Prijsvergelijkers

Prijsvergelijkers zijn een prima manier om jouw webwinkel extra onder de aandacht te brengen bij consumenten. Maar welke prijsvergelijker past het beste bij jouw doelgroep en artikelen? En bieden vergelijkers ook kansen als je niet altijd de beste prijs kunt bieden voor jouw producten?

Wat is een prijsvergelijker?

prijzen vergelijken via prijsvergelijkersAls je online iets bij een webshop wil kopen en online even zoekt naar ervaringen of de beste prijs voor een product kom je al snel op prijsvergelijkers.

Dit zijn sites die producten en webshops vergelijken op aanbod, prijs of ervaringen. Omdat ze vaak het aanbod en de prijzen van duizenden webshops vergelijken hebben ze soms enorm veel bezoekers. Die sturen ze soms door naar webshops die hiervoor willen betalen.

Zelfs in een klein land als Nederland zijn meerdere prijsvergelijkers actief. De meest bekende zijn Tweakers Pricewatch, Kieskeurig, Beslist.nl, Vergelijk.nl en Google Shopping.

Vraag direct tarieven op voor SEO of SEA op bij marketingbureaus. Wil je zelf je online marketing regelen? Het boek Online Marketing Tornado van IMU+ biedt hiervoor een handig stappenplan!

online de beste deal zoeken

Bol.com, Amazon en Zalando

Prijsvergelijker Bol.comBol.com is geen prijsvergelijker maar een warenhuis. Wel heeft het zoveel aanbod van andere winkels, dat veel consumenten het inmiddels ook als vergelijkingssite gebruiken. Amazon en Zalando bieden ook producten van andere webwinkels aan.

Google Shopping

Prijsvergelijker Google ShoppingGoogle Shopping is de productvergelijker van Google. Het is al sinds 2012 in ons land actief maar met name afgelopen jaren sterk gegroeid. Mede omdat het ook in de zoekresultaten van Google.nl terugkomt is het een grote speler in het rijtje. In Duitsland, Engeland en Frankrijk werd Google Shopping halverwege 2010 gelanceerd.

Beslist

Prijsvergelijker Beslist.nlDeze onafhankelijke prijsvergelijker biedt 25 miljoen producten van 10.017 webshops. Ook op Beslist.nl betalen adverteerders per doorklikkende bezoeker. Het bepaalt de sortering van de zoekresultaten deels op basis van de beste prijs, maar ook op criteria van de bezoeker. Een hoge positie in de zoekresultaten is niet te koop. Beslist werkt samen met Thuiswinkel.org en Qshops en vermeldt dan ook bij een shop of zij over deze keurmerken beschikken.

Kieskeurig

Prijsvergelijker Kieskeurig.nlKieskeurig.nl werd in 1999 opgericht en is onderdeel van Reshift Media. Ze vergelijken met name artikelen met een stekker. Webwinkels die zich aansluiten betalen commissie, maar kunnen geen topposities kopen. Wel staat Kieskeurig reviewacties van fabrikanten toe. Middels deze reviewacties, waarbij consumenten een prijs of extra garantie krijgen als ze een review op de site plaatsen, zorgt de vergelijker voor extra klantenbeoordelingen.

Vergelijk.nl

Prijsvergelijker Vergelijk.nlVergelijk.nl werd opgericht in 1999 en is naast ons land ook actief in België, Finland en Frankrijk. Het is een onafhankelijke prijsvergelijker dat zelfstandig is gefinancierd. “Er zijn geen bedrijven die een streepje voor hebben waardoor ze bijvoorbeeld altijd boven in de lijst verschijnen.” Het heeft op het moment van schrijven (2021) een assortiment op basis van 1665 winkels.

Tweakers Pricewatch

Prijsvergelijker Tweakers PricewatchTweakers.net Pricewatch richt zich met haar prijsvergelijker vooral op bezoekers van Tweakers.net. In de Pricewatch zijn dan ook alleen elektronische apparatuur, computers, games en bijbehorende accessoires te vinden. Naar eigen zeggen kan je zoeken naar meer dan 1 miljoen elektronica-producten met minstens 2,5 miljoen prijzen van zo’n 350 webwinkels. Voordat je een nieuwe webwinkel kunt toevoegen controleert de Tweakers-crew deze eerst.

Op Tweakers kun je prijzen vergelijken van één miljoen elektronica-producten.

Kelkoo

Prijsvergelijker KelkooOpgericht in 2000 in Frankrijk, is deze speler in elf landen, waaronder Nederland, actief.  Naar eigen zeggen zijn op de Nederlandse Kelkoo meer dan 7 miljoen producten, verdeeld over 200 categorieën, te vinden van 1200 online aanbieders. De volgorde waarop het producten toont is afhankelijk van de prijzen van producten, maar ook van het bedrag dat de winkel per klik betaalt.

De meeste vergelijkingsites vragen een vergoeding per bezoeker. Je betaalt dan per klik.

Kledingkopen.nl

Prijsvergelijker Kledingkopen.nlEen interessante nichespeler binnen de prijsvergelijkingen is Kledingkopen.nl. In tegenstelling tot bovengenoemde websites richt Kledingkopen.nl zich alleen op vergelijkingen binnen de mode. Het assortiment bevat zo’n 1,2 miljoen producten van 170 verschillende kleding webshops en 3000 merken.

Welke prijsvergelijkers zijn het beste?

als consument online prijzen vergelijkenHoe ontdek je welke prijsvergelijkers het beste bij jouw webwinkel aansluiten? Kijk allereerst of de categorie waarin jij verkoopt wel goed is vertegenwoordigd op de site. Je hoeft bij Tweakers Pricewatch niet aan te komen zetten met een webshop vol handdoeken. En bij Bol.com kom je ook niet zo één-twee-drie bovenaan in de zoekresultaten te staan.