menu
e-boekhouden

Flexplekken in Amsterdam

Flexplekken in AmsterdamWij bieden een overzicht van flexplekken in Amsterdam. Ben jij ook op zoek naar een flexibele werkruimte in Amsterdam? Er zijn er genoeg en de voor- en nadelen zijn per aanbieder sterk verschillend. Even vergelijken kan dus zeker geen kwaad.

Ga je een werkplek inrichten? Check dan ook de tips, adviezen en artikelen van Coolblue. Zie ook de andere kosten van een eigen bedrijf.

Overzicht van flexplekken in Amsterdam

Wij vonden de volgende lijst met aanbieders van flexplekken in Amsterdam.

 • Amsterdam Coworking: Hier kun je flexplekken huren aan de Keizersgracht, middenin het centrum dus. Naast het huren van (virtuele) kantoorruimte kun je er onder meer terecht voor een zakelijk 020-telefoonnummer. Huren kan al per uur, maar je bent (tenzij je alleen vergaderruimte huurt) wel altijd gebonden aan een abonnement.
 • Freelancehub: Op Schiphol-Rijk huur je flexibele kantoorruimtes van 20 tot 280 vierkante meter. Ook is het mogelijk om meerdere ruimtes aan elkaar te koppelen, waardoor een nog grotere ruimte ontstaat.
 • Moma-co: Biedt mogelijkheden in het pand aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam-West. Van een vast kantoor van 28 vierkante meter, een vast bureau in een gedeelde ruimte tot een flexibele werkplek. Er zitten diverse ondernemers in het pand en daarnaast zijn er ruimtes voor (externe) lezingen, presentaties, vergaderingen en events.
 • Beehive biedt creatieve werkruimte aan ondernemers, bedrijfjes, collectieven en kunstenaars op Amsterdam IJburg. Op de Beehive locaties kun je vast een plek huren, maar je kan er ook flexen. Je hebt dan de beschikking over een eigen werkplek, internet, koffie en thee en je kunt gebruikmaken van vergaderplekken en andere faciliteiten.
 • Het Concertgemaal in Amsterdam-Noord biedt (flexibele) werkplekken aan ongeveer dertig ondernemers. De flexplekken worden met name gebruikt door mensen uit de creatieve industrie. Naast de flex- en vaste werkplekken zijn er twee aparte overlegruimtes. Je huurt op abonnementsbasis.
 • Duurzaamhuren Amsterdam is gevestigd in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. In het duurzame en gasloze gebouw worden werkplekken en vergaderruimtes verhuurd. Dit kan op abonnementsbasis, maar het is ook mogelijk om per uur of dag(deel) te betalen.
 • Out of Space: Het concern biedt werkplekken in een ruimte waarin alles mobiel is, waardoor de ruimte zich aanpast aan de werkbehoeften van de gebruikers op dat moment. Je kunt je klanten ontvangen in een representatieve ruimte met het karakter van een pakhuis .
 • Plant22 – Het bedrijf verhuurt werkplekken in Amsterdam-West. Tarief 300 euro per maand exclusief btw (2018) voor een bureau, koffie en internet.
 • KNSM-laan 15: Ruime professionele werkplekken voor 300 euro per maand (exclusief btw, in 2018) op het KNSM-eiland in Amterdam mét uitzicht op het IJ. Grote vergaderzaal voor 10 personen beschikbaar.
 • House Of Fashion Amsterdam: Het verzamelpand biedt inspirerende (flexibele) werkplekken in het bruisend hart van Amsterdam. Bestemd voor ondernemers in fashion, lifestyle, design en voor alle andere creatievelingen die hun netwerk willen uitbreiden. Huren kan vanaf 225 euro per maand (2018).
 • Boven de Balie: Dit bedrijf richt zich op internetondernemers en startups die op zoek zijn naar een flexplek in het centrum van Amsterdam. Het kantoor is gelegen aan het Leidseplein en biedt ruimte voor veertig ondernemers.
 • Easystart Office biedt niet alleen flexplekken aan, in zowel Amsterdam als Rotterdam, maar biedt ook registratieadressen en virtuele kantoren. Handig voor als je je huisadres privé wilt houden.
 • The mood: Op de Keizersgracht verhuurt The Mood multifunctionele kantoorunits en vergaderzalen. Ruime keuze uit fully operational units of alleen gestoffeerde units, variërend van standaard tot zeer luxueus directieniveau, van betaalbaar tot zeer exclusief, van 12 – 180 vierkante meter. Te huur voor een dag, een week, een maand, een half jaar of een jaar.
 • Flexplek Amsterdam: Of je nu een flexibele werkplek zoekt in Oost, West, Noord, Zuid of in het centrum, Flexplek Amsterdam heeft ze in alle delen van onze hoofdstad.
 • Tauro Amsterdam biedt representatieve werkruimte vanaf 25 vierkante meter. Flexibele werkplekken, kantoorunits  en spreek- en vergaderruimtes. Ook kun je gebruikmaken van de telefoondienst.
 • Amsterdam Art Center: Hier huur je geen (flexibele) werkruimte, maar je kunt er wel terecht voor al je vergaderingen. Ook worden op deze locatie regelmatig workshops en bedrijfsuitjes georganiseerd.
 • StartDock: Je kunt bij StartDock verschillende abonnementen afsluiten, van een flexibele co-werkplek tot een volledig kantoor inclusief vergaderruimtes voor jezelf. In Amsterdam heeft het bedrijf twee vestigingen: een pand aan de Herengracht en een kantoor aan de Keizersgracht.
 • Reisbrigade, een reisorganisatie in de Baarsjes, heeft gemiddeld zes werkplekken beschikbaar voor andere ondernemers. Een volledig bureau kost maandelijks 175 euro. Flexplekken, waar je maximaal drie dagen per week gebruik van kunt maken, kosten 125 euro per maand.
 • Multidisciplinair Centrum Amsterdam Zuid, oftewel MCA Zuid, biedt onderdak aan verschillende therapeuten. Twee behandelkamers, inclusief behandelbank, worden verhuurd. Dit kan zowel voor vaste dagdelen (vanaf 85 euro per maand) als op flexibele basis (losse dagdelen of zelfs per uur).
 • Amsterdam Offices fungeert als flexwerkplek, virtueel kantoor, zakelijk adres en registratieadres. Het pand, waar je zowel tijdelijke werkplekken als kantoorruimte kunt huren, is gevestigd in de populaire 9 Straatjes. Er zijn drie pakketten, waarbij het aantal opties en het tarief oploopt.
 • Stories verhuurt praktijkruimtes aan (business) coaches, therapeuten en adviseurs in hartje Amsterdam. Je huurt de flexibele ruimte per dagdeel van zes uur. De minimale huurperiode is één dagdeel per week. Na een contract van zes maanden kun je maandelijks opzeggen. Wil je niet vastzitten aan een contract, dan betaal je tien euro per maand extra.

Naast lokale flexplekken vind je hier een overzicht van landelijke spelers met vestigingen in diverse steden.