Moneybird biedt Simplerinvoicing aan

Moneybird biedt Simplerinvoicing aan

Boekhoudsoftware Moneybird biedt de nieuwe factuurmethode Simplerinvoicing kosteloos aan alle klanten aan. Met Simplerinvoicing komen facturen niet in iemands inbox of fysieke postvak, maar direct in diens boekhoudpakket terecht.

Sinds begin van dit jaar is het voor iedereen die zakendoet met de overheid al verplicht om e-facturen te sturen. Vrijwel elk boekhoudprogramma is er dus mee aan de slag gegaan, en ook andere instanties hebben sindsdien aangegeven geïnteresseerd te zijn in deze methode van factureren.

Simplerinvoicing wil hierin de standaard worden. Ondernemers sturen hiermee hun factuur niet meer naar de inbox van de klant, maar naar het btw-, KvK- of organisatie-identificatienummer. Facturen worden zo direct tussen boekhoudpakketten uitgewisseld. Moneybird zegt nu het eerste boekhoudpakket te zijn waarbij dit al is geïmplementeerd in de software.

“Andere pakketten bieden nu nog de versie waarbij een factuur als UBL-bestand, het standaardformaat voor e-facturatie, via e-mail naar een ontvanger verstuurd. Maar als facturen direct van boekhoudpakket naar boekhoudpakket worden verstuurd is dat nog beter, en dit zal binnenkort ook bij andere pakketten beschikbaar komen. Hoe meer partijen deelnemen, hoe groter het succes!”, aldus Joost Diepenmaat, mede-oprichter van Moneybird.

‘Simplerinvoicing de nieuwe manier van factureren’

De overheid begon dit jaar met het verplicht stellen van e-factureren, om zo de administratie rompslomp te verminderen. Maar het kan natuurlijk ook voor ondernemers een boel tijd besparen. Volgens Joost kreeg Moneybird al zo’n 200 aanmeldingen binnen enkele dagen. Hij denkt dan ook dat Simplerinvoicing uiteindelijk facturatie per e-mail zeker zal verslaan. “Ik verwacht dat Simplerinvoicing de nieuwe manier van factureren wordt.”

Over de auteur

Over de auteur

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten