Offertesoftware

Overzicht met offerteprogramma’s voor ondernemers uit het mkb. Met goede offertesoftware kun je snel en gemakkelijk professionele offertes maken voor nieuwe opdrachten. Bespaar tijd en ontwerp je offerte foutloos met gestandaardiseerde blokken, en zie bij elk voorstel direct het juiste tarief en de tijdsplanning.

Bij e-Boekhouden.nl zijn offertes onderdeel van het facturatieprogramma. Hiermee maak je eenvoudig offertes in jouw huisstijl en zet je deze later eenvoudig om naar facturen. Nu 15 maanden gratis en vrijblijvend.

Met het boekhoudprogramma van SnelStart kun je onbeperkt offertes en facturen sturen, eenvoudig btw-aangiftes doen, bankkoppeling maken en meer. SnelStart inKaart heb je vanaf 18 euro per maand. Probeer het nu 30 dagen gratis.

Offertes maken in je eigen huisstijl, online laten goedkeuren én direct omzetten naar een factuur. Met het boekhoudprogramma van Moneybird zijn je offertes zo gebeurd. Ondernemers zijn hier vaak positief over de gebruiksvriendelijkheid.

Gripp is crm-software voor het mkb. Met de offertetool maak je offertes zoals jij dat wil. Alles in je eigen huisstijl, inclusief digitaal laten tekenen. Met zelf aan te passen sjablonen, handige opvolg-tactieken en team-functies creëer je offertes die echt scoren.

Rompslomp.nl biedt eenvoudige boekhoudsoftwar,e inclusief een offerteoplossing. Eenvoudig in gebruik. Bespaar tijd met het maken van offertes. Vanaf 7,50 euro per maand.

Tijd en werk besparen met online offertesoftware

Ondernemers die werken zonder online software zitten bij elke nieuwe opdracht soms uren te stoeien met een offerte. Bijvoorbeeld met het bepalen van het juiste tarief of het omschrijven van de voorwaarden en documentatie van de opdracht. Zo’n voorstel of afspraak regel je eenvoudig in een offerteprogramma.

Grote bedrijven hebben soms enorme voorstellen waarin heel wat dagen werk gaat zitten. Ook die maken offertes met software, en regelen hiermee de volledige projectadministratie of operationele processen. De software die nodig is om deze offertes te maken is soms enorm qua functionaliteiten en mogelijkheden. Hierdoor is het slim om de programma’s even te vergelijken. Probeer eens een gratis proefperiode.

Met de juiste online software kun jij ook een professionele offerte maken voor je klant.

Offerte-software voor kleine bedrijven

Zzp’ers of ondernemers met een kleine eenmanszaak of vof besparen soms al veel tijd met een simpel facturatie- of boekhoudprogramma waarin ook een offerte-module is meegenomen. Zeker als deze ook kan herinneren, of direct facturen kan maken op basis van de gemaakte offerte.

Adviseurs, webdesigners, zoekmachinespecialisten of soortgelijke beroepen offreren projecten vaak op uurbasis en die moet je vooraf inschatten. Dan is het fijn als je werkt met online offertes, en die kunt standaardiseren via software.

Offertesoftware voor eenmanszaak of vof.

Het nut van een goed online offerteprogramma

Offerte-software voor zzp'ers

Software voor het maken van facturen of verwerken van de boekhouding komt meestal eerder aan bod. Het offertetraject wordt soms lang in Excel en Word geregeld.

Veel ondernemers denken dat offerte-software niet goed aansluit bij de wijze waarop zij graag hun offerte maken.

Maar met de offerte-modules in facturatie- of boekhoudprogramma’s kun je vaak al veel automatiseren. Zeker als je het integreert met een urenregistratie. Alhoewel een goede planning belangrijk is, bestaan professionele offertes vaak wel uit meer dan alleen dat. Denk aan de juiste documentatie die de werkzaamheden beschrijft, en ook een overzicht van taken per project of fase is minstens net zo belangrijk.

Software voor de kaders en digitaal ondertekenen

Een goede offerte maakt duidelijk wat wel en niet is inbegrepen. Software helpt ook bij het digitaal ondertekenen van offertes, of bij het tussentijds inzage in de voortgang. Dat helpt niet alleen jou, om te zien of je de opdracht goed hebt ingeschat, maar ook de klant. Die ziet direct het verloop en wat er in de offerte is inbegrepen, of niet. Dat laatste wil bij veel beroepen nog wel eens misgaan.

Dankzij software kun je offertes digitaal laten ondertekenen en duidelijk afbakenen wat is inbegrepen in de opdracht.

Digitaal een offerte onderteken is heel fijn voor efficiëntie, maar tussentijds stappen kunnen afvinken heeft voor veel beroepen ook voordelen. Denk aan webdesigners die tussentijds van de klant nieuwe wensen te horen krijgen. Of een timmerman die een offerte voor een kast heeft gemaakt, maar tijdens de uitvoering ook gevraagd wordt om de verlichting richting de kast, een stopcontact of de plinten langs de kast even opnieuw bij te werken. Een duidelijke offerte met goede documentatie en toelichting rond eventuele nacalculatie kan essentieel zijn.

Een goed online offerteprogramma geeft hier duidelijke handvatten voor. Tot slot helpt de software soms niet alleen jou bij het maken van een offerte, maar ook het offertetraject kan loopt vaak prettiger verlopen. Zo biedt het programma vaak mogelijkheden tot het digitaal ondertekenen van opdrachten of het tussentijds inzien van fases, trajecten of facturen die gekoppeld zijn aan de opdracht.