menu
e-boekhouden

Nederlandse dienstverleners in trek bij bedrijfsleven

Nederlandse dienstverleners in trek bij bedrijfsleven

Bedrijven in ons land doen graag zaken met digitale dienstverleners die ook Nederlands zijn. Die conclusie kan er getrokken worden uit het jaarlijkse onderzoek van MT naar welke digitale dienstverleners worden aanbevolen door managers.

MT vroeg, alweer voor de zestiende keer, aan 600 leidinggevenden hun oordeel over de digitale dienstverleners met wie zij zaken doen. En wat blijkt? De Nederlandse onderneming wordt vaak genoemd én gewaardeerd. Vooral KPN en Exact gooiden hoge ogen en werden allebei in drie verschillende categorieën het vaakst genoemd.

Exact scoort met software, KPN met mobile

Exact blijkt vooral in de categorie ‘Financiële software’ populair. Hierin werd het door bijna de helft van alle respondenten (48%) aanbevolen en liet het SAP en Afas ver achter zich. In de categorieën ‘CRM-software’ en ‘HR-software’ werd Exact door respectievelijk 30% en 26% van de managers aanbevolen.

KPN floreert met name in de rubriek ‘Mobile’ en kan dus de beste mobiele dienstverlener van Nederland worden genoemd, want het bedrijf werd door maar liefst 98% van de respondenten aanbevolen. Nummer twee Vodafone volgt bescheiden met 52%. In de categorie ‘Netwerk’ staat KPN op één met 37% en in de categorie ‘Beheer & onderhoud’ laat het met 38% van de stemmen de rest achter zich.

‘Nederlandse bedrijven maken de dienst uit’

“Als het gaat om onze digitale dienstverleners, blijken we het vaak toch dicht bij huis te zoeken. Niet alleen scoren het oer-Hollandse KPN en Exact in verschillende rubrieken, ook in andere categorieën zijn het vaak Nederlandse partijen die de dienst uitmaken”, aldus MT. “Soms is dat ook niet meer dan logisch: een internetbureau, detacheerder, opleider of hostingpartij zoek je natuurlijk liever om de hoek dan in den vreemde. Maar in veel andere categorieën zijn toch ook best grote buitenlandse partijen actief. Die moeten het alleen vaak afleggen tegen hun Nederlandse collega’s, zo blijkt. Zelfs in een categorie als security blijkt de Nederlandse manager zich nog graag te verlaten op een nationale partij als Fox-IT.”

Reacties