e-boekhouden

Zakelijk mobiel abonnement

In een onderneming kunnen de telefoonkosten een behoorlijke kostenpost worden, zeker wanneer werknemers veel met elkaar bellen. Nog hoger worden de kosten wanneer er veel met het buitenland gebeld moet worden. Een zakelijke mobiel abonnement is er dan ook in alle soorten en maten, en volledig aanpasbaar aan de bel-behoefte van je bedrijf.

Wel of geen zakelijk telefoonabonnement afsluiten

Smartphone (mobiel)Een zakelijk abonnement afsluiten is niet verplicht. Als jij privé al een mobiel hebt en die ook zakelijk wilt gebruiken is dat toegestaan. Je kunt eventuele gebruikskosten zelfs verrekenen met de belastingdienst.

Op zoek naar een zakelijke oplossing? Ook met je privé-abonnement kun je internet en telefonie zakelijk boeken. Zie ook de andere kosten van een eigen bedrijf.

Makkelijk is dat niet maar als jij werkt als zzp’er en je telefoonabonnement ook zakelijk gebruikt, kun je de kosten naar rato zakelijk boeken. Bel jij bijvoorbeeld net zoveel zakelijk als privé dan kun je de helft van je abonnementskosten op de zaak zetten. Hetzelfde geldt voor je internet en telefonie thuis, als je veel thuiswerkt.

Je kunt ook de kosten van je huidige telefoonabonnement deels op de zaak zetten.

Als jij veel zakelijk belt en ook medewerkers in dienst hebt die veel zakelijk bellen dan is een gezamenlijk abonnement toch aan te raden. Let hierbij wel goed op de kosten. De verschillen tussen zakelijke mobiele abonnementen zijn vrij groot en afhankelijk van je bel- of internetgedrag.

Op zoek naar een zakelijk abonnement? Ook met je privé-abonnement kun je internet en telefonie zakelijk boeken. Zie ook de andere kosten van een eigen bedrijf.

Kosten zakelijk bellen in kaart brengen

Eerst is het van belang om een goede analyse te maken van de kosten die zakelijk bellen met zich mee brengen, en hoe deze kosten gemaakt worden. Zo moet onderzocht worden of de meeste belminuten opgaan aan onderling bellen tussen werknemers, aan bellen naar het buitenland, of dat de telefoons vooral internetten en dus een goede mobiele internet-bundel nodig hebben. Veel providers van zakelijke abonnement kunnen je helpen met het opstellen van zo’n bel-analyse.

Providers voor een zakelijk abonnement

Veel partijen bieden zakelijke telefoonabonnementen aan speciaal voor zakelijk gebruik. Bekende telefoonproviders op de zakelijke markt zijn onder andere Vodafone, Ziggo of KPN maar ook andere grote aanbieders zijn aanwezig.

Vergelijken loont, er zijn regelmatig scherpe aanbiedingen met veel extra gratis producten als laptops of de nieuwste smartphones. De sites bieden persoonlijke service aan haar zakelijke klanten. Vraag daarom vooraf gratis een advies aan over welk pakket het beste past bij jouw bedrijf en informeer even naar welke kortingen er mogelijk zijn en wat de voorwaarden hiervan zijn.