e-boekhouden

.bv mogelijk beschikbaar voor Nederlandse BV’s

SIDN is met de Noorse registry Norid in gesprek over een mogelijke samenwerking. Met als uiteindelijke doel om het topleveldomein .bv beschikbaar te maken voor bedrijven in ons land. De Noren krijgen namelijk regelmatig verzoeken van Nederlandse bedrijven die een .bv-website willen registreren. Nu  wordt er gekeken of dat mogelijk gemaakt kan worden.

Norid is niet alleen verantwoordelijk voor het nationale topleveldomein .no, maar ook voor .sj (Svalbard en Jan Mayen) en .bv (Bouveteiland). En juist die laatste tld is erg in trek bij bedrijven uit ons land. Dat weet ook SIDN. De twee registry’s zijn nu dan ook met elkaar in gesprek hierover en momenteel wordt de toegevoegde waarde van .bv voor ‘BV Nederland’ onderzocht. SIDN en Norid onderzoeken mogelijkheden van .bv voor BV Nederland

Platform voor gevalideerde gegevens
“We denken dat de mogelijkheid om een .bv-domeinnaam te registreren nieuwe kansen biedt voor het Nederlandse bedrijfsleven”, zo zegt Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN. “Een van de ideeën die we besproken hebben met Norid is om met .bv een platform te creëren waarop bedrijven gevalideerde gegevens kunnen tonen. Zakenpartners die op zoek zijn naar dit soort gegevens hoeven dan niet meer naar websites van allerlei verschillende instanties toe, maar kunnen daarvoor terecht op de .bv-website van het betreffende bedrijf.”

Maar voordat er allerlei wilde plannen worden uitgewerkt, moet eerst worden onderzocht of een dergelijke toepassing van het topleveldomein .bv wel van toegevoegde waarde is voor de Nederlandse BV’s, voor SIDN en voor haar omgeving. Dit gebeurt in nauw overleg met alle belanghebbenden en met name de bij SIDN aangesloten registrars. “Op basis van de onderzoeksresultaten besluiten we vervolgens in overleg met Norid of .bv daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld voor Nederlandse BV’s. Het.bv-domein wordt dan uiteraard net zo veilig, betrouwbaar en innovatief als het .nl-domein.”

Norid is in ieder geval positief over de mogelijke samenwerking. “SIDN is een zeer professionele registry die dezelfde waarden heeft als wij. We kijken dan ook uit naar de verdere gesprekken met hen over de mogelijkheid om .bv te gebruiken op een manier die innovatief is en toegevoegde waarde heeft voor zowel de Nederlands als Noorse internetgemeenschap”, aldus Hilde Thunem, directeur Norid.

Gerelateerde berichten