menu
e-boekhouden

Exact neemt Reeleezee over

Exact neemt Reeleezee over

Businesssoftwarebedrijf Exact heeft branchegenoot Reeleezee overgenomen. De software en diensten van die laatste partij zullen niet opgaan in het merk Exact, maar blijven als eigen label opereren binnen de Exact Group. Ook blijft Reeleezee in Breukelen gevestigd.

Het nieuws werd gisteren door beide partijen naar buiten gebracht. Daarbij werd ook duidelijk dat de productlijnen van Exact Online en Reeleezee afzonderlijk worden doorontwikkeld. Wel gaan de technische teams samenwerken op het gebied van zaken als machine learning, blockchain en standard business reporting. Exact gaat ook de door Reeleezee ontwikkelde kassa-software Cashr, aanbieden aan haar eigen klanten, in combinatie met andere diensten uit haar eigen portfolio.

Reacties  na overname

Volgens Exact-CEO Erik van der Meijden is de overname goed nieuws voor ondernemers en accounts. Wilko Stronks, algemeen directeur van Reeleezee, laat weten enthousiast te zijn om samen met Exact verder te bouwen aan hun producten en zo nog betere administratie- en kassasoftware te ontwikkelen. “Door meer investeringen in geavanceerde cloudsoftware stellen we accountants steeds meer in staat om ondernemers efficiënter te kunnen ondersteunen, en bieden we ondernemers op administratief vlak steeds meer gemak en controle.”

Tweede overname deze maand voor Exact

Volgens het persbericht bedienen Exact en Reeleezee samen zo’n 325.000 bedrijven en maken de helft van alle accountants- en administratiekantoren in  ons land gebruik van hun oplossingen. Voor Exact is het de tweede overname deze maand, aangezien het eerder het Franse bedrijf Dièse Finance kocht.

Tags

Reacties