StartupDelta wordt TechLeap.nl

StartupDelta wordt TechLeap.nl

StartupDelta, een instantie die zich inzet voor de belangen van startende ondernemers, krijgt later dit jaar een vervolg, maar met een andere naam. Het programma zal na 1 juli door het leven gaan als TechLeap.nl. Wel blijft prins Constantijn van Oranje aan als ‘special envoy’, een rol die eerder ook door Neelie Kroes werd vervuld.

Het kabinet heeft aangekondigd de komende vier jaar 65 miljoen euro extra te investeren in het Nederlandse startup- en scale-upbeleid. Om de ambities waar te maken is er een sterke impuls nodig en het kabinet ziet hier een taak voor StartupDelta.

Het heeft StartupDelta in staat gesteld om na het afgelopen van het huidige mandaat op 1 juli de inzet te vergroten onder de nieuwe naam TechLeap.nl. En ook bij deze club is prins Constantijn van Oranje ambassadeur, een rol die hij de afgelopen drie jaar ook al vervulde.

Van Nederland Europa’s beste startup-ecosysteem maken

De bedoeling is nog steeds dat TechLeap.nl helpt met de ontwikkeling van kennis over het startup-ecosysteem, dat het nieuwe initiatieven tot stand brengt en dat het Nederlandse top-scale-ups verbindt met de beste investeerders en programma’s. Met het vervolg van StartupDelta als TechLeap.nl wil de overheid van Nederland het beste startup-ecosysteem van Europa maken.

35 miljoen euro naar TechLeap.nl

Van de 65 miljoen euro die de komende vier jaar beschikbaar wordt gesteld voor het beleid om startups en scale-ups is 35 miljoen euro voor het nieuwe programma van TechLeap.nl. De overige 30 miljoen euro gaat naar andere maatregelen die het ecosysteem moeten versterken.

About us

Over ons

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten