Dropshipping-producten

Zoek je goede dropshipping-producten? Niet alle producten zijn even geschikt om te dropshippen. Zo zijn producten minder geschikt als ze veel retour komen of als de kans op garantie of aansprakelijkheid groot is. Gelukkig blijven er dan voldoende producten over die je via dropshipping online kunt verkopen.

Bij dropshipping stuur je de bestelling door naar een leverancier en die stuurt het artikel naar de klant. Je koopt dus niet vooraf in en hebt geen producten zelf in een magazijn op voorraad. Dat klinkt ideaal, maar lang niet alle producten zijn voor dropshipping geschikt.

Zoek je dropshipping-leveranciers? Europese platforms als Bigbuy, dropshippingXL of GOGETTERS bieden duizenden producten, goede kwaliteit en snelle levering op basis van dropshipping.

Goede dropshipping-producten

dropshipping producten

Producten die mensen eenmalig kopen zijn het beste voor dropshipping. Denk aan reisartikelen als een luchtbed, verrekijker of tent. Ook tuin- of sportartikelen als een barbecue, hartslagmeter, yoga- of loopband kun je goed dropshippen.

Als je een goede dropshipping-leverancier kunt vinden voor kleding, elektronica of speelgoed, dan kun je hiermee starten. Al zijn deze wel wat lastiger door retouren, garantie en wettelijke regels. Vaak kun je dan beter op zoek naar specifieke niches.  Zo zijn verkleedspullen, feestkleding zoals carnavalsoutfits of bedrukte t-shirts juist goede dropship-producten.

Artikelen met hoge marge

Voor de beste dropshipping-producten is het belangrijk dat er marge te behalen is. Op dropshipping verdien je meestal net wat minder dan wanneer je het artikel zelf goed kunt opslaan en veel volume kunt maken. Vandaar dat het meestal slim is om een niche te zoeken.

Producten die prijsgevoelig zijn, zoals laptops of televisies, kun je meestal beter niet dropshippen. Ook persoonlijke cadeaus, die snel geleverd moeten worden, zijn lastig. Een bosje bloemen is dus lastig, maar een grote kamerplant, die lastig is om zelf op te slaan, kan juist weer wel. Veel winkels die werken met groen verkopen direct vanuit de opslag van de kweker.

Beste dropshipping-producten verkoop je weinig

Een persoonlijke bedrukte romper verkoop je niet zo snel in grote aantallen, maar juist daarom is het een ideaal product voor dropshipping. Want producten die je minder vaak verkoopt wil je zelf niet voorfinancieren en geen magazijnruimte aan besteden.

De beste dropshipping-producten verkoop je weinig.

Verkoop je een product juist vrij vaak? Dan is het meestal slimmer om hiervan een eigen voorraad aan te leggen en deze zelf te verkopen, of het logistieke deel via fulfilment te realiseren. Meestal kun je dan betere prijsafspraken maken met je leverancier. Met een eigen magazijn kun je ook meestal sneller leveren en met een eigen verzendverpakking of retouradres kom je meestal ook wat professioneler over.

Maar producten die je heel weinig verkoopt wil je niet eerst moeten inkopen. Daarom lenen deze zich juist voor dropshipping. Artikelen die mensen eenmalig kopen zijn bijvoorbeeld reisartikelen als een luchtbed,  of tent. Ook een barbecue, grasmaaier of een wijnrek zijn ook goede producten om te dropshippen.

Voeding en cosmetica zijn lastig

Als je een product dropshipt, krijg je het niet eerst zelf in je handen. Natuurlijk kun je wel eerst zelf een artikel bestellen en zo de basisvragen beantwoorden, mochten klanten je bellen of mailen met vragen. Maar tenzij je echt een vakexpert bent of de leverancier echt goed kent, is het meestal niet handig om zeer persoonlijke producten te dropshippen.

Tenzij je de producten goed kent zijn cosmetica minder geschikt voor dropshipping.

Zo zijn er best veel dropshipping-leveranciers voor cosmetica-producten. Toch raden wij het niet aan om als leek hiermee een webwinkel te beginnen. Cosmetica of voeding kun je beter niet dropshippen tenzij je hier echt veel ervaring mee hebt.

Als je volledig vertrouwt op een buitenlandse leverancier loop je het risico dat je voorlichting rond het product onvoldoende is. Ondanks dat de leverancier zelf levert, blijf jij aansprakelijk voor alles dat je verkoopt. Bij cosmetica of voeding is het belangrijk dat je exact weet wat je verkoopt.

Hetzelfde geldt voor vitaminepillen of andere voedingssupplementen. Het is ook nog eens lastiger hiervoor reclame te maken want bedrijven als Facebook of Google hebben strenge regels rond dit type producten. Tenzij je echt weet wat je doet, kun je hier beter niet aan beginnen.

Zoek je dropshipping-leveranciers? Europese platforms als Bigbuy, dropshippingXL of GOGETTERS bieden duizenden producten, goede kwaliteit en snelle levering op basis van dropshipping.

Retouren maken kleding veelal ongeschikt

kleding dropshippenKleding is populair, maar minder geschikt voor iemand die nog weinig ervaring heeft als retailer. Je komt dan al snel in de knoei met retouren. Dat is bij kleding al snel het geval, en veel dropshipping-leveranciers zijn in het buitenland gevestigd, wat de kans hierop nog eens vergroot.

Zo biedt AliExpress ontzettend veel leuke kleding tegen zeer lage prijzen. Maar Aziatische maten zijn heel anders dan Europese en ook komen de foto’s niet altijd overeen met wat jij verwacht. Het materiaal of de kwaliteit kan heel anders zijn dan jij verwacht. Zelfs tussen Europese landen kunnen er al grote verschillen zijn. Een medium-sized rok uit Italië kan in Nederland opeens heel anders worden ervaren. Ook is de mode lang niet altijd aansluitend.

Kleding van een andere kwaliteit dan verwacht levert al snel veel vragen en retouren op.

Cadeauartikelen zoals bedrukte kleding

Alle webshops die kleding online verkopen hebben te maken met retouren maar retailers die kiezen voor dropshipping doen dat meestal juist omdat ze de magazijnruimte en -werkzaamheden tot een minimum willen beperken. Doordat je kleding vaak retour krijgt, is dat niet zo gemakkelijk.

Dat wil niet zeggen dat kleding als geheel compleet ongeschikt is voor dropshipping, maar je moet het wel net wat anders aanpakken. Zo is het slim om te kiezen voor wat meer veilige kledingstukken. Denk aan bedrukte t-shirts of een romper of slabbetje met leuke, zelfbedachte bedrukking. Een romper met leuke tekst of opmaak komt veel minder snel retour en je hebt direct een uniek assortiment.

Een assortiment op basis van eigen ontwerpen en toch dropshippen? Printful bedrukt kleding, telefoonhoesjes of andere producten en levert in 2-4 dagen vanuit Barcelona!

Europese regelgeving

elektronica dropshippenAlles met elektronica of andere producten waarbij strenge Europese richtlijnen gelden, is al wat lastiger vanwege mogelijke garantie en mogelijke aansprakelijkheid. AliExpress staat vol met artikelen als drones, elektrische treinen of telefoonopladers, maar het is daarbij wel altijd de vraag of die volledig voldoen aan alle Europese wetten en regels. Zo niet, dan loop je de kans op garantieproblemen, of erger.

Om die reden kun je deze elektronica beter alleen via Europese groothandels of leveranciers verkopen, en altijd eerst zelf even uitproberen. Maar als je er even wat tijd in wilt steken dan zijn keukenartikelen zoals kleine elektrische apparaten als een weegschaal, broodrooster of mixer perfecte producten om via dropshipping te verkopen.

