Verzendsoftware

Met verzendsoftware kun je PostNL of een andere vervoerder aan jouw webshop koppelen. Hiermee kun je efficiënter je pakketjes versturen. PostNL of DHL bieden online verkopers ook gratis plugins of koppelingen, maar als de verzendvolumes stijgen dan verdient goede logistieke software zichzelf al snel terug.

Inhoud:

Wat is verzendsoftware?

verzendsoftwareVerzendsoftware kan je webshop koppelen aan PostNL of DHL en delen van je verzendproces automatiseren. Dat bespaart tijd en fouten.

Bij meerdere bestellingen per dag is het handmatig versturen van pakketten al snel tijdrovend. Denk aan het inpakken, verzendlabel printen, pakketjes afgeven en verwerken van retouren.

Goede verzendsoftware bespaart je tijd en geld doordat je meer overzicht hebt in je zendingen, automatisch verzendlabels print en track en trace-codes verstuurt, je klant meer bezorgopties biedt of de pakketten sneller kunt verzenden.

Zelf je verzendlabels printen en goedkoper je pakket versturen via PostNL, DHL, Budbee, UPS en meer met één collectief verzendcontract? Verzend dan via Sendcloud. 23.000 webshops gingen je voor.

Je webshop aan PostNL of DHL koppelen

PostNL en DHLJe kunt je webshop ook koppelen met de software van PostNL of DHL zelf, maar losse verzendsoftware heeft meestal extra voordelen in het logistieke proces.

Verzendsoftware automatiseert enkele stappen zoals de eerder genoemde verzendlabels of track & trace-codes. De software werkt automatisch bij en je hoeft dus niet aan de slag met ingewikkelde integraties of API’s.

Daarnaast kun je in een verzendprogramma ook meerdere pakketbezorgers koppelen. Jouw contracten met bijvoorbeeld PostNL en DHL kun je in één systeem samenvoegen. Daardoor kun je via deze software klanten meer bezorgopties bieden en bovendien sneller leveren.

Verzendsoftware automatiseert deels het inpakken, labels printen, retouren of pakketten afgeven.

zelf verzendetiketten afdrukken

Verzendsoftware vergelijken

Hoe kies je een geschikt softwareprogramma voor het verzenden van jouw pakketten. Waar let je dan op?

  • Koppeling met jouw webwinkelsoftware
  • Koppeling met de juiste vervoerder(s)
  • Aanbod van verzendmethoden
  • Het versturen van mails én smsjes, zoals track & trace, in je eigen huisstijl
  • Mogelijkheden voor het verwerken van retouren
  • Mogelijkheden voor verzendingen naar het buitenland
  • Tarieven. Zowel voor de software zelf als de verzendkosten

De webshop-koppelingen, integratie met verschillende vervoerders en het juiste aanbod met verzendmogelijkheden bieden grote verbeteringen voor het logistieke proces van een webshop. Zeker voor webshops die ook te maken hebben met internationale verzendingen.

Met verzendsoftware kun je meerdere vervoerders en verzendmethoden toevoegen aan je verzendopties.

In plaats van één verzender kun je nu makkelijk uitbreiden naar twee of drie vervoerders of per zending de beste of meest voordelige vervoerder inschakelen. Als je werkt met meerdere verkoopkanalen dan is het belangrijk om ook deze integraties mee te nemen in je vergelijking.

Zelf je verzendlabels printen en goedkoper je pakket versturen via PostNL, DHL, Budbee, UPS en meer met één collectief verzendcontract? Verzend dan via Sendcloud. 23.000 webshops gingen je voor.

Tarieven kunnen natuurlijk ook de doorslag geven. Kijk niet alleen naar de kosten van de software zelf maar reken verzendkosten door per verzending. Soms biedt verzendsoftware ook een collectief contract met vervoerders, waardoor verzendkosten dalen omdat je daarmee meeprofiteert van het verzendvolume.

e-commercebedrijven

Bedrijven die verzendsoftware bieden

In Nederland zijn verschillende softwarepakketten voor de verzending mogelijk. Hieronder vind je een aantal veelgebruikte verzendprogramma’s voor het mkb.

Sendcloud

sendcloudMet de software van Sendcloud kun je goedkoop pakketten versturen. Het werkt zowel met PostNL, DHL als specialistische vervoerders. Je kunt er dus ook grotere of zware pakketten mee verzenden. Webshops met een eigen verzendcontract versturen pakketten via Sendcloud omdat ze de koppelingen prettig vinden werken. Het biedt ook redelijke tarieven als je een pakket naar een ontvanger in het buitenland verstuurt.

Sendy

SendySendy, voorheen bekend als KeenDelivery, koppelt automatisch vervoerders zoals DHL, DPD en PostNL met je webshop in een online verzendportaal. Hier worden orders automatisch geïmporteerd, labels gemaakt en track en trace-berichten verzonden. Ook verpakking en toebehoren kan Sendy voor je regelen. Daarmee is het meer een allround aanbieder.

Shops United

Shops UnitedShops United is een van de oudste Nederlandse aanbieders van verzendsoftware. Het bedrijf verbindt vervoerders als PostNL, DHL, Fietskoeriers en Van Straaten Post aan je webwinkel- of administratiesoftware. In 2017 is het bedrijf overgenomen door PostNL, maar het opereert zelfstandig. Mede door haar lange bestaan heeft Shops United voordelige prijsafspraken met verzenders. Bij een laag verzendvolume heeft Shops United meestal de goedkoopste verzendkosten.

Paazl

PaazlPaazl werd gelanceerd in 2009 en wil met name flexibele bezorging vergemakkelijken. De consument kan bijvoorbeeld een tijdstip kiezen voor de levering van zijn pakket in tijdsvensters van drie uur. Vervolgens is de bezorging real-time te volgen met Google Maps. Paazl biedt een breed spectrum van Nederlandse en buitenlandse vervoerders aan, van PostNL tot GLS en Australia Post. Wel dien je dan zelf daar nog een contract mee af te sluiten.

MyParcel

MyParcelMyParcel is een van de oudere Nederlandse spelers. Het bedrijf is opgericht in 2010 door twee voormalig webshop-eigenaren. In 2015 is het overgenomen door PostNL. Echter handelt MyParcel nog altijd zelfstandig met meerdere vervoerders en voordelige volumekorting voor klanten. Inmiddels maken duizenden webwinkels gebruik van deze verzendsoftware.

CheapCargo

CheapCargoVergelijkingsplatform CheapCargo dateert uit 2008 en maakt per zending inzichtelijk welke vervoerder hier het beste op aansluit. Je kunt eenvoudig tarieven, looptijden, uitzonderingen en toeslagen vergelijken en boeken. Ook CheapCargo valt onder PostNL sinds 2017, maar blijft zelfstandig. CheapCargo faciliteert dus nog steeds meerdere vervoerders met voordelige prijzen.

Is de verzending ook duur vanwege het inpakken of opslaan? Via dropshipping of ecommerce fulfilment kun je deze taken ook uitbesteden!