Meer zzp’ers op zoek naar werkplek

Meer zzp’ers op zoek naar werkplek

Door de coronacrisis zitten veel ondernemers en zzp’ers thuis. Daar is het niet altijd rustig, terwijl werken in een café er ook niet meer in zit. En dus zijn steeds meer zelfstandigen op zoek naar een kleine kantoorruimte voor een rustige werkplek.

De thuiswerkplek is populair, maar helaas niet voor iedereen even geschikt. Eén van de platforms die een stijging ziet in het aantal reacties op kantoorruimte huren is Huurbieding.nl. Normaal gesproken krijgt deze zoekmachine voor bedrijfspanden zo’n 1250 reacties per maand binnen. Maar nu na de uitbraak van het coronavirus zijn dat er zo’n 1600.

Vooral plekken van maximaal 200m² populair

Volgens eigenaar Kees Jan Verplanke reageren ondernemers en zzp’ers vooral op kantoren en werkplekken met een ruimte tot 200 vierkante meter, waar ruimte is voor maximaal vijf bureaus.

Dat er meer naar kantoorruimte wordt gezocht dan normaal, had Verplanke eigenlijk wel verbaasd. “Zodra je het woord crisis hoort, zakt de moed je in de schoenen. Daar gaan we, dacht ik, maar niets blijkt minder waar. Tegen de verwachtingen in is het aantal reacties van potentiële huurders aanzienlijk gestegen in de afgelopen maand.”

Tegen de verwachtingen in steeg het aantal reacties van potentiële huurders aanzienlijk.

Het aantal reacties van potentiële huurders is flink gestegen.

Volgens Verplanke zijn het vooral zzp’ers en kleine ondernemers die nu een werkruimte zoeken. “Normaal zwoegen zij op zolderkamers of zie je ze driftig typend hun werk doen in hippe horecagelegenheden. Deze ondernemers hebben door de coronacrisis vaak niet alleen werk verloren, maar ook een werkplek. Luidruchtige kinderen en partners nemen zolderkamers over en horecagelegenheden zijn gesloten. Daarom zijn velen op zoek naar een plek voor zichzelf om gefocust te kunnen werken”, zo verklaart hij de stijging.

Voor ondernemers die, juist in deze tijd van zoveel mogelijk thuiswerken, op zoek zijn naar een flexibele werkplek, hebben wij een overzicht van flexplekken per provincie.

Over de auteur

Over de auteur

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten