Accountant

Een accountant is voor een groot gedeelte vergelijkbaar met een boekhouder. Hij houdt zich bezig met de boekhouding van bedrijven. Het verschil met een boekhouder is dat  accountants meer bevoegdheden hebben.

Lees verder

Commissie en rapport waarschuwen accountants

Commissie en rapport waarschuwen accountants

Een door de AFM geschreven rapport en een door het ministerie van Financiën aangestelde commissie uiten hun zorgen over de accountancysector. Volgens minister Hoekstra komt het moment dichterbij dat men van zelfregulering naar regulering gaat. Een aanpassing van het huidige accountantsmodel is nakende.

Verder lezen

Grote vraag naar accountants

Grote vraag naar accountants

Er is dit jaar een grote vraag naar accountants. Hierdoor hebben accountantskantoren in ons land moeite om vacatures te vervullen. In de eerste zes maanden van dit jaar is de vraag naar accountants met 26 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Verder lezen

Ruim 1200 NBA-leden hebben eed afgelegd

Sinds de invoering van de beroepseed voor accountants afgelopen mei, hebben ruim 1200 leden van beroepsorganisatie NBA deze eed afgelegd. De beroepseed is slechts één van de maatregelen die de beroepsorganisatie wil nemen om het beroep van accountant te verbeteren.

Verder lezen

Accountants leggen voortaan eed af

Accountants leggen voortaan eed af

Accountants gaan voortaan een eed afleggen om hiermee te benadrukken dat ze hun beroep naar eer en geweten uitvoeren. Dat heeft beroepsorganisatie NBA besloten, nadat een meerderheid van de ledenvergadering instemde met de invoering van de eed.

Verder lezen

Meer vraag adviserende rol accountants

Mensen zijn bij hun accountants steeds meer op zoek naar advies. Twee van de drie belangrijkste inkomstenbronnen van deze beroepsgroep, te weten boekhouden en het opstellen van jaarrekeningen, zijn juist steeds minder in trek. Klanten willen tegenwoordig liever advies met betrekking tot financiële en fiscale vraagstukken. Ruim 30 procent vraagt hier al om bij hun accountant.

Verder lezen