Revolut Business-review

8

(onze review)

Revolut Business is een volledige zakelijke bankrekening, zowel voor freelancers en zzp’ers als het mkb. In onze laatste review krijgt het een 8. De team-functies ervaren wij als grote plus. De verschillende valuta maakt het handig voor internationale betalingen. Wel zijn er nog weinig boekhoud-koppelingen.

Inhoud:

Revolut business review

Wat is Revolut Business?

Revolut is een digitale bank die financiële diensten via een app biedt. Het bedrijf is opgericht in 2015 en populair om de lage kosten. Bij het Basic-plan zijn er geen maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt alleen voor je gebruik. Dit gratis pakket biedt unieke internationale mogelijkheden voor ondernemers.

Rekeningen in meerdere valuta en rechten voor gebruikers

Met het gratis Revolut Business-pakket open je een rekening met een Nederlandse IBAN. Ook kun je zelf eenvoudig rekeningen openen in andere valuta. Werk je ook met dollars of ponden of zit jouw leverancier in Roemenië, Zweden of Bulgarije en wil je afrekenen in de lokale valuta? Dan kan dit vanuit één account.

Een ander groot voordeel van de zakelijke rekening van Revolut is het feit dat je eenvoudig rechten kunt geven aan andere gebruikers. Wil je tijdelijk een familielid of medewerker toegang geven vanwege vakantie of ziekte? Je kunt er zelfs aparte bankpassen voor aanmaken.

De mobiele app biedt alle functies van een volledige bankrekening. Je hebt een Nederlandse IBAN. Hiermee kun je eenvoudig geld wisselen, betalingen doen en andere bankzaken regelen.

Nieuwe rekening openen in Amerikaanse dollars of Engelse ponden.

Een Revolut Business-rekening openen

Het openen van een bankrekening is heel eenvoudig voor bedrijven die al een zakelijke rekening hebben en Revolut Business als tweede rekening willen gebruiken voor specifieke transacties, zoals buitenlandse betalingen. Met een rekeningafschrift en factuur van je onderneming loop je de verificatie vrij snel door.

Bij onze aanvraag gingen we voor een eenmanszaak. Daarbij moet je een recent KvK-uittreksel uploaden, deze kun je online kopen op de site van de KvK. Ook stelt het platform enkele vragen over de bedrijfsstructuur. Verder vroeg het ons om een rekeningafschrift en factuur te uploaden.

Bij een bv stelt het veel vragen over de aandeelhoudersstructuur. Alle aandeelhouders moeten zich individueel verifiëren. Verder moeten de documenten ondertekend zijn.

Gegevens die je nodig hebt voor een aanvraag.

Nieuwe bedrijven zonder andere rekening

Je kunt je adres verifiëren met een rekeningafschrift of betalingsbewijs, maar zonder rekening heb je die meestal niet. Je moet dan wachten tot je een bankpas ontvangt op je bedrijfsadres. Als je vanuit huis werkt kun je de documenten indienen met je eigen naam en je thuisadres. Verder vraagt het ook om een kort bedrijfsplan in te vullen als je bedrijf jonger is dan zes maanden.

Zodra je alle gegevens hebt aangeleverd krijg je binnen 24 uur een reactie. De verificatie start al op de achtergrond en veel gaat automatisch, waardoor het vaak al binnen 3 uurtjes is afgerond. Soms vraagt het bedrijf nog om extra gegevens.

Eerste keer inloggen

Als je de documenten hebt ingestuurd is het handig om ook gelijk de mobiele app te downloaden. Eigenlijk werkt deze makkelijker dan de desktop-oplossing. Bankzaken kun je prima regelen op je mobiele telefoon. Zodra je account is goedgekeurd vraagt de app direct of je de bankpas wil koppelen aan je mobiele wallet voor Apple Pay of Google Pay, zodat je ook met je mobiel bij de kassa kunt betalen.

Als je na het goedkeuren van het account de eerste keer inlogt bij Revolut Business ziet het dashboard er mobiel ongeveer zo uit:

Gebruiksvriendelijkheid

Revolut is een relatief jonge Europese speler die volledig is ingericht op mobiel bankieren. Het bewijst dat  nieuwe online spelers meer kunnen bieden dan de grote banken. Ook Nederlandse banken bieden tegenwoordige mobiele apps, maar vaak zijn deze systemen gebouwd om bestaande functionaliteit.

