Ondernemen & internet
menu
e-boekhouden

Verzendsoftware

Verzendsoftware helpt bij het koppelen van je webshop aan PostNL, DHL of andere vervoerders en het efficiënter versturen van pakketten. Vaak zijn er ook gratis plugins of koppelingen, maar als de verzendvolumes stijgen dan verdient goede software zichzelf al snel terug. Daarnaast helpen aanbieders van verzendsoftware soms met een collectief contract bij de grote vervoerders.

Inhoud:

Verzendsoftware

verzendsoftwareBij meerdere bestellingen per dag wordt het versturen van pakketten al snel tijdrovend. Denk aan het inpakken, verzendlabels printen, pakketjes afgeven en retouren verwerken. Verzendsoftware kan je webshop koppelen aan PostNL of DHL. Hiermee bespaar je tijd en geld doordat je automatisch verzendlabels kunt printen en track en trace-codes verstuurt.

Gemakkelijk verzendlabels printen en je pakket versturen en korting bij vervoerders? Verzend je pakketten dan via SendCloud. Al 15.000 webshops gingen je voor!

Met verzendsoftware wordt pakketten versturen een stuk makkelijker en overzichtelijker. Misschien houd je nu ordergegevens bij in Excel-sheets. In een verzendprogramma hoef je gegevens niet langer handmatig in te voeren per verzender. Jouw contracten met bijvoorbeeld PostNL en DHL kun je in één systeem koppelen. Daardoor kun je klanten een reeks aan bezorgopties bieden en bovendien sneller leveren.

Verzendsoftware automatiseert deels het inpakken, labels printen, retouren of pakketten afgeven.

Verzendsoftware vergelijken

Hoe kies je een geschikt softwareprogramma voor het verzenden van jouw pakketten. Waar let je dan op?

  • Of deze een koppeling biedt met jouw webwinkelsoftware
  • Aanbod van verzendmethoden
  • Het versturen van mails, zoals track & trace, in je eigen huisstijl
  • Mogelijkheden rond het verwerken van retouren
  • Mogelijkheden rond verzendingen naar het buitenland
  • Tarieven. Zowel voor de software zelf als voor de verzending.

De koppeling met je webwinkel en het juiste aanbod zijn waarschijnlijk hierin het meest doorslaggevend. Extra verzendmogelijkheden bieden soms echt grote verbeteringen aan een webshop. Met verzendsoftware kun je vrij makkelijk ook avondlevering, same-day-delivery of pakketpunten toevoegen aan je verzendopties. En indien je hiervoor een verzender inzette dan kun je nu makkelijk uitbreiden naar twee of drie vervoerders. Of misschien wil je per zending een andere, voordeligere vervoerder inschakelen.

Gemakkelijk je pakket versturen en meeliften op een collectief verzendcontract? Verzend je pakketten dan via SendCloud. Al 15.000 webshops gingen je voor!

Tarieven kunnen natuurlijk ook de doorslag geven. Staar je niet direct blind op de kosten van de software zelf maar reken het even door per verzending. Soms biedt verzendsoftware ook de optie om je bij hun contract met vervoerders aan te sluiten. Dat kan betekenen dat je verzendkosten dalen omdat je dan meeprofiteert van hun verzendvolume.

Bedrijven die verzendsoftware bieden

In Nederland zijn verschillende softwarepakketten voor de verzending mogelijk. Hieronder vind je een aantal veelgebruikte verzendprogramma’s voor het mkb.

SendCloud

SendcloudSendCloud is opgericht in 2012 door drie voormalige webshop-eigenaars. Na slechte ervaringen met verzendingen richtten zij de all-in-one verzendsoftware SendCloud op. Inmiddels is het bedrijf snel gegroeid, mede dankzij grote investeerders. SendCloud koppelt eveneens diverse vervoerders, maakt verzendlabels en verstuurt automatisch track en trace-berichten. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om via haar collectieve contract bij PostNL of DHL in te kopen, maar staat daarnaast toch met name bekend om haar uitgebreide verzendsoftware zelf. Dankzij internationale ambities kan deze aanbieder ook helpen bij verzendingen naar het buitenland.

Met same-day-delivery je cutoff-tijd verbeteren?  Red je Pakketje haalt het ’s middags op en levert ’s avonds. Dankzij dropoff-punten voor elk verzendvolume.

KeenDelivery

KeenDeliveryVan Mourik Transport merkte dat veel klanten verzending maar lastig vonden. Daarom is KeenDelivery, voormalig Jet Verzendt, in het leven geroepen in 2013. KeenDelivery koppelt automatisch vervoerders zoals DHL, DPD en PostNL met je webshop in een online verzendportaal. Hier worden orders automatisch geïmporteerd, labels gemaakt en track en trace-berichten verzonden. Ook verpakking en toebehoren kan KeenDelivery voor je regelen. Daarmee is het meer een allround aanbieder.

Shops United

Shops UnitedShops United is een van de oudste Nederlandse aanbieders van verzendsoftware. Het bedrijf verbindt vervoerders als PostNL, DHL, Fietskoeriers en Van Straaten Post aan je webwinkel- of administratiesoftware. In 2017 is het bedrijf overgenomen door PostNL, maar het opereert zelfstandig. Mede door haar lange bestaan heeft Shops United voordelige prijsafspraken met verzenders kunnen maken. Daarmee is het een van de goedkopere aanbieders.

Paazl

PaazlPaazl werd gelanceerd in 2009 en wil met name flexibele bezorging vergemakkelijken. De consument kan bijvoorbeeld een tijdstip kiezen voor de levering van zijn pakket in tijdsvensters van drie uur. Vervolgens is de bezorging real-time te volgen met Google Maps. Paazl biedt een breed spectrum van Nederlandse en buitenlandse vervoerders aan, van PostNL tot GLS en Australia Post. Wel dien je dan zelf daar nog een contract mee af te sluiten. Webshops als Sissy-Boy, G-Star en Bever maken gebruik van Paazl. Het programma is met name rendabel voor de relatief grotere webwinkels die bijvoorbeeld ook naar het buitenland willen verzenden.

Is de verzending ook duur vanwege het inpakken of opslaan? Via dropshipping of ecommerce fulfilment kun je deze taken ook uitbesteden!

MyParcel

MyParcelMyParcel is een van de oudere Nederlandse spelers. Het bedrijf is opgericht in 2010 door twee voormalig webshop-eigenaren. In 2015 is het overgenomen door PostNL. Echter handelt MyParcel nog altijd zelfstandig met meerdere vervoerders en voordelige volumekorting voor klanten. Inmiddels maken duizenden webwinkels gebruik van deze verzendsoftware.

CheapCargo

CheapCargoVergelijkingsplatform CheapCargo dateert uit 2008 en maakt per zending inzichtelijk welke vervoerder hier het beste op aansluit. Je kunt zodoende tarieven, looptijden, uitzonderingen en toeslagen vergelijken. Wanneer je de juiste match hebt gevonden kun je je order ook meteen boeken. CheapCargo wordt voornamelijk gebruikt door midden- en kleine webwinkels. De softwaresite kent duizenden actieve gebruikers. Ook CheapCargo valt onder PostNL sinds 2017, maar blijft zelfstandig. CheapCargo faciliteert dus nog steeds meerdere vervoerders met voordelige prijzen.