Berichten over accountant

Een accountant is voor een groot gedeelte vergelijkbaar met een boekhouder. Hij houdt zich bezig met de boekhouding van bedrijven. Het verschil met een boekhouder is dat  accountants meer bevoegdheden hebben.

Lees verder

Grens verplichte accountantscontrole mkb verhoogd

Grens verplichte accountantscontrole mkb verhoogd

De Europese Commissie heeft de grens voor de wettelijk verplichte accountantscontrole verhoogd. Dit betekent dat bedrijven pas bij een veel hogere omzet een controleur moeten inhuren. De beslissing is een meevaller voor het mkb, aangezien deze controles erg prijzig zijn.

Verder lezen

Commissie en rapport waarschuwen accountants

Commissie en rapport waarschuwen accountants

Een door de AFM geschreven rapport en een door het ministerie van Financiën aangestelde commissie uiten hun zorgen over de accountancysector. Volgens minister Hoekstra komt het moment dichterbij dat men van zelfregulering naar regulering gaat. Een aanpassing van het huidige accountantsmodel is nakende.

Verder lezen

Grote vraag naar accountants

Grote vraag naar accountants

Er is dit jaar een grote vraag naar accountants. Hierdoor hebben accountantskantoren in ons land moeite om vacatures te vervullen. In de eerste zes maanden van dit jaar is de vraag naar accountants met 26 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Verder lezen

Accountants leggen voortaan eed af

Accountants leggen voortaan eed af

Accountants gaan voortaan een eed afleggen om hiermee te benadrukken dat ze hun beroep naar eer en geweten uitvoeren. Dat heeft beroepsorganisatie NBA besloten, nadat een meerderheid van de ledenvergadering instemde met de invoering van de eed.

Verder lezen

Meer vraag adviserende rol accountants

Mensen zijn bij hun accountants steeds meer op zoek naar advies. Twee van de drie belangrijkste inkomstenbronnen van deze beroepsgroep, te weten boekhouden en het opstellen van jaarrekeningen, zijn juist steeds minder in trek. Klanten willen tegenwoordig liever advies met betrekking tot financiële en fiscale vraagstukken. Ruim 30 procent vraagt hier al om bij hun accountant.

Verder lezen

Gerelateerde berichten