menu
e-boekhouden

Zakelijk mobiel abonnement

In een onderneming kunnen de telefoonkosten een behoorlijke kostenpost worden, zeker wanneer werknemers veel met elkaar bellen. Nog hoger worden de kosten wanneer er veel met het buitenland gebeld moet worden. Een zakelijke mobiel abonnement is er dan ook in alle soorten en maten, en volledig aanpasbaar aan de bel-behoefte van je bedrijf.

Wel of geen zakelijk abonnement?

Smartphone (mobiel)Een zakelijk abonnement is niet verplicht. Als jij privé al een mobiel hebt en die ook zakelijk wilt gebruiken is dat toegestaan. Je kunt eventuele gebruikskosten zelfs verrekenen met de belastingdienst. Maar makkelijk is dat niet. Als jij veel zakelijk belt en ook medewerkers in dienst hebt die veel zakelijk bellen dan is een gezamenlijk abonnement soms wel aan te raden. Let hierbij wel goed op de kosten. De verschillen tussen zakelijke mobiele abonnementen zijn vrij groot en afhankelijk van je bel- of internetgedrag.

Op zoek naar een zakelijk abonnement? Ook met je privé-abonnement kun je internet en telefonie zakelijk boeken. Zie ook de andere kosten van een eigen bedrijf.

Kosten zakelijk bellen in kaart brengen

Eerst is het van belang om een goede analyse te maken van de kosten die zakelijk bellen met zich mee brengen, en hoe deze kosten gemaakt worden. Zo moet onderzocht worden of de meeste belminuten opgaan aan onderling bellen tussen werknemers (in dit geval is er de mogelijkheid om een mobiel groepsabonnement af te sluiten), moet juist bellen naar het buitenland voldoende aanwezig zijn, of wordt de gsm toch voornamelijk gebruikt om te internetten? Veel providers van zakelijke abonnement kunnen je helpen met het opstellen van zo’n bel-analyse.

Aanbieders voor een zakelijk mobiel abonnement

Veel partijen bieden zakelijke abonnementen aan speciaal voor zakelijk gebruik. Bekende aanbieders op de zakelijke markt zijn onder andere Vodafone, Ziggo of KPN maar ook andere  grote aanbieders zijn aanwezig.

Vergelijken loont, er zijn regelmatig scherpe aanbiedingen met veel extra gratis producten als laptops of de nieuwste smartphones. De sites bieden persoonlijke service aan haar zakelijke klanten. Er kan gratis onafhankelijk advies worden ingewonnen over een pakket speciaal op maat gemaakt voor uw bedrijf. Tevens kunnen er ook speciale afspraken gemaakt worden over kortingen.