menu
e-boekhouden

Populairste ondernemers onder studenten

Populaire ondernemersSteve Jobs is voor Nederlandse studenten de beste geslaagde ondernemer van dit moment. Bijna 30 procent noemt de Apple-topman de ultieme entrepreneur. Ze roemen hem om zijn innovatieve producten, creativiteit en ontspannen voorkomen. Meest populaire Nederlandse ondernemer op hogescholen en universiteiten is Reinout Oerlemans.

Dat blijkt uit een enquête onder ruim tweehonderd studenten uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van Jonge Ondernemers!, een vorige week verschenen boek over de top van jong ondernemend Nederland en geschreven door freelance journalist John van Schagen. Op de vraag ‘wie is voor jou de beste ondernemer van dit moment?’ antwoordt 28 procent met Steve Jobs. Virgin-baas Richard Branson (18 procent) en de Nederlander Reinout Oerlemans (15 procent) eindigen respectievelijk op plaatsen twee en drie. Studenten typeren Jobs als iemand die altijd zijn eigen koers vaart en constant met vernieuwende producten komt.

“Studenten beschouwen Jobs als het brein achter populaire hebbedingen als de iPod en de iPhone. Met al die innovatieve producten is hij hun grote voorbeeld geworden, iemand waar ze zich graag aan spiegelen”, zegt John van Schagen. Opvallend genoeg laat de nummer drie op de lijst Reinout Oerlemans grote namen uit de Quote 500 voor zich. “Reinout is het prototype van de succesvolle ondernemer waarmee je in de kroeg een biertje kan drinken. In de ogen van vooral jonge mensen doet hij heel gave dingen, zoals het regisseren van een film.”

De top 7 populaire ondernemers onder studenten:

  1. Steve Jobs (28 procent)
  2. Richard Branson (18 procent)
  3. Reinout Oerlemans (15 procent)
  4. Raymond Spanjar (12 procent)
  5. Joop van den Ende (9 procent)
  6. Michael Dell (7 procent)
  7. Duncan Stutterheim (5 procent)

Over het boek
Jonge Ondernemers! presenteert de top van jong ondernemend Nederland. Achttien goed boerende jonkies, samen goed voor miljoenen euro’s omzet, van wie we nog veel gaan horen. Hun ambitie kent nauwelijks grenzen, hun ondernemersgeest is aanstekelijk. Daarmee zijn ze een inspirerend voorbeeld voor al hun leeftijdsgenoten. Aan het woord komen onder meer Ben Woldring, Danny Mekic’, Rory Bertram en Sharif Khalladi. Zij vertellen het geheim van hun succes. Waar begin je? Hoe kom je aan klanten? Hoe verdubbel je de omzet? Zó deden zij het. Tussen al deze inspirerende verhalen door biedt auteur John van Schagen de lezer een serie handige tips en trics om zelf net zo succesvol te worden.

Reacties