanszaak.