Bedrijfslening

Wil je een bedrijfslening afsluiten omdat je wil investeren, een bestaande lening wilt oversluiten of een dip moet overbruggen met je onderneming? Je kunt voor een krediet naar de bank, maar online zijn er verschillende andere mogelijkheden en elke zakelijke lening heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Inhoud:

Een bedrijfslening afsluiten

Bedrijfslening aanvragen

Een bedrijfslening biedt je onderneming extra mogelijkheden wanneer de eigen cashflow dit niet toelaat. Online kun je eenvoudig een zakelijke lening afsluiten bij verschillende financiers.

De meeste bedrijfsleningen lopen nog via de bank maar dat komt vooral omdat ze aan het grootbedrijf  enorme bedragen lenen. Daarnaast financiert de bank leningen met zekerheden als een machine of bedrijfspand. Een rekening courant-krediet kun je vaak beter afsluiten buiten de bank om.

Mkb-bedrijven sluiten een zakelijke lening steeds vaker af via online fintechs.

Online een zakelijke lening aanvragen

Als je online een zakelijke lening wilt aanvragen is er meestal wel een minimale omzet vereist, maar los daarvan zijn deze financiers  vrij flexibel. Enkele bekende online financiers zijn:

Biedt zakelijke leningen, zakelijk krediet, factoring, bol.com-verkoperskrediet en zakelijke hypotheken tot 3 miljoen euro. Een zakelijk krediet kan meegroeien met je omzet. Je betaalt wekelijks 1 tot 4 procent van het krediet (rente en aflossing) terug via een automatische incasso.

BridgeFund biedt zakelijke leningen voor investeringen in machines, inventaris of voorraad. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot 250.000 euro met een looptijd van 3 tot 24 maanden met een alles-in-1 tarief vanaf 0,7% per maand. Je moet minimaal 50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10 biedt een zakelijke lening of krediet met een looptijd van 3 tot 60 maanden. Het aanbod wordt berekend op basis van je jaarcijfers en transactiedata van de afgelopen 15 maanden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro.

aanbieders van zakelijke leningen

Zakelijke lening aanvragen via nieuwe financiers

Het midden- en kleinbedrijf sluit steeds meer zakelijke leningen online af. De bank financiert eigenlijk alleen langlopende investeringen met direct onderpand. Daarbuiten is een online financier een oplossing. Bij een bank is een aanvraag voor een financiering nog altijd deels mensenwerk.

Vaak werken banken wel met een online dossier maar daarna moet er een bankmedewerker mee aan de slag. Nieuwe aanbieders werken met algoritmen. Daar zie je direct of je in aanmerking komt voor een bedrijfslening, of niet.

Er worden steeds meer bedrijfsleningen afgesloten buiten de bank om.

Wil je niet langer wachten op debiteuren? B2b-facturen kun je laten voorschieten door factoring. Een financier als Floryn kan de volgende werkdag al jouw factuur betalen.

Online financiers schakelen merkbaar sneller

Online een passende financieringsvorm vindenBij veel online financiers is het proces van de aanvraag van een zakelijke lening volledig geautomatiseerd. Al enkele minuten na je aanvraag krijg je een indicatie het maximale bedrag dat je kunt lenen. Ook zie je vaak direct de rente en aflossing.

Nieuwe online aanbieders werken met algoritmes waarmee ze snel een indicatie van de financiële gezondheid van je onderneming krijgen op basis van simpele gegevens zoals je laatste rekeninghistorie of zelfs op basis van je Kamer van Koophandel-nummer.

Online financiers verwerken de aanvraag snel op basis van algoritmes, je rekeninghistorie en eigen data.

Hierop maken ze snel een analyse waardoor jij vaak binnen een uur na een aanvraag al weet welk bedrag je ongeveer kunt lenen en welk rekeningpercentage ze je bieden. Tenminste, als jij de gegevens snel levert. Wil je een lopende lening oversluiten? Ook voor een herfinanciering kun je zo snel terecht.

Je moet wel toegang hebben tot enkele gegevens van je onderneming. Ook bieden deze financiers meestal meer flexibiliteit. Denk aan de looptijd van de lening, het vervroegd aflossen van (een deel van) het geleende bedrag, of het tussentijds opnieuw opnemen van het afgeloste deel van een zakelijk krediet.

Snel geld lenen voor je onderneming? Floryn of Bridgefund financieren ondernemers. Je bedrijf moet langer dan een jaar bestaan en jaarlijks minimaal 50.000 euro omzet hebben.

Bedrijfsfinanciering zonder onderpand

online bedrijfskrediet of zakelijke lening afsluitenVoor het mkb financiert de bank eigenlijk alleen maar zekerheden als je bedrijfspand, auto van de zaak of machines.

Zoek je een bedrijfsfinanciering voor extra werkkapitaal, een investering in marketing omdat je snel wilt groeien? Online is er meestal geen onderpand nodig voor een zakelijke lening.

Denk aan crowdfunding of factoring maar ook reguliere bedrijfsleningen. Voor het financieren van uitgaven als een nieuwe website, extra voorraad of andere bedrijfsprocessen ligt het rentepercentage online meestal wel iets hoger dan bij een bancaire lening. Als je hier ook geen zakelijke lening kunt afsluiten biedt een achtergestelde lening via particuliere investeerders soms een oplossing.

Online is een bedrijfslening meestal wel iets duurder.