Virtueel kantoor

Met een virtueel kantoor beschik je over een professionele werkplek, zonder dat je vastzit aan een langdurig huurcontract. Bovendien kun je vaak gebruikmaken van faciliteiten als een postservice, telefoonservice en een vergaderruimte. Virtuele kantoren worden regelmatig ingezet als alternatief voor een buitenlandse vestiging, maar ook in eigen land biedt het diverse voordelen.

Wat is een virtueel kantoor?

Het is een fysieke kantoorlocatie, vergelijkbaar met het huren van een flexwerkplek. Je kunt zelf bepalen wanneer je er wilt werken. Ook kun je gebruikmaken van aanvullende mogelijkheden zoals een zakelijk postadres, een telefoonnummer en een telefoonservice voor als je niet op de locatie aanwezig bent.

Je maakt gebruik van (de uitstraling van) een professioneel kantoor, zonder de hoge kosten die je hebt als je een bedrijfspand zou kopen of huren. De kantoorruimte biedt bijvoorbeeld uitkomst voor ondernemers die veel reizen en op meerdere plekken willen werken. Meubilair is meestal inbegrepen en ook hoef je zelf geen eigen internet, energie of schoonmaak te regelen. Omdat je zelf de frequentie bepaalt is het ook handig voor mensen die voornamelijk vanuit huis werken, maar niet hun thuisadres zakelijk willen gebruiken.

Zoek je een werk- of vergaderruimte? Met Regus.com huur je snel een flexibele werkplek, maar ook compleet ingerichte ruimtes met eigen werkplekken, inclusief faciliteiten door het hele land.


Zakelijk adres met professionele uitstraling

Wat zijn de voordelen van een virtueel kantoor?

Vergaderen in virtueel kantoor op professionele wijzeNet als wanneer je een (flexibele) werkplek huurt, kun je de locatie inzetten voor vergaderingen met (internationale) collega’s, meetings met (potentiële) klanten of simpelweg als rustige werkplek. Dit kan zowel in eigen land als in het buitenland. Omdat het zo laagdrempelig en flexibel van opzet is, wordt het ook vaak ingezet om de mogelijkheden in andere afzetmarkten te verkennen.

Naast het gemak dat je overal ter wereld in een fysiek kantoor kunt werken, straalt een eigen werk- en ontmoetingsplek professionaliteit uit. Met een mooie locatie, een zakelijk adres en een lokaal telefoonnummer kom je nu eenmaal professioneler over dan wanneer je vanuit een onbekend adres zaken wilt doen in het buitenland en vervolgens wilt afspreken bij een hotel of horecagelegenheid.

Met één abonnement overal ter wereld een vestigingsadres, kantoorruimte en vergaderruimtes.

Met lokale kantoorruimte kun je nieuwe afzetmarkten makkelijker verkennen. Merk je dat er te weinig animo is voor jouw bedrijfsmodel, dan kun je vrij snel andere terreinen verkennen. Je onderneming zit immers niet vast aan langdurige contracten. En slaat een bepaalde markt goed aan, dan kun je een kantoor eerst virtueel aanhouden totdat je (eventueel) overgaat tot het huren van een bedrijfsruimte.

Zoek je een werk- of vergaderruimte? Met Regus.com huur je snel een flexibele werkplek, maar ook compleet ingerichte ruimtes met eigen werkplekken, inclusief faciliteiten door het hele land.

Waar moet je bij virtuele bedrijfsruimte op letten?

Een virtueel kantoor is niet bedoeld als fulltime werkplek voor je bedrijf. Heb je regelmatig een locatie nodig om te werken, dan is een flexplek of flexibele kantoorruimte een betere optie. In beide gevallen geldt dat je zelf geen invloed hebt op de aankleding. Let bij je keuze dus goed op of de werkplek overeenkomt met wat jij met je bedrijf wilt uitstralen.

De regels kunnen per land verschillen.

Flexibele werkplek delen Daarnaast zijn de regels voor virtuele kantoren afhankelijk per land. In sommige regio’s is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je bedrijf te registeren op een virtueel kantooradres.

In Nederland is het geen probleem om dit adres te gebruiken als postadres of om hier je gasten te ontvangen. Het is echter niet mogelijk om je om je virtuele kantoor te gebruiken als registratieadres bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor heb je een locatie nodig waar je permanent een ruimte huurt als niet je privéadres wilt gebruiken.