menu

Google Adsense

Google Adsense is een onderdeel van Google Ads, maar in plaats van dat je hier moet betalen voor advertenties kun je deze op jouw website plaatsen en zo geld verdienen.

Google Adsense

Google Adsense biedt advertenties op je website waarvoor je voor elke unieke klik geld in je online account krijgt. Je kunt je als webmaster gratis inschrijven, advertenties plaatsen die voldoen aan de richtlijnen van Google, en online geld verdienen indien deze effectief blijken te zijn.

Zodra je een drempelbedrag hebt verdiend zal Google je aan het eind van de maand uitbetalen. Meestal werken advertenties op basis van CPC, wat staat voor Cost per Click oftewel kosten per klik. Je verdient dan geld wanneer mensen op de advertenties klikken. Als deze populair zijn of als je over interessante onderwerpen schrijft is CPM soms ook mogelijk. Hierbij verdien je geld wanneer de advertenties worden vertoond.

Google Adsense toont Google Ads op jouw website

Google Adsense ziet eruit als een gewoon advertentieblok dat je op elke website tegen kunt komen. De reden dat Google Adsense zo populair is, is omdat de instap voor webmasters erg laag is. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Een andere reden is dat Google zoveel adverteerders heeft dat er voor vrijwel elke website relevante advertenties te vinden zijn. Google Adsense bezoekt hiervoor je website (automatisch) waarna het precies weet welke advertenties hiervoor het meest geschikt zijn. Vergelijkbaar met de advertenties die je ziet op Google zelf.

Voor elke pagina en in elk advertentieformaat heeft Google op deze manier wel relevante advertenties. Het maakt dan ook niet uit waar je de code plaatst. Het programma zal automatisch advertenties plaatsen die aansluiten bij waar de pagina over gaat. Voorbeeld: stel je hebt een site over honden waarin één pagina over katten gaat. Als je hierop Adsense plaatst, zal deze de advertentie omzetten in een advertentie over iets wat met katten te maken heeft, zoals bijvoorbeeld een advertentie over kattenvoer.

Adsense-banners opmaken

Veel advertentieblokken zien er over het algemeen zo uit, dat deze nooit echt goed bij je website passen. Via Google Adsense heb je dit probleem gelukkig niet. Je kunt de Google Ads helemaal opmaken zoals jij dat wilt. Zowel de achtergrondkleur, de kleur van de tekst, links of titels! Dit maakt het heel makkelijk om het een onderdeel van je website te maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je advertentie in tegenovergestelde kleuren te laten verschijnen zodat deze juist extra opvallen. Op die manier kun je een beetje ermee spelen en kijken wat het beste werkt.

De verdiensten

Wat valt er nou mee te verdienen? Dat is heel afhankelijk van het onderwerp van je website, de bezoekers en de effectiviteit van de advertentie. Deze advertenties komen uit Google Ads. De inkomsten zijn dus allereerst afhankelijk van wat mensen daar bieden voor een bezoeker.

Maar om echt veel bezoekers door te kunnen sturen zul je zelf dus ook veel bezoekers moeten hebben. Des te meer bezoekers je op je site krijgt, des te meer kans dat er mensen op klikken. Over het algemeen zijn het dan ook de grote websites die veel verdienen met dit soort campagnes. Maar toch valt er voor de kleinere websites ook best nog wat extra’s in mee te pikken.

Haal alles eruit wat erin zit!

Hier volgen nog wat tips voor mensen die op dit moment al gebruik maken van Google Adsense of erover nadenken om het te gaan gebruiken.

Plaats

Om meer kliks op je advertentie te krijgen, wordt aangeraden om de advertentie onder je header te plaatsen of tussen de inhoud van je website. Dit zijn namelijk de plaatsen waar mensen het meest naar kijken en ook het snelst op klikken.

Kleur

Tegenwoordig zie je veel advertenties waar niets aan wordt gedaan qua kleur. Het is slim om je advertentie de kleuren te laten aannemen van je website. Zo zullen mensen denken dat het een onderdeel is van je website en er sneller op klikken.

Google Adsense-banners iets voor mij?

Wil je echt goed geld verdienen met Google Adsense, dan zul je toch al gauw een druk bezochte site moeten hebben. Omdat het er om gaat dat er veel mensen op klikken. Maar voor ieder die een CPC-advertentie geplaatst wil hebben op zijn/haar website is Google Adsense zeer aan te raden, omdat je totale controle over je advertentie hebt.

Daarnaast is de barrière laag. Google accepteert een website veel sneller dan online reclamebureaus dus ook kleine websites kunnen op deze manier wat verdienen. Liever weinig dan niets toch? Dus wil je wat extra verdienen met je website en zit je na te denken over welk CPC-programma je moet aannemen, ga voor Google Adsense!