menu

Aanmelden bij zoekmachines

Zoekmachines zijn voor de meeste websites nog steeds de meest populaire manier om bezoekers te krijgen. Je website correct aanmelden bij zoekmachines lijkt dan ook een belangrijke klus. Toch gaat dit in Nederland tegenwoordig bijna automatisch. Je kunt je nog wel aanmelden bij zoekmachines als Bing of Google, maar als je dit niet doet zul je merken dat deze zoekmachines jouw website toch snel weten te vinden.

aanmelden bij zoekmachines

Je zakelijke website aanmelden bij zoekmachines is niet nodig maar controleren of vervolgens alles goed gaat, is wel aan te raden. Vroeger was dit een spannend proces maar tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk controleren of een zoekmachine als Google je website al heeft gevonden, heeft kunnen doorzoeken en wat hij als belangrijkste trefwoorden heeft gevonden. Ze gaan er zelfs zover in dat ze je zelfs een beeld bieden in hoe vaak je website in zoekresultaten is voorgekomen, hoeveel mensen vervolgens je website bezochten en op welke zoektermen dit was. Dit programma heet Google Webmasters.

Dit werkt wel altijd achteraf maar blijkt in de praktijk flink efficiƫnter dan het blijven aanmelden bij de zoekmachine zelf.

Het aanmelden uitbesteden aan bedrijven?

Er zijn diverse bedrijven die het aanmelden bij zoekmachines voor je uit handen kunnen nemen. Ze beloven dan voor een vast bedrag je website aan te melden bij soms wel honderden zoekmachines!

Helaas bedoelen ze hier niet de werkelijke nuttige zoekmachines zoals Google News of Google Shopping mee maar doelen ze op al die kleine internationale websites die ooit een concurrentiestrijd van Google en Bing hebben verloren. Echt nuttig blijkt dit aanmelden bij zoekmachines dus niet te zijn.

Aanmelden bij productvergelijkers

Er zijn op het internet ook specifieke zoekmachines voor producten uit webwinkels. Deze vergelijkingssites en prijsvergelijkers kunnen soms een enorme boost geven aan de traffic van je webwinkel. Zeker als je een specifiek assortiment hebt of flink met je prijzen kunt concurreren.

Enkele interessante prijsvergelijkers om je bij aan te melden zijn bijvoorbeeld Kieskeurig.nl of Vergelijk.nl.