Dan heb je toch nog readers voor nodig of werkt deze soms toch wat onhandig bij het opzoeken van documenten of andere bankzaken. Revolut heeft deze problemen niet waardoor het systeem erg prettig werkt. Het samenwerken met meerdere rekeningen, bankpassen en functies werkt vloeiend via mobiele apps. Een iDEAL-betaling goedkeuren? Doe je eenvoudig via een code per sms.

Nieuwe online spelers kunnen meer bieden dan de grote banken.

Aanbod en functionaliteit

Revolut Business biedt alles wat je van een zakelijke bankrekening mag verwachten. Enkele opvallende zaken in het Revolut-dashboard zijn de verschillende rekeningen waar je automatisch mee start. Je kunt  eenvoudig rekeningen openen in andere valuta en zelf passen aanmaken. Met het pijltje achter je tegoed kun je direct naar je USD-, GBP- of rekeningen in andere valuta switchen. 

iDEAL en Mastercard

Revolut Mastercard creditcard

Met Revolut kun je betalen via iDEAL. Het was de eerste buitenlandse bank die hierbij aansloot. Daarnaast werkt het met Mastercard. Hierdoor kun je online (meestal) ook met je kaart betalen op alle plekken die Mastercard-creditcards accepteren.

Het is zelf uiteraard geen creditcard, je betaalt direct met het tegoed van je rekening. Je bevestigt de transactie via de mobiele app. Er is geen kaartlezer of iets voor nodig. 

Extra spaar- of betaalrekeningen

Zelfs als je alleen zakendoet in euro’s is het handig om daarvoor soms losse virtuele bankpassen aan te maken. Hierdoor kun je eenvoudig alle inkomsten en uitgaven van bijvoorbeeld een event of specifieke samenwerking beheren. Je kunt de rechten hiervoor weer eenvoudig delen.

Een nadeel bij Revolut Business is dat je er als zakelijke gebruiker nog geen spaarrekening kunt openen. Sparen voor Revolut Business is voorlopig alleen beschikbaar voor betaalde plannen in het Verenigd Koninkrijk. Het staat wel op de planning om deze nog in 2024 toe te voegen in de EU-landen.

Je start bij Revolut meteen met verschillende rekeningen in meerdere valuta.

Aanvullende betaaldiensten

Je kunt vanuit Revolut Business je facturen sturen, of je gegevens kopiëren naar je boekhoudprogramma. Je gegevens vind je vervolgens onder het menu-item met de drie puntjes. Je kunt hier ook geld wisselen, bijvoorbeeld als je weet dat je binnenkort geld in een andere valuta moet betalen.

Revolut biedt ook eigen betaaldiensten. Je kunt betalingen accepteren via betaallinks, QR-codes, een checkout die je kunt integreren in je website of ‘Tap to pay-oplossingen op je mobiele telefoon. Handig voor retailers die snel een mobiele kassa nodig hebben.

Hiervoor rekent het wel stevige transactiekosten. Voor Visa en MasterCard-transacties van consumenten zijn deze 1 procent + 20 eurocent. Andere kaarten zijn 2,8 procent + 20 eurocent. Voor deze diensten moet je Revolut Business wel vooraf eerst extra inzicht geven in je activiteiten.

Aanvullende betaaldiensten.

Klantenservice

Revolut biedt geen telefonische klantenservice, maar biedt 24/7-klantenservice via een chat op de website. Zowel tijdens kantoortijden als in de avond reageerde er telkens snel een medewerker. De wachttijden zijn bij ons telkens kort. Meestal binnen de minuut, één keertje enkele minuten.

De chat is in principe Engelstalig, maar je kunt je vragen in het Nederlands stellen. De chat vertaalt deze automatisch. Ook de antwoorden van de klantenservicemedewerker worden dan vertaald. Wij ervaren de verschillende medewerkers telkens als vriendelijk en met voldoende kennis.

Rechten delen met een boekhouder of medewerker

Via Team kun je eenvoudig je boekhouder of medewerker toegang geven tot specifieke rechten met een enkele bankpas, of het volledige overzicht. Je nodigt ze uit per e-mail. Zelf moeten zij dan een telefoonnummer, adres, een selfie en een kopie van de identiteit aanleveren bij Revolut.

