Ondernemen & internet
menu
e-boekhouden

Mobiele pinautomaat

Met een mobiele pinautomaat kun je direct overal je klanten laten afrekenen. Je hoeft niet eindeloos op je factuur te wachten en kan meer klanten in kortere tijd bedienen. De klant is op zijn beurt blij met een soepel betaalproces. Hoe laat je klanten mobiel pinnen?

Mobiele pinautomaatEen mobiele pinautomaat geeft vrijheid. Of je nu bezorger, monteur, foodtruckhouder of aanbieder op beurzen en markten bent, mobiel pinnen is een must. Nederland is een pinland bij uitstek: het overgrote deel van onze fysieke aankopen betalen we met een pinpas. De introductie van contactloos betalen in 2013 heeft pinnen nog makkelijker gemaakt. Meer dan de helft van alle pinbetalingen in Nederland gebeurt inmiddels contactloos. Mobiel afrekenen is de nieuwe Europese standaard, met Nederland als een van de absolute koplopers. Gelukkig is dat allemaal prima mogelijk met een mobiele pinautomaat.

Op zoek naar een mobiele pinautomaat met enkel transactiekosten en zonder maandabonnement? Koppel iZettle en regel het eenvoudig met je mobiele telefoon!

Pinnen door de pinpas of smartphone te ‘tappen’

In een pop-upwinkel of marktkraam willen klanten dus graag afrekenen via een mobiele pinautomaat. Het liefst contactloos door hun pas kort langs de betaalautomaat te halen. Voor bedragen onder de 25 euro kan dit meestal zonder een pincode in te toetsen. Alternatief kunnen mensen hun smartphone op eenzelfde manier naast de automaat ‘tappen’ om contactloos te betalen. Hoewel in de minderheid, waren er in 2018 al honderdduizenden Nederlanders die dit soort apps gebruiken en dit aantal groeit sterk.

In deze betaalbehoefte voorzien is niet alleen gunstig voor de klant, maar ook voor jou als ondernemer. Afrekenen gaat zo een stuk sneller. Dat betekent ten eerste dat je meer klanten kunt helpen in een kortere tijd. Ook wordt je voor je diensten of producten sneller betaald. Als monteur kun je veel beter aan de deur pinnen, dan achteraf een factuur versturen en indien nodig nog een betaalherinnering.

Om klanten mobiel te laten afrekenen, heb je een mobiel pinapparaat nodig. Vaak betaal je hiervoor transactiekosten en mogelijk abonnementskosten. Maar dit hoeft niet zo duur te zijn als je denkt.

Mobiele pinautomaat zonder abonnement

Pinapparaten van iZettle koppel je via Bluetooth aan je smartphone of tablet. Het product en bedrag selecteer je in de bijbehorende app, het apparaat dient uitsluitend voor de betaling. De bon kun je vervolgens versturen via email of sms, dan wel uitprinten. Er zijn ook pinapparaten die geen telefoon of tablet nodig hebben, maar zelf een simkaart met 4G of Wifi gebruiken. Voor iets meer geld heb je ook een automatische bonnenprinter of touchscreen.

Lage prijs, hoge transactiekosten

Mobiel pinnenHoewel je voor zo’n mobiele pinautomaat weinig geld kwijt bent, zo tussen de tachtig en honderd euro, betaal je wel hogere transactiekosten. Als je naar verhouding weinig transacties uitvoert op een dag, neem bijvoorbeeld een monteur in tegenstelling tot een groentekraam, kan dit een hele goede keus zijn. Houd er wel rekening mee dat je een goede internetverbinding nodig hebt.

Mobiel pinnen met abonnement

Misschien wil je niet afhankelijk zijn van je smartphone of een stabiele internetverbinding om betalingen uit te voeren. Je eigen telefoon er steeds bij moeten pakken kan natuurlijk onprofessioneel ogen voor je klant. Of als je dagelijkse transactieaantal groeit. Dan kun je ervoor kiezen een zelfstandig pinapparaat aan te schaffen met een abonnement, bij aanbieders als CCV en Ingenico.

Hoge prijs, lage transactiekosten en goede service

Het voordeel van een abonnement op een mobiele pinautomaat is dat je van onderhoud en service verzekerd bent. De apparaten zijn wel fors duurder, namelijk een paar honderd euro. Daarnaast betaal je nog een paar tientjes maandelijkse abonnementskosten voor de mobiele pinautomaat. Daar staat tegenover dat je zeer lage transactiekosten betaalt. Ter vergelijking: de transactiekosten met zo’n abonnement zijn minder dan 10 cent, terwijl een apparaat met smartphone zo’n 20 cent of meer rekent.