e-boekhouden

61% van ondernemers doet belastingaangifte binnen 2 uur

61% van ondernemers doet belastingaangifte binnen 2 uur

Vanaf vandaag tot 1 mei kunnen ondernemers weer hun belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dit werkje wordt nog wel eens uitbesteed, maar toch zijn er dit jaar zo’n 400.000 ondernemers en zzp’ers die de aangifte zelf invullen. En het merendeel rondt die belastingaangifte binnen twee uur af.

Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van de Belastingdienst onder 282 aangifteplichtige zzp’ers en ondernemers met maximaal vijf werknemers. Van de circa 400.000 zelfstandigen die zelf hun belastingaangifte doen, is bijna zeventig procent van plan om dit vóór 1 april te doen.

61% heeft aangifte klaar binnen twee uur

Een soortgelijk percentage doet de aangifte ook echt helemaal zelf, terwijl 18 procent toch nog even de hulp inschakelt van een partner, vriend of familielid. Het invullen van de belastingaangifte hoeft overigens niet een heel tijdrovende klus te zijn: 61 procent van de ondernemers zegt de aangifte binnen twee uur klaar te hebben. Dat invullen van de belastingaangifte doet 43 procent overigens het liefst wanneer zij alleen zijn. De vroege avonduren zijn daarbij het meeste favoriete moment van de dag.

30% ondernemers beloont zichzelf na indienen aangifte

Nu zijn veel gegevens al ingevuld door de Belastingdienst, maar ondernemers moeten nog altijd meer data zelf invullen dan particulieren. Misschien dat dat verklaart waarom bijna 30 procent van de ondernemers zichzelf beloont met iets lekkers of door iets leuks te doen na het indienen van de aangifte, tegenover slechts 14 procent van de particulieren.

Gerelateerde berichten