menu
e-boekhouden

Exact sluit elke 10 minuten nieuwe klant aan

Exact sluit elke 10 minuten nieuwe klant aan

Het Nederlandse bedrijf Exact sluit elke tien minuten een extra klant aan in de cloud. De aanbieder van bedrijfssoftware heeft momenteel meer dan 300.000 klanten, maar ziet nog volop groei. Een uitbreiding naar China wordt daarbij niet geschuwd.

CEO Erik van der Meijden zegt in een interview met De Financiële Telegraaf dat van de 300.000 klanten die ze nu bedienen, er zo’n 280.000 in de cloud zitten. “Dat aantal blijft groeien. Elke 10 minuten krijgen we weer een extra klant in de cloud”, zo zegt hij. Maar dat moet ook andersom kunnen, zo denkt Van der Meijden: elke minuut er tien klanten bij krijgen.

De cloud moet daar uiteraard bij helpen. “Ons softwareplatform is gepositioneerd als een digital business platform. Ondernemingen kunnen zich richten op het groeien en hoeven zich niet meer bezig te houden met bijvoorbeeld softwarevernieuwingen en andere zaken”, zo legt hij uit. “Uiteindelijk worden alle processen digitaal: administratieve taken, maar bijvoorbeeld ook leningen aanvragen. Doordat wij de benodigde informatie hebben van de klant, kunnen we zo’n proces enorm versimpelen en versnellen.”

Mogelijke uitbreiding naar China

Exact denkt te kunnen groeien door meer en meer te focussen op het buitenland. Het Delftse bedrijf focust zich nu op groei in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Amerika, maar ze onderzoeken ook de mogelijkheid om de Chinese markt te betreden. “China heeft een gigantische economische ontwikkeling doorgemaakt. De professionaliteit van de administratie ligt vaak op een lager niveau, terwijl op andere vlakken juist veel vooruitstrevender wordt gewerkt”, aldus Van der Meijden.

Tags

Reacties