menu
e-boekhouden

‘Exact Go richt zich op de zzp-markt’

‘Exact Go richt zich op de zzp-markt’

Nederland telt ruim een miljoen ondernemers die als zzp’er werken. Exact bood al diverse boekhoudoplossingen voor het bedrijfsleven, maar deze waren hoofdzakelijk gericht op het middensegment en hoger. Met Exact Go wil de softwareaanbieder straks ook de starter en kleine zelfstandige aan zich binden.

‘Exact Go werkt als assistent van de drukbezette zzp’er’

Het bedrijf uit Delft biedt al een online boekhoudprogramma onder de naam Exact Online, en is hiermee naar eigen zeggen al marktleider in het mkb. Maar voor de kleinste spelers, zoals zzp’ers met een simpele boekhouding, is Exact Online eigenlijk al te omvangrijk. Hiervoor heeft het Exact Go in het leven geroepen. Dit is een boekhoudprogramma voor zzp’ers, en werkt als een mobiele app waarmee kleine zelfstandigen de administratie eenvoudig kunnen bijwerken.

“We willen een assistent zijn voor de ondernemer die alles zelf moet doen en blij is als hij enkele keren per maand tijd vindt om zijn administratie bij te werken”, vertelt Niels Buijs op de vloer van Exact Live. Door zich te richten op micromomenten, bijvoorbeeld die paar minuten waarop er op de opdrachtgever wordt gewacht, kan de ondernemer dagelijks even snel een factuur sturen, bonnetjes inboeken of rekeningen betalen.

‘Exact Go is puur een mobile only-oplossing’

Dat men steeds meer vergroeid is met de telefoon is voor Exact Go een positief verschijnsel, aangezien het een mobile only-oplossing is. Niels is ervan overtuigd dat het zal aanslaan. Mede dankzij het grote netwerk van aangesloten boekhouders. “Ook voor hen werkt Exact Go heel prettig, omdat de app ervoor zorgt dat alle facturen en bonnetjes digitaal worden ontvangen in plaats van in een schoenendoos. Hierdoor heeft de boekhouder een beter inzicht in de financiën en kan hij meteen ingrijpen mocht dat nodig zijn.”

Het belangrijkste verschil met vergelijkbare oplossingen in de markt is dat Exact Go, naast het feit dat het uitsluitend beschikbaar is als app, vrij is van jargon. De app bevat volgens Niels alle functionaliteiten die voor een kleine ondernemer belangrijk zijn, maar ook niet meer dan dat. “Dit zorgt ervoor dat de app eenvoudig in gebruik is en niet onnodig zwaar wordt. En wil je meer dan dat, zoals voorraadbeheer, dan kun je altijd nog overstappen naar een uitgebreider pakket.”

Tags

Reacties