Ondernemen & internet
menu
e-boekhouden

Urenadministratie

Een urenadministratie houd je niet alleen bij als bewijs voor de Belastingdienst. De administratie helpt bij het runnen van het bedrijf. Het geeft inzicht in de tijd die besteed is aan de verschillende bedrijfsactiviteiten en of deze activiteiten rendabel zijn. Als er wordt gewerkt voor opdrachtgevers is het ook noodzakelijk om bij te houden hoeveel uren je kan factureren.

urenadministratieOm aangemerkt te worden als ondernemer voor de belastingdienst is één van de punten waarop gelet wordt dat de eigenaar minimaal 1225 uur per jaar werkt voor de eenmanszaak. Als je niet als ondernemer wordt gezien door de fiscus kom je niet in aanmerking voor zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Om te bewijzen aan de belastingdienst dat er voldaan is aan het urencriterium moet er een goede urenadministratie bijgehouden worden.

Software voor urenadministratie

Er is veel software beschikbaar om de urenadministratie bij te houden. Veel boekhoudprogramma’s bieden oplossingen voor het bijhouden van de uren, maar er zijn ook urenregistratie programma’s. Er zijn er verschillende op de markt, waaronder enkele die zich richten op ondernemers met eenmanszaken, soms zelfs met een focus op zzp’ers en freelancers.

Meestal werken deze programma’s vanuit de cloud, zodat je via mobiele apps en handige toepassingen dit zeer gemakkelijk bij kunt houden en de pakketten ook goed kan koppelen met andere oplossingen voor het online boekhouden. Waarbij je naast de urenregistratie ook de andere aspecten van de administratie van een eenmanszaak kunt regelen.

Drie softwareoplossingen voor de urenadministratie:

e-Boekhouden.nl - Urenregistratie voor ondernemers

Werkt u op projectbasis, of wilt u uw uren bijhouden voor het urencriterium? Gebruik dan de urenmodule van e-Boekhouden.nl. U registreert hiermee heel eenvoudig uw uren per project of activiteit. Maak nu een account aan.
Bekijk de website

Exact - De #1 urenregistratie software van het MKB

Met software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in 1 handig programma en maak je geen fouten meer door dubbele invoer. De slimme software verbetert je cashflow en werkt altijd en overal.
Bekijk de website

Rompslomp.nl

Dé makkelijkste urenregistratie app voor ondernemers - Registreer gemakkelijk je gewerkte uren & ritten - Gebruik onze handige timer - Zet je uren om naar een factuur - Maak nu je gratis account aan en probeer het zelf!
Bekijk de website


Urenadministratie in Excel

Het is ook goed mogelijk om de urenregistratie in Excel bij te houden, zorg er altijd voor dat je administratie netjes en gestructureerd is. Maak een indeling met verschillende categorieën zoals administratie, vervoer, acquisitie, onderhoud, etc. Zodat er een goed overzicht is hoeveel uur besteed is aan de verschillende onderdelen van het bedrijf.

Registratie bijhouden

Bepaal wanneer en hoe vaak de urenadministratie wordt bijgehouden. Wanneer er lang gewerkt wordt aan hetzelfde project is één keer per week waarschijnlijk voldoende, maar zeker in het begin wanneer er veel wisselend gedaan wordt is het aan te raden om elke dag de administratie bij te werken. Uit ervaring blijkt dat het erg lastig is om precies te onthouden wat en hoe lang je precies bezig bent geweest.

Urenadministratie - de laatste berichten: