menu
e-boekhouden

Ondernemers, help ondernemers!

Ondernemen. Het mooiste wat er is. Wel moeilijk. Daarom helpen ondernemers elkaar. Graag. Via Child At Venture kun je dat nu combineren met jouw bedrijf en steun je ondernemerschap en ontwikkeling. Wereldwijd.

Child At Venture
Child at Venture is een organisatie die jongeren helpt in ontwikkelingslanden bij het opzetten van een eigen bedrijf. Dit kunnen eenmansbedrijfjes zijn, maar ook grotere bedrijven waar meerdere jongeren in zitten. Child at Venture levert startkapitaal, traint de jonge entrepreneurs en biedt 1,5 tot 2 jaar begeleiding. Daarna moeten zij op eigen benen staan. Dit, in samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven.

Tot op heden hebben ze 19 bedrijven helpen opzetten, in zeven landen in Afrika en Azie waar 600 jongeren bij zijn betrokken. De missie van Child at Venture is dat jongeren in de derde wereld toegang hebben tot een goed inkomen en kunnen werken vanuit hun eigen talenten en ambities. In 2009 is het doel 10 projecten te starten voor 200 jongeren in Zambia, Gambia, Filippijnen en Kenia.

Jonge ondernemers, wereldwijd
Overal ter wereld zijn jongeren geïnteresseerd in ondernemen omdat ze iets willen doen wat ze leuk vinden, goed kunnen of waar ze een kans in de markt zien. Dit is voor jongeren in ontwikkelingslanden niet anders dan hier in Nederland. Een andere overeenkomst? Dat bijna alle jongeren het rekenwerk het minst leuk vinden om te doen. Maar ja, boekhouden hoort er bij!

Er zijn natuurlijk wel verschillen. Bij Afrikaanse jongeren is de noodzaak om te ondernemen groter. Nederlandse jongeren hebben in principe heel veel mogelijkheden om een zinvolle invulling te geven aan hun toekomst. Daarnaast zijn Nederlandse jongeren veel innovatiever en creatiever door ons onderwijssysteem. Afrikaanse jongeren daarentegen denken veel meer in termen van samenwerking en netwerkverbreding dan in termen van concurrentie. Dit is vanuit de Afrikaanse levenswijze goed te verklaren, de positie in de lokale community is daar erg belangrijk.

Jij als ondernemer kunt andere ondernemers helpen!
Child At Venture is op zoek naar bedrijven die de jongeren zowel financieel als inhoudelijk willen helpen bij de start van hun eigen bedrijf. Onder het motto Ondernemers voor Ondernemers vragen zij Nederlandse ondernemers hen te steunen bij het realiseren van de ambities van de jonge entrepreneurs. Even concreet: Je kunt jezelf op feestjes en partijen investeerder noemen als je Child At Venture helpt met eenmalig een steun van 250 euro. Je geeft dan het complete startkapitaal van een jonge ondernemer.

Het werk van Child at Venture steunen is een mooie manier om invulling te geven aan het maatschappelijk ondernemersaspect van jouw bedrijf, maar vooral een unieke kans om je direct en concreet in te zetten voor jonge ondernemers in arme gebieden. Jij krijgt in Nederland alle mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. Het is een mooi symbool als jij als teken van dank hiervoor, hetzelfde zou kunnen realiseren bij ondernemers in ontwikkelingslanden.

En dan zit je bij Child At Venture goed. Werkelijk mensen in een ontwikkelingsland een eigen bedrijf laten opzetten. Deze aanpak is resultaatgericht.

Ben je benieuwd en wil je jezelf laten inspireren?
Zie voor meer informatie http://www.childatventure.nl of onderstaande filmpje, dat is uitgezonden op Gambia TV, waarin Jamy Goewie het doel van Child At Venture uitlegt.


Reacties