Bedrijfslening

Wil je een bedrijfslening afsluiten omdat je wil investeren, een bestaande lening wilt oversluiten of een dip moet overbruggen met je onderneming? Dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden en elke zakelijke lening heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Inhoud:

Bedrijfslening afsluiten?

Een bedrijfslening biedt je onderneming extra mogelijkheden wanneer de eigen cashflow dit niet toelaat. Maar dan moet je wel een zakelijke lening krijgen! De aanvraag voor een bedrijfslening wordt zeker niet altijd geaccepteerd.

Bedrijfslening aanvragenVooral in het midden- en kleinbedrijf zijn de bekende banken terughoudend met het accepteren van bedrijfsleningen. In absolute getallen is de bank wel nog altijd veruit marktleider, maar dat komt omdat ze aan het grootbedrijf soms enorme bedragen lenen. Daarnaast financiert de bank het liefst een lening voor zekerheden als een machine of bedrijfspand. Voor een rekening courant-krediet kiest het mkb steeds vaker voor bedrijfsleningen van online fintechs.

Mkb-bedrijven sluiten een zakelijke lening steeds vaker af via online fintechs.

Online een bedrijfslening aanvragen

Daar waar de bank een aanvraag van een zakelijke lening vaak weigert, is er met alternatieve financiering veel mogelijk. Denk aan crowdfunding, factoring, investeerders, maar zeker ook in reguliere bedrijfsleningen.

Kredietvooruit

KredietVooruitHeb je 50.000 euro omzet en bestaat je bedrijf langer dan een jaar? Dan kun je hier een zakelijk krediet afsluiten. Vooraf wordt een schatting gemaakt van je toekomstige inkomsten. Ideaal voor het voorfinancieren van eenmalige grote uitgaves zoals een grote klus, voorraad of vervangen van een kapotte machine. Bezoek de website.

Bridefund

BridgefundBij BridgeFund regel je in 5 minuten, zonder jaarverslag, zelf een zakelijke lening voor de aankoop van machines, inventaris, voorraden of het wachten op debiteuren. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot €250.000 met een looptijd van 3 tot 24 maanden en rente vanaf 1,5% per maand. Eerder aflossen geeft korting. Ook hier moet je bedrijf minimaal €50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10

New10New10 valt onder de paraplu van ABN Amro. Het kan hierdoor goedkoop geld aantrekken en biedt ook redelijke rentepercentages. Daarnaast werkt het als online fintech helemaal als zelfstandige financier en heeft het een goed en snel algoritme waardoor het voor de aanvragen van zakelijke leningen een snelle doorlooptijd kan aanbieden. Bezoek de website.

Als je hier een zakelijke lening aanvragen gaat ben je meestal wel duurder uit dan wanneer je een lening afsluit via de bank, maar deze online financiers durven ook meer risico te lopen. De bank financiert eigenlijk alleen langlopende investeringen. Fintechs zijn vooral interessant als jij niet direct onderpand hebt of meer snelheid wil dan de bank kan bieden.
aanbieders van zakelijke leningen

Zakelijke lening aanvragen via nieuwe financiers

Het mkb sluit steeds meer bedrijfsleningen af buiten de bank om. Om te beginnen omdat deze nieuwe aanbieders veel sneller laten weten of ze je een bedrijfslening aanbieden of niet, en veel sneller schakelen.

Bij de bank is een aanvraag voor een bedrijfslening nog altijd deels mensenwerk. Je kunt wel data aanleveren in een online dossier maar daarna moet er een bankmedewerker mee aan de slag. Die ziet vaak wel direct een indicatie vanuit het systeem maar meestal heeft die zelf toch nog enkele specifieke persoonlijke vragen die hij wil stellen.

Er worden steeds meer bedrijfsleningen afgesloten buiten de bank om.

Een bankmedewerker kan die natuurlijk direct op de mail zetten. Vaak gaan ze over onderpand of een onderbouwing van een toekomstige prognose. Maar als de accountmedewerker die week ook enkele aanvragen van grote vaste klanten heeft, kan het zijn dat jouw aanvraag iets later aan de beurt komt.

Voor een zakelijke lening is meestal een zakelijke rekening nodig. Soms kun je hierbij direct een krediet afsluiten.

Online financiers schakelen merkbaar sneller

Online een lening aanvragen gaat veel snellerBij veel online financiers is het proces van de aanvraag van een zakelijke lening volledig geautomatiseerd. Al enkele minuten na je aanvraag krijg je een indicatie van de rente en het maximale bedrag dat je kunt lenen. Nieuwe online aanbieders werken met algoritmes waarmee ze snel een indicatie van de financiële gezondheid van je onderneming krijgen op basis van simpele gegevens zoals je laatste rekeninghistorie of zelfs op basis van je Kamer van Koophandel-nummer.

Online financiers verwerken de aanvraag snel op basis van algoritmes, je rekeninghistorie en eigen data.

Hierop maken ze snel een analyse waardoor jij vaak binnen een uur na een aanvraag al weet welk bedrag je ongeveer kunt lenen en welk rekeningpercentage ze je bieden. Tenminste, als jij de gegevens snel levert. Je moet wel snel toegang hebben tot enkele gegevens van je onderneming. Ook bieden deze financiers meestal meer flexibiliteit. Denk aan de looptijd van de lening, het vervroegd aflossen van (een deel van) het geleende bedrag, of het tussentijds opnieuw opnemen van het afgeloste deel van een zakelijk krediet.

B2b-facturen kun je laten voorschieten door een factormaatschappij. Voldaan regelt het binnen 24 uur. Voor verlopen facturen kun je bij Incasso Advies Nederland offertes opvragen.

Bedrijfslening zonder onderpand

online bedrijfskrediet of zakelijke lening afsluitenEen bedrijfslening via een van de nieuwe online fintechs is meestal wel iets duurder dan de bank maar ze durven met een lening ook meer risico te lopen. Het rentepercentage is hoger dan wat een bank biedt maar dit komt omdat een bank eigenlijk alleen hele grote bedragen aan hele grote organisaties financiert. Voor het mkb financiert de bank eigenlijk alleen maar zekerheden als je bedrijfspand, auto van de zaak of machines.

Een bedrijfslening via een van de nieuwe online fintechs is meestal wel iets duurder dan de bank.

Staat er niet direct onderpand tegenover? Zoals bij een bedrijfsfinanciering voor extra werkkapitaal als die de groei niet meer kan bijbenen, of een investering in marketing omdat je snel wilt groeien? Dan kun je hiermee niet terecht bij de bank. Met bovenstaande partijen kun je wel uitgaven als een nieuwe website, extra voorraad of het automatiseren van bedrijfsprocessen financieren.

Als je ook geen zakelijke lening kunt afsluiten bij bovenstaande aanbieders kun je soms een achtergestelde lening afsluiten via particuliere investeerders.