Berichten over ondernemen in het buitenland

Nederland telt zo’n 17 miljoen inwoners en ruim 1,5 miljoen bedrijven. Toch kan je als ondernemer een andere doelgroep hebben. Dan kun je gaan ondernemen in het buitenland. De wereld telt ruim 200 landen, met elk zijn eigen kenmerken en mogelijkheden.

Lees verder

70% online bedrijven doet internationaal zaken

70% online bedrijven doet internationaal zaken

Relatief veel online ondernemingen doen internationaal zaken. Wereldwijd ligt dit percentage inmiddels op 70 procent, terwijl het in ons eigen land zelfs nog hoger ligt, op 76 procent. Toch zijn er een aantal zaken, zoals het toenemende protectionisme, importtarieven en regelgeving, die de groei dreigt af te remmen.

Verder lezen

Startups hebben moeite met internationale groei

Startups hebben moeite met internationale groei

Het is maar weinig Nederlandse startups gegund om ook buiten de landsgrenzen succesvol te zijn. Uit onderzoek blijkt dat het slechts in 0,4 procent van de gevallen lukt. De ondersteuning vanuit de overheid en markt sluit onvoldoende aan op de behoefte van internationaal ingestelde startups.

Verder lezen

JMango360: ‘De Amerikaanse droom is nu binnen handbereik’

JMango360: ‘De Amerikaanse droom is nu binnen handbereik’

We kennen allemaal de Amerikaanse successen in Nederland. Denk aan Uber, Airbnb, Google of Microsoft. De successen van Nederlandse bedrijven in Amerika zijn minder bekend, maar zijn er gelukkig ook. Om nieuwe kansen hierop te vergroten is begin dit jaar een handelsmissie georganiseerd onder leiding van minister Henk Kamp van Economische Zaken en prins Constantijn van Oranje. Een selecte groep Nederlandse bedrijven, waaronder JMango360, werd uitgenodigd om mee te gaan.

Verder lezen

Een bedrijf starten in Silicon Valley

Droom je ook wel eens van het succes in Silicon Valley? Zou je Facebook en Twitter als buren willen? Het technische en innovatieve hart van Amerika is voor veel internetondernemers de place to be. Op 10 mei vindt er over dit onderwerp een roundtable plaats, georganiseerd door EFactor.

Verder lezen

Internationaal ondernemen kan met 16 talen

Wereldwijd ondernemenVeel grote merken hebben meerdere talen op de website staan maar om echt over de hele wereld te kunnen ondernemen moet jouw merk minimaal zestien talen beheersen. Wereldwijd worden er natuurlijk veel meer talen en dialecten gesproken, maar met dit aantal word je vrijwel overal begrepen.

Verder lezen

Denemarken beste land om te ondernemen

Denemarken is uitgeroepen als het beste land om een eigen bedrijf te beginnen. Nederland staat op de tiende plaats. Vooral de kosten van het starten van een eigen bedrijf zijn in Nederland vrij hoog en er zijn te veel procedures voor nodig om een eigen bedrijf te beginnen. Hoe erg is dat eigenlijk?

Verder lezen