Ondernemen & internet
menu
e-boekhouden

Flexibele werkplek huren

Op zoek naar een flexibele werkplek? Een overzicht van waar je flexibele werkplekken huren kunt. De flexplekken zijn gesorteerd op regio. Landelijk, per provincie of de grote steden.

Flexibele werkplek hurenOp deze plekken kun je kantoorruimte huren, een coworking-plek vinden of simpelweg binnenstappen om te werken op flexibele tijden. Vaak tegen een laag tarief, volledig ingericht en veelal met gedeelde vergaderruimte. Handig als je thuis werkt, maar klanten graag op een iets zakelijkere locatie wilt ontvangen. Voor groeiers is soms ook een eigen kantoorruimte te huur.

Ken je nog een flexibele werkplek die niet in de lijst staat? Neem dan contact op.

Flexibele werkplekken in het hele land

  • Regus.nl: Is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken. Als klant heb je toegang tot alle locaties. Met verschillende werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen. Regus is zeker niet goedkoop te noemen, maar vaak zijn ook kantoorartikelen of aanvullende faciliteiten goed geregeld bij Regus.
  • Flexas.nl: Biedt een overzicht van werkplekken, flexplekken en kantoorruimtes. Het concern heeft meer dan 2000 kantoren in 170 steden en is in Nederland misschien wel het grootste online platform voor kantooroplossingen.
  • Desktoday.com: Hier kunnen zzp’ers hun keukentafel, eettafel of bureau delen met vakgenoten of andere inspirerende professionals. Zo brengt het thuiswerkende zzp’ers samen. Werk naast elkaar, verbreed je netwerk en je kennis, spar of inspireer elkaar en krijg meer structuur in je dag.
  • Dé Vastgoedbeschermer: Deze aanbieder streeft ernaar om leegstaand vastgoed de best mogelijke tijdelijke invulling te geven. De partij heeft een breed aanbod van tijdelijke werkruimte  in heel Nederland. Voor de (startende) ondernemer, kunstenaar of fotograaf bieden ze flexibele kantoor- en atelierruimte in diverse gebouwen.

Ga je een eigen werkplek inrichten? Check dan ook de tips, adviezen en artikelen van Coolblue. Zie ook de andere kosten van een eigen bedrijf.

Flexplekken in de grote steden

Voor de flexibele werkplaatsen in de grote steden hebben we aparte overzichten gemaakt. Klik op een van de steden voor de werkplekken:

Flexibele werkplekken per provincie

Utrecht

Utrecht stad

Amersfoort

 • SAMENflexwerken biedt flexibele werkplekken per maand. Het concept is opgericht vanuit de gedachte dat je als zzp’er rustig wilt werken, maar wanneer je er behoefte aan hebt er altijd iemand in de buurt is om even te sparren of samen te werken.
 • Het Platform biedt flexplekken en vergaderruimtes in het Amersfoortse bedrijventerrein De Nieuwe Stad. De werk- of vergaderruimtes zijn van maandag tot en met donderdag te boeken via een app, op vrijdag zijn de ruimtes in z’n geheel verhuurd aan een adviesbureau. Reserveren kan per dag of dagdeel.

Bilthoven

 • FlexCentraal in Bilthoven heeft flexibele kantoorruimtes, werkplekken, trainings- en vergaderruimtes. Ook zijn er regelmatig exposities. Gelegen naast het NS-Station en gratis parkeren voor de deur of het nabijgelegen P&R-terrein.

Veenendaal

 • VONK360 is een broedplaats voor de ICT sector. Naar eigen zeggen loopt het gebouw voorop in duurzaamheid, kun je er moderne flexplekken huren en beschikt het over een goed bedrijfsrestaurant.
 • In Veenendaal kun je ook terecht bij Crown Slim Werken. Je kunt hier onder meer gespreksruimten, trainingsruimten, vergaderarrangementen en werkplekken huren.
 • Flexxin biedt sinds begin 2019 flexwerkplekken in een algemene werkruimte in Veenendaal, direct naast het station Veenendaal-centrum. Daarnaast zijn er afgesloten werk- en vergaderruimtes te huur en is er plek voor kleinschalige vergaderingen en evenementen. Met haar lage prijzen richt het bedrijf zich met name op startende ondernemers en studenten.

Zuid-Holland

Flexplekken Alphen aan de Rijn

 • Tauro Alphen aan den Rijn biedt representatieve en betaalbare werkruimte voor zowel de zelfstandige professional als de grotere ondernemingen. Flexibele werkplekken, kantoorunits  vanaf 20 vierkante meter en spreek- en vergaderruimtes.

