menu
e-boekhouden

WEgate, platform voor vrouwelijke ondernemers, gelanceerd

WEgate, platform voor vrouwelijke ondernemers, gelanceerd

De Europese Commissie heeft een pan-Europees platform voor vrouwelijke ondernemers in Europa gelanceerd. Het platform, WEgate getiteld, biedt informatie, inspiratie en ondersteuning voor vrouwelijke ondernemers die hun onderneming starten, onderhouden, in de markt zetten en uitbreiden.

“Het opzetten van een bedrijf is al zwaar genoeg en vrouwelijke ondernemers stuiten vaak op onnodige hindernissen op het gebied van financiering, informatie-vergaring, netwerken, trainingen en de combinatie van zakelijke en familie-druk”, zo legt de Europese Commissie de reden van de lancering uit. Met het platform wil WEgate alle mogelijke tools beschikbaar stellen zodat het opzetten van een bedrijf een stuk gemakkelijker gaat.

Platform vol inspiratie en informatie

WEgate biedt vrouwelijke ondernemers inspiratie, ondersteuning en netwerk-mogelijkheden en is daarnaast niet alleen bedoeld voor vrouwelijke ondernemers, maar ook voor beleidsmakers, aandeelhouders en supporters van vrouwen in het ondernemerschap.

Volgens de Europese Commissie is WEgate ook economisch gezien zinvol. “Ondernemerschap is een aandrijver van innovatie, banen, groei en sociale integratie. Hierin speelt het mkb een belangrijke rol, aangezien het verantwoordelijk is voor 85 procent van alle nieuwe banen in Europa. Maar slechts 30 procent van de startup-ondernemers is een vrouw.”

‘Geslachtsgelijkheid ook beter voor de economie’

Het gat tussen de twee seksen mag dan wel verminderd zijn de afgelopen decennia, het verloopt allemaal nog veel te langzaam, zo vindt Europa. Uit een recent onderzoek zou zijn gebleken dat het met de huidige snelheid nog minstens 70 jaar zal duren voordat geslachtsgelijkheid werkelijkheid is. En studies zouden hebben aangegeven dat een balans tussen de seksen in het bedrijfsleven de economie zou stuwen met 5 procent. “Geslachtsgelijkheid is dus niet langer alleen een kwestie van eerlijkheid, Europa heeft ook behoefte aan diversiteit om zo meer concurrerend te zijn.”

Reacties