e-boekhouden

Belastingdienst test btw-aangifte betalen met iDeal

Belastingdienst test btw-aangifte betalen met iDeal

De Belastingdienst is een pilot begonnen waarbij ondernemers de btw-aangifte en betaling aan de Belastingdienst kunnen voldoen met iDeal. Hiervoor is het een proef gestart met stichting Zeker-OnLine en de vier boekhoudsoftware-leveranciers Asperion , Informer, Reeleezee en Yuki.

De proef heet ‘Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één’ en is eigenlijk in januari al van start gegaan. Het experiment duurt twee jaar en de Belastingdienst zoekt nog steeds zzp’ers die willen meewerken. Zij krijgen hiervoor één van de vier online boekhoudpakketten voor een speciale prijs.

Alle gebruikers Informer kunnen nu met iDeal betalen

Zo’n online boekhoudpakket zet vervolgens automatisch de gegevens voor de btw-aangifte klaar, waarna de ondernemer vanuit dit pakket de aangifte verzendt en afrekent met de bekende betaalmethode iDeal.

Eén van de aangesloten partijen, Informer, maakt het nu mogelijk voor alle gebruikers van InformerOnline om op deze manier de btw-aangifte te doen. Dit komt doordat de pilot met de Belastingdienst voor het softwarebedrijf een ‘overweldigend succes’ was.

Aangifteproces voor boekhoudende ondernemer verbeterd

“Het direct kunnen indienen van de btw-aangifte en de mogelijkheid om de aangifte direct te betalen met iDeal zorgen voor een flinke tijdbesparing en meer gemak voor de ondernemer”, zo laat Informer weten. CEO Remco Frühauf is dan ook blij dat de Belastingdienst deze stappen neemt om het aangifteproces te verbeteren voor ondernemers die zelf boekhouden.

Ook de Belastingdienst is erg tevreden over de eerste reacties: “De eerste gebruikerservaringen zijn zeer veelbelovend, zzp’ers ervaren meer gemak door de koppeling, vinden de snelheid prettig en ervaren meer zekerheid bij hun boekhouding.”

Proef Belastingdienst met Zeker-Online

Gerelateerde berichten