Flexplekken in Delft

 • Tauro Delft verhuurt representatieve werkruimte voor zowel de zelfstandige professional als grote(re) ondernemingen. Flexibele werkplekken, kantoorunits  vanaf 20 vierkante meter en spreek- en vergaderruimtes.

Den Haag

Leiderdorp

 • Area071: Naast huisvesting biedt het bedrijf naar eigen zeggen een dynamische werkomgeving, een omvangrijk netwerk, expertise en advies. Daarnaast kun je er terecht voor het volgen van workshops en presentaties. Het platform richt richt op startende ondernemers, die maximaal drie jaar bezig zijn.

Reeuwijk

 • Verzamelgebouw Reeuwijk ligt centraal in het groene hart nabij de A12. Het concern biedt flexplekken, vaste werkplekken en kleine (20 vierkante meter) en grote kantoorruimtes (300 vierkante meter). De flexplekken kunnen zowel per keer als iedere dag op abonnementsbasis worden gehuurd. Verder zijn er faciliteiten op afroep beschikbaar, zoals vergader- en trainingsruimten.

Rijswijk

 • Tauro Rijswijk biedt flexibele werkplekken, kantoorunits vanaf 25 vierkante meter en diverse spreek- en vergaderruimtes. Hierbij betaal je alleen voor de faciliteiten die je daadwerkelijk gebruikt. Huur je kantoorruimte iedere dag en voor langere tijd, dan heb je de vrijheid om het kantoor in te richten naar jouw smaak.

Rotterdam

Schiedam

 • Naast de negen flexplekken heeft de kleinschalige Coworking Space Roomin een vergaderruimte waar maximaal veertien personen kunnen samenkomen voor een vergadering, cursus, boeklancering of een andere zakelijke bijeenkomst. Het monumentale pand ligt in het centrum van Schiedam en is zowel bereikbaar met de auto als het openbaar vervoer.

Zoetermeer

 • Bij Het Coachhuis ligt de focus op het huren van ruimtes voor een-op-een-gesprekken, coworking of kleine groepen.  Voor het geven van workshops is een trainingsruimte beschikbaar. Het concept van het Coachhuis is met name geschikt voor professionals die op uurbasis werken, zoals coaches, therapeuten, psychologen en mediators.

Noord-Holland

Amsterdam

 • Flexbieb van IJburg: Deze flexwerkplekken zijn centraal gelegen op het Haveneiland van IJburg. Het initiatief is een deelplaats voor mensen die woonachtig zijn in de omgeving. Hoewel je er ook kantoorruimte kunt huren, is het concept veel omvangrijker dan dit. Het draait er vooral om ontmoeten, delen en elkaar versterken.

Den Helder

 • i AM sharing – Hier kun je een kantoorpand delen aan het Julianaplein, midden in het centrum van Den Helder. Bieden flexwerkplekken, kantoor- en vergaderruimtes.

Noord-Brabant

Eindhoven

 • Founded by All:  Dit bedrijf bevindt zich in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Het biedt ruimte aan ondernemers die opereren op het snijvlak van design en techniek. De werkplekken variëren van 10 tot 50 vierkante meter. Naast veel extra faciliteiten, heb je ook toegang tot een groot kennis- en waardenetwerk. 
 • Flexplekeindhoven.nl: Flexplek Eindhoven biedt in totaal zes flexibele werkplekken. Het pand heeft een industriële uitstraling en wordt met name gebruikt voor creatieve producties.
 • De Asperger: Een hippe saladebar met flexwerkplekken, een ruime vergaderruimte en een fijne loungehoek. Het pand bevindt zich vlakbij het station, maar is ook goed bereikbaar met de auto.

Oss

 • Bizztopia: Inspiratie opdoen in de pastorie van een voormalige kerk? De slaapkamer van de pastoor of de kapelaan gebruiken als workshopruimte of vergaderplek? Bij Bizztopia kan het. Het delen van faciliteiten, kennis en contacten staan centraal bij dit broeinest. Je kunt er zowel terecht voor het huren van een structurele werkplek als een incidentele (vergader)ruimte.

Friesland

Lemmer

 • A la Mer: Flexwerkplekken in Lemmer, aan het strand met overzicht over het IJsselmeer.  Wil je graag met meerdere ondernemers een kantoor delen ? De kantoortuin biedt aan zeven ondernemers een fijne werkplek. Maar het is ook mogelijk om een eigen ruimte te huren.

Gelderland

Arnhem

 • GoedeGasten: Een professionele werkplek in het multifunctionele bedrijfspand van Goede Gasten. Hier kun je een flexibele werkplek huren maar het pand biedt ook project- en vergaderkamers en volop ruimte voor ontspanning. De faciliteiten zijn echter uitsluitend toegankelijk voor ICT-specialisten.

Nijmegen

 • StartUp Nijmegen: StartUp Nijmegen biedt een ‘toffe’ werkplek voor ondernemers. Daarnaast helpen ze ondernemers om hun ambities waar te maken! Je werkt dan ook in een energieke omgeving met een ondernemende spirit. Via de site kun je je vrijblijvend aanmelden voor een zogenaamde proefzitdag.
 • RebelSpaces: RebelSpaces heeft 340 vierkante meter aan open ruimte in De Smeltkroes voor ambitieuze jonge ondernemers die impact maken. Deze community bestaat uit professionals in elke discipline, maar ze hebben allemaal de passie om de wereld te veranderen.
 • Dock024: Dock024 is de kleinste van de flexwerkplekken in Nijmegen. Maar dat heeft als groot voordeel dat de leden betrokken zijn en zorgen voor een gezellige sfeer. De plek heeft drie afgesloten ruimtes die elk een eigen overlegruimte hebben. Het mooie aan Dock024 is dat het 24/7 beschikbaar is, dus ook tot in de late uurtjes!

Overijssel

Olst

 • Kulturhus het Holstohus: De flexibele werkplekken zijn van alle gemakken voorzien. Ook is het laagdrempelig, want er wordt gewerkt volgens het motto ‘paying for staying’. Naast de werkplekken vind je er vergaderruimtes tot dertig personen.

Rijssen

 • Vergaderlocatie-Rijssen: Het Twentse bedrijf biedt vergaderruimten en flexplekken. Je kunt er per uur of dagdeel betalen, maar het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart te kopen, waardoor je huurt tegen een gereduceerd tarief. En ook wanneer je op zoek bent naar een groepslocatie voor het geven van een training, cursus of seminar kun je er terecht.

Limburg

 • Flexwerkplek Mook: Mook richt zich volledig op het nieuwe werken, waarbij mensen in principe vanaf elke locatie flexibel kunnen werken. Zelfstandigen bepalen zelf of ze een werkplek huren voor een dagdeel, maand of langere periode. En op verzoek is het ook mogelijk om administratieve ondersteuning in te huren.

Groningen

 • Launchcafe: Het Launch Café is naar eigen zeggen de ideale werkplek voor ondernemers, middenin het centrum van Groningen. Naast diverse (flex)werkplekken heeft het pand brainstormruimtes, een belruimte, verschillende vergaderruimtes (geschikt van vier tot vijftien personen) en een grand café. Ook is er een community waar startups, stamgasten en investeerders elkaar ontmoeten.

Drenthe

Assen

 • Flexible Workplace heeft een divers aanbod. Zo kun je er terecht voor het huren van een flexibele werkplek of kantoor, maar ook voor een behandelruimte of workshopruimte ben je er aan het juiste adres. Flexibel Workplace is zowel toegankelijk voor startende als gevestigde ondernemers.

Emmen

 • Growing Workplace: Met het Growing Workplace-concept willen de oprichters een plek te creëren waar je als zzp-er of starter gemakkelijk in contact komt met andere ondernemende mensen. De diverse ruimtes bieden een scala aan mogelijkheden op het gebied van flexwerken, vergaderen en presenteren. Voor de betaling koop je een dagkaart of sluit je een maandabonnement af.
 • In het oude dierenpark biedt Toolbox Emmen flexplekken aan startende ondernemers, hobbyisten en professionals die met hun handen werken. Wil je een prototype maken? Dan kan dit in één van de  metaal-, hout- en elektrowerkplaatsen. De onderneming opereert vanuit een sociaal oogpunt, waardoor ook deelnemers die behoefte hebben aan begeleiding er terechtkunnen.

Meppel

 • Werkstation Meppel Hier werk je samen in een gezamenlijke ruimte en deel je een vergaderruimte en andere faciliteiten. Bestaat sinds 1 oktober 2018.

Flexibele vergaderruimte

Heb je geen werkplek nodig, maar ben je wel af en toe op zoek naar een vergaderruimte? Kijk dan eens bij Seats2meet.com. Hier vind je flexibele ruimtes voor vergaderingen door heel Nederland. Maar ook bij vrijwel alle flexplekken die hierboven zijn genoemd, heb je de mogelijkheid om tijdelijk een vergaderzaal te huren.

Mist er volgens jou nog een flexplek in de lijst? Stuur ons een mail en we voegen de flexplek zo snel mogelijk toe!