menu

Google Adsense

Google Adsense heet tegenwoordig Google Ads, maar omdat het hier gaat om de inkomsten noemen veel mensen het nog Adsense. Het is simpel gezegd een advertentieprogramma van Google. Hierbij kan elke webmaster zich gratis inschrijven, advertenties plaatsen die voldoen aan de richtlijnen van Google, en geld verdienen indien deze effectief blijken te zijn. 

Google Adsense is een banner, een advertentie op je website waarvoor je voor elke unieke klik geld in je online account krijgt. Zodra je een drempelbedrag hebt verdiend word je aan het einde van de maand uitbetaald. In het verleden was het enkel mogelijk om via CPC geld te verdienen (CPC staat voor Cost Per Click, oftewel kosten per klik). Tegenwoordig heeft Google ook CPM campagnes (Cost Per Mille, oftewel kosten per 1000 pageviews).

Google Adsense speciaal?

Google Adsense ziet eruit als een gewoon advertentieblok dat je op elke website tegen kunt komen. Waarom is Google Adsense dan speciaal zul je je afvragen. Google Adsense is speciaal omdat het je pagina als het ware leest en kijkt waar je pagina over gaat. Dan baseert Google Adsense op hetgeen hij gelezen heeft de advertentie die geplaatst wordt. Het maakt dan ook niet uit waar je je Google Adsense code plaatst. Google Adsense zal altijd advertenties plaatsen die aansluiten bij waar de pagina over gaat. Voorbeeld: stel je hebt een site over honden waarin 1 pagina over katten gaat. Als je hierop Adsense plaatst, zal deze de advertentie omzetten in een advertentie over iets wat met katten te maken heeft, zoals bijv. kattenvoer.

Adsense; The Looks

Veel advertentie blokken zien er over het algemeen zo uit, dat deze nooit echt goed bij je website passen. Google Adsense heeft hier iets op bedacht, je kunt namelijk bij Google Adsense in je account de kleuren van je advertentie veranderen. Dit betekent de achtergrondkleur, de tekst kleur, de linkkleur, alles! Dit maakt het heel makkelijk om Google Adsense eruit te laten zien als een normaal deel van je website. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je advertentie in tegenovergestelde kleuren te laten verschijnen, of gebruik maken van het revolutionaire rood-geel patroon, wat je verdiensten omhoog kan laten schieten. Het is dus mogelijk om je Google Adsense te modificeren naar een onderdeel van je eigen site, zonder dat het er saai uitziet.

De verdiensten

Wat valt er nou mee te verdienen, met zo’n Adsense advertentie op je site? Wil je echt goed geld verdienen met Google Adsense, dan zul je toch al gauw een druk bezochte site moeten hebben. Want bij Google Adsense gaat het er immers om dat er veel mensen op de advertenties gaan klikken. Des te meer bezoekers je op je site krijgt, des te meer kans dat er mensen op klikken. Over het algemeen zijn het dan ook de grote websites die veel verdienen met dit soort campagnes. Maar toch valt er voor de kleinere websites ook best nog wat extra’s in mee te pikken. Het verschilt per klik hoeveel geld je krijgt. Dit wordt namelijk gebaseerd op waar je pagina over gaat. Er zijn bepaalde onderwerpen waar, naar het schijnt, heel veel voor wordt betaald per klik. Het is dus echt een kwestie van bezoekers krijgen,  zodat er meer kans is dat er op je advertentie wordt geklikt.

Haal alles eruit wat erin zit!

Hier volgen nog wat tips voor mensen die op dit moment al gebruik maken van Google Adsense of erover nadenken om het te gaan gebruiken.

Plaats

Om meer kliks op je advertentie te krijgen, wordt aangeraden om de advertentie onder je Header te plaatsen of tussen de inhoud van je website. Dit zijn namelijk de plaatsen waar mensen het meest naar kijken en ook het snelst op klikken.

Kleur

Tegenwoordig zie je veel advertenties waar niets aan wordt gedaan qua kleur. Het is slim om je advertentie de kleuren te laten aannemen van je website. Zo zullen mensen denken dat het een onderdeel is van je website en er sneller op klikken.

Iets voor mij?

Wil je echt goed geld verdienen met Google Adsense, dan zul je toch al gauw een druk bezochte site moeten hebben. Omdat het bij Google Adsense er om gaat dat er veel mensen op klikken. Maar voor ieder die een CPC advertentie geplaatst wil hebben op zijn/haar website is Google Adsense zeer aan te raden, omdat je totale controle over je advertentie hebt. Daarnaast is de barriere laag. Google accepteert een website veel sneller dan online reclamebureaus dus ook kleine websites kunnen op deze manier wat verdienen. Liever weinig dan niets toch? Dus wil je wat extra verdienen met je website en zit je na te denken over welk CPC programma je moet aannemen, ga voor Google Adsense!