menu
e-boekhouden

Visionplanner wint App Center Award van Exact

Visionplanner is de eerste winnaar geworden van de award voor beste app in de Exact appstore. Convect ging er vandoor met de Rookie Award, voor beste nieuwkomer in de app-winkel. De awards waren het hoogtepunt van de tweede Exact Connect-dag, die gisteren werd gehouden op het hoofdkantoor in Delft.

Exact Connect is een jaarlijks evenement waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van apps, ecosystemen en samenwerken centraal staan. De dag werd geopend door CEO Erik van der Meijden die vertelde hoe Exact ook op internationaal gebied hard bezig is. Volgend jaar lanceren ze een uitgebreide campagne in Amerika en in Frankrijk.

Exact wil in wereldwijde top 3 business software voor mkb
Meerdere keren deze dag werd herhaald wat Exact’s missie is. Ze willen in de wereldwijde top drie van bedrijven die business software aan het mkb verkopen. En daarbij werd nadrukkelijk het woord “wereldwijd” uitgesproken. Ze willen per se in de wereldwijde top 3 en volgens Exact gaan ze die “oorlog” winnen, maar is het leuker als ze dat samen doen. Met de (aanwezige) partners dus.

Exact klaar om als koning gekroond te worden
Waarom Exact daarvoor de aangewezen partner zou zijn, werd uitgelegd door spreker Slinger Jansen, assistent professor aan de Universiteit van Utrecht. Hij benadrukte echter dat de partners niet alleen blij moeten zijn met Exact, maar dat dat omgekeerd net zo hard geldt. Hij vroeg zich hardop af of we vandaag Exact als koning kunnen kronen. Daarvoor was de technologie achter de appstore wat hem betreft nog wel enigszins gedateerd. Maar gezien de groei die Exact Online doormaakt, was het ‘klaar om als koning gekroond te worden’. Máár, zo nuanceerde hij het, vooralsnog wel alleen in eigen land. In andere landen is het koningschap misschien nog wat te hoog gegrepen, zoals bijvoorbeeld in Duitsland met SAP als marktleider.


“Wetenschappelijk totaal niet verantwoord, maar wel leuk om deze trend zo te zien.”

De andere spreker, Remi van Beekum, richtte zich wat meer direct op de partners en gaf ze tips over hoe ze data moeten meten, B2B-marketing moeten doen en dat je nadat je in de appstore met je app je gewoon door moet gaan met analyseren, aanpassen en verbeteren. Ook moet je je expertise tonen op social media en is het volgens hem beter om ads in te kopen op Facebook dan op LinkedIn of Twitter. Ook het belang van retargeting werd weer maar eens benadrukt.

Best App 2014
Aan het eind van de middag was het na de breakout-sessies tijd voor de awards. Er werden twee prijzen uitgereikt: één voor Best App 2014 en één voor Rookie App 2014. Exact heeft in totaal meer dan tweehonderd apps in hun appstore staan en dus was het volgens de organisatie nog knap lastig om daaruit een keuze te maken. Er werd onder andere gekeken naar hoe de app gepresenteerd werd en welke specificaties het heeft.

Genomineerden voor de Rookie Award waren Teamleader, WordPress en Convect Beheer. Die laatste, die beheersoftware ontwikkelt voor verenigingen van eigenaren, ging er vandoor met de prijs. Volgens de jury was het inspirerende verhaal van oprichter Lennart van Ommen een belangrijke factor in het winnen van de prijs. “Als jonge ondernemer durfde hij te innoveren in een nichemarkt die al een aantal jaar stilstaat.”

Bij de award voor beste app werd er gekeken naar hoeveel gebruikers een app heeft, wat de toegevoegde waarde is en wat de algehele ervaring met die app is. Magento Dealer4Dealer, Payt en Visionplanner Cloud waren de gelukkige genomineerden, maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar eentje winnen. Dat werd Visionplanner Cloud. “Deze app biedt veel mogelijkheden voor koppelingen met andere apps, zodat klanten optimaal kunnen genieten van een veelzijdig ecosysteem”, aldus jurylid Martijn Feekes. “De jury is het er unaniem over eens dat daar de toekomst van apps ligt.”

Tags

Reacties