Dropshipping geschikt voor breed assortiment

Eigenlijk alle zijn alle producten voor dropshipping geschikt zolang deze weinig onderhoud of service vragen én niet vaak worden verkocht. Dat laatste klinkt tegenstrijdig, maar omdat je er maar weinig verkoopt zullen webwinkels met een eigen magazijn deze niet snel opnemen in hun assortiment en benut je dus direct de voordelen van dropshipping.

Dropshipping maakt het mogelijk om een zeer groot aanbod te creëren.

Natuurlijk wil je wel veel geld verdienen, maar dat kun je dan realiseren door het assortiment groot genoeg te maken. Met een webshop ben je niet beperkt tot je winkelruimte. Met een goede navigatie kun je een enorm aanbod samenstellen. Als je elk product maar een keer per dag verkoopt dan lijkt dat weinig maar als je duizend verschillende producten hebt is één bestelling per verschillend artikel opeens op jaarbasis een miljoenenomzet.

Wil je huis-, tuin-, elektronica- of sportartikelen dropshippen? Bigbuy.eu is een groot Spaans dropshipplatform met ruim 150.000 artikelen en snelle levertijden.

Aanvullend op assortiment

Aangezien je dropshipping-producten niet vooraf hoeft in te kopen zijn ze ideaal om naast een bestaand assortiment te verkopen. Heb je al een bestaande webshop dan kun je kijken welke producten je eigenlijk maar weinig verkoopt of welke hoge inkoopkosten hebben of veel magazijnruimte gebruiken. Producten waarop je nu dus eigenlijk ook maar weinig winst maakt.

Misschien kun je ook bij je huidige leverancier even informeren of die producten op dropshipping-basis wil leveren. Zo ja, dan kun je op die manier gemakkelijk een lege categorie even aanvullen met wat extra artikelen, of via dropshipping zelfs nieuwe producten uitproberen. Je kunt dan online vast wat zoekvolume creëren of, als je dat al hebt, eerst even via dropshipping polsen wat de conversie van het product is. Ook kun je vast ervaren hoeveel vragen er van klanten komen en wat de ideale voorraad zou moeten zijn.

Dropship om een assortiment uit te breiden of als opvulling voor productcategorieën.

Dropshipping maakt verkopen niet makkelijker

dropshipping leveranciersAl met al is het vooral belangrijk dat jij weet wat je doet en achter je producten staat. Zodra jij iets online aanbiedt, loop je de kans dat een klant hier vragen over stelt of toezichthouders het onder het vergrootglas leggen.

Denk je voldoende kennis van het product te hebben om er de juiste doelgroep voor te kunnen vinden én deze via de juiste marketingkanalen te kunnen verleiden tot een aankoop? Ben jij dan voldoende op de hoogte van de samenstelling en zou je het product ook aanbevelen als je oog in oog met je klant zou staan?

Dropshipping is ideaal voor producten waarbij je de logistiek niet zelf kunt regelen. Maar het beperkt vaak wel je winstmarge en je hebt opeens een deel van de keten niet meer in de hand. In theorie is alles via dropshipping te verkopen en in de praktijk is er voor alles concurrentie. Dus zelfs als je een aanbod hebt met zeer goede dropshipping-producten is dat geen garantie dat je ook werkelijk iets verkoopt of dat je winst maakt op je verkopen.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over dropshipping-producten zijn:

Kun je kleding dropshippen?

Eigenlijk kun je alles dat je online verkopen kunt ook dropshippen. Maar kleding is vaak niet de meest succesvolle categorie. Zo blijf je zelf aansprakelijk voor service en garantie. Je komt bij kleding al snel in de knoei met verkeerde maten, retouren, of zelfs merkschending.

Waar vind ik leveranciers voor producten?

Er zijn heel veel leveranciers die ook dropshippen. Je kunt het je bestaande groothandel vragen of die wil leveren op basis van dropshipping. Moet je nog een webwinkel beginnen? Dan hebben we ook een overzicht hoe je hiervoor gemakkelijk een dropshipping-leverancier kunt vinden.