Desktoday brengt thuiswerkende ZZP’ers samen

Desktoday brengt thuiswerkende ZZP’ers samen

Als ZZP’er leid je soms een eenzaam bestaan. Dagenlang vanuit huis werken is ook niet altijd even inspirerend. Dat kan anders, zo bewijst Desktoday. Via dit platform komen andere ZZP’ers bij jou thuis werken of neem jij je laptop juist mee naar hen. Wij interviewden medeoprichter René Wolf over waarom Desktoday de ZZP’er kan helpen met het bijbrengen van discipline, het op tijd opstaan en het uitwisselen van expertise.

“Mijn eigen ervaring en die van anderen uit mijn directe omgeving hebben ertoe geleid dat ik Desktoday heb opgericht”, zo vertelt René ons. “Het ZP’er-schap en het hebben van een eigen onderneming is natuurlijk supertof, maar na verloop van tijd ga je toch dingen missen die je makkelijker krijgt als je werkzaam bent bij een bedrijf: collega’s, sociale interactie, structuur (om half negen beginnen en om vijf uur naar huis), dingen leren van je collega’s en het overleg over bepaalde vraagstukken.”

‘Als ZP’er mis je soms structuur en aanspraak’

Wanneer je niet langer in loondienst werkt, maar voor jezelf, dan vallen die dingen allemaal weg en moet je het zelf zien te regelen. “Ik ervoer dit heel wat jaren geleden precies zo en koos destijds om te stoppen als zelfstandig professional en weer een baan te zoeken. Een aantal jaar geleden had mijn toenmalige vriendin precies hetzelfde. Ze miste de structuur, ze miste aanspraak. Want je begint gemakkelijk een uurtje later, je neemt iets langer pauze, je doet tussendoor nog even wat boodschappen en je werkt de afwas weg. En dus heb je aan het einde van de dag het gevoel toch niet genoeg te hebben gedaan, en werk je ’s avonds nog maar wat door.”

ZP’ers leren van elkaar

Het in maart van dit jaar opgerichte Desktoday richt zich vooral op dit type ZZP’ers, de zelfstandig professionals die veel thuis alleen zitten te werken. Of zelfstandigen die steeds maar weer op zoek zijn naar een goede plek om buitenshuis te werken. Volgens René is Desktoday niet alleen maar een verzameling van flexplekken aan huis. “Het gaat ons juist om de ZP’er, met zijn of haar vakgebied, expertises en interesses. We willen deze vakmensen samen brengen. Dat kunnen ZP’ers zijn met dezelfde expertises, zodat ze kunnen sparren, inspireren, elkaar helpen en van elkaar kunnen leren, zoals collega’s dat binnen een bedrijf ook doen. Maar het kunnen ook juist ZP’ers zijn met verschillende expertises, zodat bijvoorbeeld de webdeveloper de tekstschrijver kan helpen met zijn website, terwijl omgekeerd de tekstschrijver de webdeveloper helpt om zijn teksten te verbeteren. Zo helpen ze elkaar!”

Meer bezig met het werk

Volgens René zorgt het samen aan de keukentafel werken er ook voor dat er direct wat meer structuur komt in de werkdag. Want als jij iemand over de vloer krijgt van 9 tot 5, dan zorg je er wel voor dat je de afwas van te voren hebt gedaan en doe je de boodschappen pas aan het eind van je werkdag. En als jij bij iemand anders gaat werken, dan krijg je wat extra beweging, je komt je huis uit en je ziet nog eens wat van de omgeving.

Elke ZP’er krijgt op Desktoday.com een eigen profiel, waar hij wat meer over zichzelf kan vertellen. Over zijn persoonlijke interesses, maar ook over het bedrijf dat de ZP’er heeft. Ook het vakgebied en de expertisen worden duidelijk getoond en reviews worden ook getoond op de site. Het aanbieden van een werkplek is gratis, terwijl je €6,99 per maand betaald om bij andere ZP’ers aan te kunnen schuiven.

“In plaats van een grote rumoerige ruimte, waar iedereen anoniem zijn ding doet en je niet weet wie wie is of wie wat doet, zorgen wij met Desktoday voor persoonlijke en relevante ontmoetingen tussen ZP’ers”, aldus René, die weet te melden dat hoewel de dienst in Utrecht is gestart, er inmiddels ook al een aantal werkplekken buiten Utrecht worden aangeboden. “We richten ons in eerste instantie op de Domstad, maar onze volgende stap is natuurlijk wel actief te zijn in heel Nederland.”

About us

Over ons

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten