menu
e-boekhouden

‘Makkelijker in Europa ondernemen door betere standaardnormen’

‘Makkelijker in Europa ondernemen door betere standaardnormen’

Deze week werd het Joint Initiative on Standardisation (JIS) ondertekend door tientallen bedrijven, vakbonden en organisaties uit Europa. Hierin staan nieuwe afspraken om tot betere standaardnormen voor producten en diensten te komen, wat er onder andere voor moet zorgen dat MKB’ers en innovatieve ondernemers gemakkelijker in heel Europa kunnen ondernemen.

Door JIS moet de Europese afzetmarkt voor nieuwe producten vergroot worden en moeten onderzoekers en ondernemers op dit continent gemakkelijker kunnen samenwerken, waardoor sneller nieuwe producten en diensten op de markt komen. Innovatief ondernemen, of ondernemen in het buitenland, moet hiermee makkelijker worden gemaakt voor Europese ondernemers.

‘Vooral MKB en ICT zullen profiteren’

Volgens minister Kamp van Economische Zaken zijn gemeenschappelijke standaardnormen over bijvoorbeeld materiaal en technologie vereist om bedrijven harder te laten groeien en gemakkelijker in heel Europa te laten ondernemen, innoveren en samenwerken. “De afspraken die we hebben gemaakt, dragen bij aan een Europa waar afzetmarkten voor nieuwe producten worden ontsloten, technologie beter met elkaar kan communiceren en innovaties gemakkelijker tot stand komen. Vooral ons MKB, de ICT-sector en innovatieve bedrijven zullen hiervan profiteren.”

JIS sluit perfect aan bij de inzet van de Europese Commissie om de ICT-sector verder te verbeteren. Het focust zich hierbij op 5G mobiele netwerken, cloud computing, internet of things, data-technologie en cybersecurity.

Reacties