Grote vraag naar accountants

Grote vraag naar accountants

Er is dit jaar een grote vraag naar accountants. Hierdoor hebben accountantskantoren in ons land moeite om vacatures te vervullen. In de eerste zes maanden van dit jaar is de vraag naar accountants met 26 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Accountants zijn daarmee populairder dan andere financiƫle professionals, zoals controllers, chief financial officers en risicomanagers, zo blijkt uit een studie van de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants.

Sterke vraag naar alle accountantsfuncties

Hieruit blijkt dat de groeiende vraag geldt voor alle rollen binnen accountantsfuncties. Zo was er een 24 procent sterkere groei naar de minder ervaren assistent-accountants, terwijl ook de vraag naar ervaren accounts (31 procent) en accountants in senior-posities (33 procent) aanzienlijk groeide.

Vorig jaar studeerden 1.152 mensen voor accountant

Bedrijven die momenteel hard op zoek zijn naar accountants zijn er niet bij gebaat, maar feit is wel dat het aantal mensen dat accountant wil worden niet is afgenomen. Zo begonnen er vorig jaar nog 1.152 mensen aan de driejarige praktijkopleiding tot accountant. Wel neemt de vraagt naar accountants sneller toe dan de aanwas van nieuwe accountants.

Volgens NBA-directeur Berry Wammes neemt de vraag naar accountants niet alleen toe door de aangetrokken economie, maar ook doordat kantoren investeren in betere kwaliteit, waardoor meer mensen nodig zijn voor hetzelfde werk.

Gerelateerde berichten