Revolut Business medewerkers toegang geven.

Geen koppeling of integratie voor boekhoudpakketten

Revolut heeft helaas nog geen koppelingen met Nederlandse boekhoudprogramma’s. Het biedt een volledige API en groeit snel in Nederland. Waarschijnlijk duurt het niet lang voor de boekhoudpakketten een koppeling aanbieden op deze API, maar vooralsnog kun je dus nog geen integratie opzetten.

Kosten

Revolut Business biedt een gratis oplossing waarbij je alleen transactiekosten betaalt. Verder biedt het zowel Freelancer- (zzp’er) als Company-pakketten. De gratis versie biedt alle functies die we op deze pagina beschrijven, maar je betaalt hier sneller variabele kosten.

Zo zijn er bij het Company Growth-pakket gratis 5 internationale transacties, en 100 lokale transacties inbegrepen. Hierbuiten betaal je 5 euro voor een internationale transactie en 20 eurocent voor een lokale transactie. Ook kun je maandelijks tijdens kantooruren tot 10.000 euro valuta wisselen tegen gunstige Interbank-tarieven. Als je maandelijks meerdere internationale betalingen doet of ontvangt, is dit pakket al snel een aanrader. Een pluspunt aan Revolut is dat het de kosten direct helder toont.

Reviewscore: 8

In onze laatste review krijgt Revolut Business een 8. Wij vinden de zakelijke rekening een aanrader voor het mkb. Het grootste nadeel is dat je het niet kunt koppelen aan je boekhoudprogramma. Wij begrijpen dat dit nadeel voor veel ondernemers een reden is om toch te kiezen voor een andere bank.

We verwachten dat het niet lang duurt tot er koppelingen met boekhoudprogramma’s zijn.

Revolut is nog vrij nieuw op de Nederlandse markt en wij verwachten dat het niet lang duurt tot er koppelingen met de populaire boekhoudprogramma’s komen. Los van deze integraties heeft Revolut een zeer goede zakelijke rekening.

Revolut Business is echt een aanrader voor bedrijven die graag iemand toegang geven tot de bankrekening én die ook soms betalingen of facturen hebben in een andere valuta.

Ervaringen met Revolut Business-review

4

op basis van 3404 reviews via Google Maps

Auke Roelevink

Auke Roelevink

2 jaar geleden

Zeer slechte ervaring met het bedrijf. We wachten nu al 5 maanden op een inhoudelijke reactie van support. De enige reacties die we krijgen zijn "empathie" antwoorden met dat ze de frustratie begrijpen en dat het relevante team er mee bezig is. Na een aantal maanden houdt dat natuurlijk een keer op. Niet aan dit bedrijf beginnen zou ik zeggen. Ik raad iedereen Wise aan!

Mike M

Mike M

3 jaar geleden

Slecht bedrijf support reageerde na 2 maanden ongelooflijk slecht bedrijf

Toto Selsdon

Toto Selsdon

2 weken geleden

Over het algemeen tevreden met alles, hoewel ik graag een meer traditionele benadering van de klantenservice zou willen... Klantenservicenummer om te bellen. Kosten voor overboekingen naar euro's... je verdient al geld aan de spread... dus ik zie dit als een dubbele betaling. 4 sterren omdat er altijd ruimte is voor verbetering:0)

Petra Wolf

Petra Wolf

2 weken geleden

Revolut is absoluut geweldig. Gemakkelijk in gebruik, werkt altijd en zonder gedoe. Hun online ondersteuning is eersteklas, er wordt 24/7 hulp geboden en het ondersteuningsteam is responsief en efficiënt. Ik heb eerder een gevestigde bank gebruikt, maar heb niet al mijn financiële transacties naar Revolut gewijzigd.

Wendy Ayling

Wendy Ayling

in de afgelopen week

Ik heb me aangemeld bij revolut om eenvoudig geld van mijn bank naar mijn kaart over te maken. Ik heb zoveel goede recensies gelezen, dus ik dacht, ik zou een account openen. Het is ook geweldig dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor het opnemen van geld terwijl u weg bent, alleen in het weekend. Heel gemakkelijk om bij te houden wat u uitgeeft, en het geld wordt automatisch omgezet naar welk landlees meer

Bekijk alle 3404 reviews op Google Maps