menu
e-boekhouden

RTL lanceert startup-programma Studio Startup

RTL lanceert startup-programma Studio Startup

RTL Z komt met een nieuw startup-programma, genaamd Studio Startup. Dit programma wordt gekenmerkt door live uitzendingen vanaf locatie, een online platform en diverse kanalen voor interactie. Met Studio Startup wil de tv-zender de Nederlandse startupwereld een ‘landelijk gezicht’ geven.

Volgens de zender wordt Studio Startup ‘de plek waar iedereen die iets met startups te maken heeft, elkaar kan vinden’. Voor het programma zal RTL Z met een rondreizende studio langsgaan bij plekken waar dingen gebeuren die voor startups in Nederland relevant zijn. Dit zijn dan ook gelijk netwerk-events.

De eerste zal op 9 maart plaatsvinden, bij het startup-verkiezingsdebat in B-Amsterdam. Daar zullen zes politici, waaronder Mei Li Vos van de PvdA en Kees Verhoeven van D66, hun programmapunten voor startups gaan pitcen en worden ze geconfronteerd met de praktijkervaringen van startende ondernemers.

Q&A met Studio Startup

Het programma zal ook samen met de Accenture Innovation Awards op zoek gaan naar nieuwe innovatieve starters. De werving daarvoor zal binnenkort van start gaan. Daarnaast zal Studio Startup regelmatig Q&A-sessies houden over praktische zaken, zoals hoe presenteer je jezelf goed en hoe krijg je toegang tot deskundigen over bijvoorbeeld financiële, juridische en fiscale zaken.

Reacties